Søk etter:

Det er noen kryptovalutaer begravet i dypet av Internett, ved en tilfeldighet? Vi tror ikke det, men ja, vi vet hva "gruvedrift" betyr i den fysiske verden: "å fjerne mineraler fra bakken". Det burde være det samme, men på internett med kryptovalutaene, ikke sant? Ikke akkurat.

Vi trenger Internett hvis vi vil bryte noen kryptovalutaer, men disse myntene er ikke der spesielt. Og de er ikke "mynter-mynter" som øre i lommen, men biter av informatikkode. Som 0s og 1s bestilt i digitale filer, det er det. Med mye kryptografi (veldig kompleks matematikk) som bygger og beskytter dem.

Så, hva skjer med "gruvedrift"? Hvorfor kryptovalutaene kan “utvinnes”? Vel, det kommer fra Proof of Work (PoW). Denne er en algoritme, og med "algoritme" mener vi et sett med trinn og metoder som er bygget - med matematikk - for å oppnå et spesifikt resultat eller løse et problem. Det er akkurat det PoW gjør: utvikle et vanskelig matematisk problem eller en gåte du må løse for å verifisere virtuelle transaksjoner og vinne noen kryptovalutaer.

Du, "gruvearbeideren" (og for det meste datamaskinen din og relatert utstyr), bør grave i gåten for å "finne" de digitale myntene, og det er derfor kryptovalutaene blir utvunnet. Krypto-gruvedrift er den matematiske prosessen en desentralisert blockchain kan bruke til å verifisere sine transaksjoner og mynt på nye mynter samtidig. Ikke glem det!

Hvem kan være en gruvearbeider?

Alle ... med tålmodighet og grunnleggende kunnskap om informatikk og kryptovaluta. Vet du hvordan du bruker Google Chrome, hva er en digital valuta og hvordan endrer du innstillingene i kontrollpanelet? Da er du en levedyktig kandidat! Gratulerer!

Og ikke bekymre deg hvis du ikke vet mye om disse datamaskin tingene, kan du alltid lære. Fordi det er null offisielle forutsetninger for å bli en gruvearbeider, i det minste med desentraliserte mynter. Det er hele poenget med "desentralisering": jo flere mennesker deltar i nettverket, jo bedre.

De hjelper til med å opprettholde nettverket (blockchain) i god tilstand, med raske og billige verifikasjoner for hver transaksjon og nye mynter i naturen. De er kule. Og du kan være en del av det.

Hva trenger jeg for å være gruvearbeider?

Det avhenger sterkt av hvilken kryptovaluta du vil gruve. Det er ikke det samme for hver enkelt av dem: noen krever dette, andre krever det. Noen er lettest å mine enn andre, det er sannheten. Og det er derfor du først bør lære alt du kan om valutaen du er interessert i.

I alle fall, Dette er vanlige ingredienser: elektrisitet, kraftig maskinvare og en veldig stabil internettforbindelse. Energien (mye av det) i kombinasjon med datamaskinen eller spesialutstyret ditt vil være den som løser den matematiske gåten (det er ikke deg direkte, bare i tilfelle). Og ja, det er spesialutstyr for kryptodrift. De kalles ASIC-maskiner (fra "applikasjonsspesifikk integrert krets"), og de er vanligvis ikke billige i det hele tatt (+ 1000 USD), spesielt hvis de er designet for å utvinne bitcoins.

På dette punktet, Bitcoin (BTC) er den vanskeligste kryptokurrencyen min, fordi systemets matematiske vanskeligheter øker ettersom flere gruvearbeidere deltar (for å øke sikkerheten også). I følge Bitnoder, det er mer enn 10K noder (gruvearbeidere) på Bitcoin over hele verden. Derav behovet for ASIC-er ... og gruvedrift.

Gruvebassengene er i utgangspunktet grupper av gruvearbeidere som blir med gjennom en webside eller et selskap for å samle mer datakraft sammen og ha flere muligheter for å få systemets belønning. Dette skjer fordi hvis du gruver alene, vil den ikke så mye viktige maskinen din og kraften i det enorme havet av maskiner og kraft gi deg en belønning på omtrent ... to år. Og det er trist.

På den andre siden har vi kryptovalutaer som Monero (XMR). Du kan bryte den med CPUen din (og sannsynligvis også et basseng) fordi systemet er annerledes og har som mål å være mer inkluderende. Men vent: krypto-gruvedrift er en presserende prosess som tar mye energi, maskinvare og programvareressurser. Selv om du bryter med CPUen din, bør du vite at den sannsynligvis vil ha full kapasitet (noe som betyr at det ville være veldig vanskelig å bruke den til andre formål), og energiregningen vil stige.

Hva en gruvearbeider gjør på en gjennomsnittlig dag?

Etter å ha utdannet seg, vet du nesten alt de burde vite om valutaen de gruver, kjøp og installer (eller ikke) en god ASIC-maskin på et kaldt sted (de har en tendens til å bli overopphetet), sett opp den nødvendige programvaren og bli med i en gruvedrift basseng ... de kan bare hvile litt.

I løpet av en gjennomsnittlig dag kan en kryptominer gå hvor som helst de vil, for å gjøre hva de vil. Selvfølgelig må de ta daglig hensyn til velvære for utstyr og programvare og sjelden koble dem fra energien og Internett. Det vil bety pengetap.

En annen ting: de burde Følg med til kryptovalutamarkedene og nyheter. Som alle kryptovaluta-brukere, for å være ærlig. Dette er den eneste måten å ta vare på kapitalen din.

Hva skjer inne i gruvesystemet?

Igjen, avhenger av kryptovalutaen. PoW-algoritmen kommer i forskjellige typer og med forskjellige prosesser inni. Bunnlinjen? En kopi av hver eneste transaksjon som noensinne er gjort, hviler inne i gruvedriftens maskinvare (det er blockchain). Deres utstyr og programvare (“noden”) mottar også de nye transaksjonene som er gjort over hele verden, og jobben til denne noden er å kontrollere operasjonens gyldighet ved å løse den matematiske gåten.

Når den er sjekket, skriver noden den nye transaksjonen på sin egen kopi av blockchain, mottar belønningen i form av nye mynter og deler resultatet med nettverket. De andre gruvearbeiderne gjentar denne prosessen for å registrere den nye overføringen i sine egne kopier av blockchain, og øker derfor sikkerheten i nettverket.

Og det er det! Kryptovaluta utvinnes vellykket.

Ikke alt det er kryptodrift her

Akkurat som du leser og du trenger å vite det: ikke hver kryptovaluta fungerer på denne måten. Mange av dem bruker forskjellige algoritmer, som Proof of Stake (PoS). I disse systemene har de ikke noen gruvearbeidere men "validatorer": personer med store beholdninger i den spesifikke kryptovalutaen, som har ansvaret for å verifisere transaksjonene og myntet nye mynter. Nettverk som Cosmos og valutaen ATOM fungerer med PoS.

But, well, that’s a story to tell later!


Vil du bytte Bitcoin og andre tokens? Du kan gjøre det trygt på Alfacash! Og ikke glem at vi snakker om dette og mange andre ting på våre sosiale medier.

Twitter * Telegram * Instagram * Youtube *Facebook  * Vkontakte

Forfatter

I'm a literature professional in the crypto world since 2016. It doesn't sound very compatible, but I've been learning and teaching about blockchain and cryptos for international portals since then. After hundreds of articles and diverse content about the topic, now you can find me here on Alfacash, working for more decentralization.

Skriv en kommentar

nb_NONorsk bokmål