Bitcoin er polemisk, selv i disse dager når nesten alle har hørt om det. Dens berømmelse som en "Darknet-valuta" er ikke langt borte ennå, og mengden krypto-svindel i naturen hjelper heller ikke mye. Det er imidlertid mange positive ting å si om det: Bitcoin er inkluderende, den er desentralisert, den er enkel å bruke, den er billig å bruke, og det kan løse mange problemer i og ut av finanssektoren.

Fortsatt, noen kjente personer og viktige ledere insisterer på sitt hat mot Bitcoin og kryptovalutaer og de tvilte ikke på å dele sine dårlige meninger om det med hele den store verden. Vi kan se noen av dem og prøve å tyde hvorfor de er så opprørte over tingen.

Jamie Dimon

Jamie Dimon av Steve Jurvetson / Flickr.

Denne er sannsynligvis en av de mest kjente sakene, kanskje fordi den har sitt eget plakat på en lastebil. Ja, som en stor annonse, ikke for å sikre at alle vet om de antatte farene ved Bitcoin, men for å spotte forfatteren for hans ord.

Jamie Dimon er administrerende direktør i den multinasjonale investeringsbanken JPMorgan Chase siden 2005, men diskusjonen om Bitcoin med ham ville ikke starte før 2015. Da sa lederen tydelig: “Ingen regjering vil noen gang støtte en virtuell valuta som går rundt grenser og ikke har de samme kontrollene. Det kommer ikke til å skje ”. Så Dimon var sikker på at kryptovalutaen bare ville forsvinne.

Da Bitcoin fortsatt var der, bedre enn noen gang i 2017, han bestemte seg for å kalle det "svindel" midt i en konferanse. Han sammenlignet kryptovalutaen med tulipanmanien fra 1600-tallet, han sa at den ikke ville "ende bra", og han til og med truet medarbeiderne i JPMorgan Chase og sa at de burde få sparken hvis de handle bitcoin fordi de var “dumme”.

En hyggelig fyr, utvilsomt. Men historien har en morsom slutt: bitcoins pris ble midlertidig påvirket for hans erklæringer, JPMorgan fortsatte å kjøpe den billig i deres klienters navn, JPMorgan ble beskyldt av Sveits FINMA for hvitvasking av penger, og en gang senere, i løpet av 2019, banken lanserte sin egen versjon av kryptovaluta, JPM Coin. Livets ironier.

Ah, og selvfølgelig har vi nå reklametavlen på en lastebil, med tillatelse fra kryptoselskapet Genesis Mining.

Bilde av Genesis Mining

Warren Buffet

Warren Buffet av Democracy Chronicles / Flickr

Først av alt, la meg fortelle deg hva Berkshire Hathaway er. Og dette er et korporativt gigantisk monster som eier helt eller delvis merkevarer som Duracell, Dairy Queen (ja, iskrembutikken), Fruit of the Loom, Helzberg Diamonds, Kraft Heinz Company, American Express, The Coca-Cola Company, Bank of America og Apple.

Dette er ikke engang hele listen, så ingen skal bli overrasket over at styreleder og administrerende direktør i dette konglomeratet er en skitten millionær. Faktisk, ansett som en av de mest vellykkede investorene i verden og er den fjerde rikeste personen i live, kan du ikke undervurdere Warren Buffet.

... Eller kanskje du kan gjøre det litt, akkurat når han snakker om bitcoin og kryptokurver. Angrepene mot disse økonomiske aktivene startet i 2018 under et intervju med CNBC. Han erklærte da:

"Når det gjelder kryptovalutaer, kan jeg generelt si med nesten sikkerhet at de vil komme til en dårlig slutt (...) når det skjer eller hvordan eller noe annet, jeg vet ikke".

Diskusjonen endte ikke der. I 2019 erklærte Buffet at Bitcoin bare var en “villfarelse” og en “gambling-enhet”.

“Det har vært mange svindel knyttet til det. Det har vært forsvinninger, så det er mye tapt på det. Bitcoin har ikke produsert noe. Det gjør ingenting. Den sitter bare der. Det er som et skjell eller noe, og det er ikke en investering for meg ”.

I år kunne han ikke inneholde sine følelser om kryptokurver igjen, under et nytt intervju med CNBC.

“Kryptovalutaer har i utgangspunktet ingen verdi. De produserer ingenting. Du kan ikke gjøre noe med det bortsett fra å selge det til noen andre. Men så har den personen problemet (...) Jeg eier ingen kryptovaluta. Jeg vil aldri ”.

Noen mennesker, som Anthony Pompliano, medstifter av krypto-hedgefondet Morgan Creek Digital, tror Buffet er bare redd for bitcoin og dets forstyrrelse i samfunnet. Dessverre var dette mannen den berømte sangeren Katy Perry valgte å spørre om kryptovalutaer. Kanskje vi mistet henne der inne.

Ajay Banga

Ajay Banga. GES-bilde / Public Domain

Skrot! Slik ser administrerende direktør for det globale Mastercard, Ajaypal “Ajay” Singh Banga, kryptovalutaene. Og det er ingen tull der inne. Han sa faktisk ordet under et intervju med India Times i 2017:

“Hvis myndighetene oppretter digital valuta, vil vi finne en måte å være med i spillet. Vi vil tilby skinner for å flytte valuta fra kunde til forhandler. Regjeringen mandat digitale valutaer er interessant. Ikke-statlig mandatvaluta er søppel ”.

Han fortsatte med å forklare at han betraktet kryptovalutaene som "søppel" på grunn av deres flyktige. Dermed kan du for eksempel kjøpe to flasker vann med en Bitcoin i dag, men en annen dag er det bare en flaske eller 9.000, kan du ikke vite. Han vurderte at Bitcoin også kan brukes til ulovlige aktiviteter fordi han tilsynelatende ikke vet at du kan gjøre det for alle slags penger.

På dette punktet kan vi stille et interessant spørsmål: Banga vil ha det stablecoins? Vi er ikke sikre på det, men han likte tilsynelatende nok kryptovalutaen fra Facebook (Libra), siden Mastercard var en del av Libra Foundation i begynnelsen, før de løp ut da regulatorene begynte å klage.

Prins Al Waleed

Prins Al Waleed av Hamit erik / Creative Commons.

Når vi sier "prins", mener vi det. Denne arabiske forretningsmannen, Al-Waleed bin Talal bin Abdulaziz Al Saud, bedre kjent som Al Waleed, er virkelig et medlem av den saudiske kongefamilien. Han er også eier av investeringsselskapet Kingdom Holding, som har en lang liste med inversjoner i store bedrifter, inkludert Four Seasons Hotels & Resorts, Kingdom Hospital-Consulting Clinics, Rotana Group, og tidligere Amazon, Apple, Twitter og McDonald's .

Det var denne fyren som sa i et intervju med CNBC i 2017 disse snill ord om bitcoin og kryptovaluta:

“Det gir bare ikke mening. Denne tingen er ikke regulert, den er ikke under kontroll, den er ikke under tilsyn. Jeg tror bare ikke på denne bitcoin-tingen. Jeg tror det bare kommer til å implodere en dag. Jeg tror dette er Enron i ferd med å bli ”.

Med "Enron" refererer han til den enorme regnskapsbedrageriet som tok Enron, en amerikansk gigant for handel med energi, i konkurs i slutten av 2001. Så, ja, han mener Bitcoin er svindel og er glad enig med Jamie Dimon.

Men denne historien har også en ironisk slutt. Det nevnte intervjuet fant sted i oktober, og mindre enn en måned senere ble Al Waleed arrestert i Saudi-Arabia, i en purge som den saudiarabiske regjeringen karakteriserte som en anti-korrupsjon. Han ble beskyldt for hvitvasking av penger, bestikkelser og utpressing av tjenestemenn, og nesten alle hans handlinger ble frosset av myndighetene.

Som reporter Max Keizer sa om Russia Today: prinsen hadde ikke hatt det problemet med frosne midler hvis han bare hadde hatt det kjøpte Bitcoin i tide. I stedet måtte han vente til 2018 for å bli løslatt.

JK Rowling?

Bilde av John Mathew Smith & www.celebrity-photos.com / Flickr

Ok, vi håper virkelig du la merke til spørsmålstegnet i dette, fordi vi ikke er 100% sikre på det. Ja, vi snakker om den berømte forfatteren av Harry Potter-sagaen, Joanne Rowling.

Hvis du ikke visste det, i mai i fjor, Rowling twitret en liten ting om Bitcoin, og selvfølgelig ble alle gal der inne. Hun ville bare vite hva Bitcoin var, og hun fikk et massivt og overveldende svar på det. Noen av tweets hun mottok midt i debatten var ikke så snille, så på et tidspunkt ville hun bare forsvinne.

“Dette blir dumt. Jeg blir ikke med i Bitcoin-fellesskapet. Det burde være helt åpenbart nå at jeg har trollet Bitcoin i håp om å øke mine betydelige Ethereum-beholdninger ”.

Hun klarerte senere at Ethereum-beholdningene var en vits, og at hun lærte en hardt vunnet leksjon med situasjonen: “Vær aldri flippant om Bitcoin på Twitter”. Men kanskje det var for sent for henne fordi hun markerte som sin favorittforklaring om Bitcoin en tweet som sier “Tenk deg at noe eksisterer som ikke eksisterer. Det er Bitcoin ”. Og vel, det er et veldig uheldig konsept.

Siden den gang tok noen svindlere sjansen sin, og ved å bruke phishing-kontoer med bildet av romanforfatteren har de prøvd å stjele folks kryptovalutaer. En trist slutt. Så hun liker nok ikke Bitcoin nå, hvem vet.

Hvorfor så mye hat?

Tilsynelatende har vi en liten liste over legit? grunner:

1. Hykleri og / eller “Jeg vil kjøpe det billig”.
2. Frykt for nye ting.
3. Det er ikke regulert / støttet av en regjering (forresten ikke helt sant).
4. Misforståelse om funksjonaliteten.
5. Nesten null forståelse av hva egentlig Bitcoin er og hvordan det fungerer.

Så, hva kan vi gjøre med det? Bare se Bitcoin og kryptokurver vokse. Bruk dem. Spre ordet. Og ... hatere kommer til å hate!

Forfatter

Litteraturprofessor i kryptoverdenen siden 2016. Forfatter, forsker og bitcoiner. Jobber for en bedre verden, med mer desentralisering og kaffe.

Skriv en kommentar