Søk etter:

Du har endelig bestemt deg for å kjøpe noen kryptoer! Fordi ... alle kjøper og tjener, ikke sant? Vel, ikke akkurat slik. Ikke det motsatte heller. Hva så? Hva er sannheten om kryptovalutaer? Har de verdsatt? Hvor mange kan du kjøpe? Kan du bruke dem bare til investering? Du trenger et omfattende teknisk kurs for å lære deg å håndtere dem?

La oss stoppe handelen din et øyeblikk og ødelegge de mest populære kryptovaluta-mytene. Hvis du skal fordype deg i denne enorme og interessante verdenen, er det noen løgner og tvil du må løse først, for å unngå virkelig ekle overraskelser senere. Klar? Sett? Gå!

Bitcoin og kryptokurver har “ghost-value”

Bilde av Alexas_Fotos / Pixabay

Det vil alltid være noen der ute som forteller deg noe som "kryptoer støttes av ingenting. De er ikke fysiske, de eksisterer ikke, de har ingen reell verdi! " Vel, du kan spørre dem tilbake: Har du noen gang tenkt på hvorfor papirene med tall i lommen har noen verdi? Nei? De er tross alt bare papirer.

La oss fortelle deg svaret: det er fordi et helt land (og verden) er enig i verdien deres. Regningene, myntene, overføringene, pengene har verdi fordi vi tro den har verdi. Og hvis vi tror det har verdi, kan vi bytte det med andre for å få nyttige varer og tjenester. Som du vet ... mat og bolig.

Hvis vi ikke kan bytte pengene mot andre produkter, er de helt ubrukelige. Så vi trenger magien ved å tro. Nå: hvorfor vi tror på de små papirene? De støttes tilsynelatende (og mynte) av noen (ikke veldig pålitelige) regjeringer. Og til slutt kommer vi til klagen om kryptovalutaer: de støttes ikke (eller mynte) av noen regjering eller sentral institusjon. Ikke de fleste av dem, i det minste.

Men hei, det er virkelig en god ting. Vi kan fremdeles bruke magien til å tro (i form av tilbud og etterspørsel) uten ulempene som sentrale myndigheter og mellommenn har, som sensur, grenser, høye gebyrer, kontofrysing, krav, dokumenter, bortkastet tid og alt relatert til tradisjonell penger. Så, kryptokurver har verdi fordi de er veldig nyttige, og mange mennesker har allerede oppdaget det. Er det ikke kult?   

Du kan ikke kjøpe mindre enn en hel Bitcoin / Ethereum / Litecoin ...

Bilde av MichaelWuensch / Pixabay

La oss sjekke raskt: en Bitcoin koster rundt 10.200 USD, en Ethereum koster rundt 353 USD, og en Litecoin koster rundt 48 USD i dag. Du vil kjøpe noen av dem, men du har som ... 30 resterende dollar i lommen. Du har ikke noe håp, ikke sant? Ja!

Du kan kjøpe 30 USD av hver, eller til og med dele den mengden for å kjøpe litt LTC, litt BTC og litt ETH. Du trenger ikke å kjøpe en komplett “mynt”, du kan bare kjøpe det du har og det du trenger. Kryptovalutaer kan deles med flere desimaler. Bitcoin er for eksempel delt inn i enheter så små som 0,00000001 BTC (rundt 0,000102 USD, hvis vi bruker dagens valutakurs). Ethereum har enda flere desimaler: 18. Og Litecoin har åtte desimaler, akkurat som Bitcoin.

Avhengig av kryptovaluta kan antall desimaler endres, men det er veldig vanlig å kunne kjøpe en dollar og enda mye mindre. Så det spiller ingen rolle at du ikke kan kjøpe en hel enhet. Du kan fremdeles eie (og sende) verdifulle brøker av favorittkryptoene dine, med svært lave avgifter per transaksjon.

Kryptovaluta er ulovlig!

Bilde av Fathromi Ramdlon / Pixabay

Ro deg litt, vær så snill. For å starte: lovligheten og regelverket angående kryptokurver avhenger av land eller territorium, men vi kan fortelle deg fra nå av at de er helt lovlige i det meste av verden. Få land har uttrykkelig forbudt bruk og utveksling av kryptoer. Her er den (korte) listen:

 • Algerie
 • Egypt
 • Marokko
 • Bolivia
 • Nepal
 • Pakistan

På den andre siden, vi har også land der kryptoer er lovlige, men de har bankforbud eller er begrenset på en eller annen måte. Disse er:

 • Russland (tillatt, men ikke til å brukes i bytte mot varer eller tjenester).
 • Vietnam (tillatt, men ikke til å brukes i bytte mot varer eller tjenester).
 • Indonesia (tillatt, men ikke til bruk i bytte mot varer eller tjenester).
 • Kambodsja (tillatt, men ikke for bruk av banker)
 • Canada (tillatt, men noen aktiviteter er regulert, og noen banker har forbudt dem).
 • Colombia (tillatt, men ikke for bruk av banker)
 • Jordan (tillatt, men ikke for bruk av banker)
 • Bangladesh (tillatt, men ikke for bruk av banker)
 • Kina (tillatt, men kryptobørs og ICO er forbudt. Bankene kan heller ikke bruke dem).
 • Taiwan (tillatt, men ikke for bruk av banker)

Hvis landet ditt ikke er på disse listene, gratulerer! Du er helt fri til å bruke kryptovalutaer som du vil (og bankene dine også). Men vi må advare deg: hvert territorium har sine egne regler om det. USA og EU bruker for eksempel for å be om noen skatter og / eller Kjenne dine kunder (KYC) for visse aktiviteter. Før du bruker dem, vil det være hyggelig å sjekke deres juridiske status i ditt sted.

Kryptovaluta er veldig vanskelig å bruke (og du kan ikke kjøpe mange ting med dem)

Bilde av ErikaWittlieb / Pixabay

Kanskje du er bekymret for at du ikke akkurat er et datageni, ikke sant? Cryptos ser så tekniske og skremmende ut på den måten. Kanskje du kommer til å miste pengene dine eller blokkere noe ved et uhell. For ikke å nevne at du er tilbøyelig til å miste telefonen. Og de brukes bare til handel, ikke for generell detaljhandel. Da er det bedre å ikke bruke dem! Vel, det er feil, min venn.

Kryptovaluta kan være vanskelig å bygge (som ethvert annet dataprogram), men de er veldig enkle å bruke, for alle. De jobber gjennom lommebokapper eller vennlige utvekslingssider (som Alfacash!). Og ikke bekymre deg, alt er veldig intuitivt. Har du noen gang brukt en app (hvilken som helst app)? En bankside? Da er du klar! Utseendet er ikke så forskjellig fra dem. Du trenger bare å velge en lommebok eller webside og følge instruksjonene på den. Faktisk har vi allerede forberedt oss en guide for deg å kjøpe Bitcoin i noen enkle trinn.

Angående å miste telefonen din (og kryptoene dine med den), ikke bekymre deg heller. Kryptoene dine er ikke i telefonen eller dispositive, men trygge inne blockchain (en super kryptografisk skylignende database). Du kan bruke dem senere ikke bare for handel med andre valutaer, men for å kjøpe varer og tjenester: i nett som CoinMap vi kan finne +19,643 arenaer som godtar kryptoer over hele verden.

Kryptovalutaer er anonyme og lite sporbar

Bilde av Pete Linforth / Pixabay

Ikke hver kryptovaluta er anonym. Det er faktisk få anonyme valutaer. Bitcoin er ikke anonym i det hele tatt: den er bare pseudonym. Dette betyr at du ikke trenger å gi din virkelige identitet for å åpne eller bruke en lommebok, men adressene som genereres av transaksjonene dine, kan lett sees og følges. Bitcoin blockchain er gjennomsiktig og offentlig: alle kan sjekke adressene sine på Internett. Selv de kan identifisere IP-adressen (og derfor identifisere deg) hvis de vet hvordan de skal.

Med nettverk som Ethereum, er Litecoin og XRP det samme. Dash det er delvis privat, og Zcash og Monero tilbyr å være helt anonyme. Selvfølgelig, ifølge forskningsfirmaet Chainalysis, Zcash og Dash er ikke så anonyme som de vil være. Til dags dato ser Monero ut til å ha den store digitale motstanden mot å bli sporet. Men det er ingenting sikkert i dette livet. Kontantpengene (fiat) har fortsatt tittelen som den mest anonyme betalingsmåten.

Du kan enkelt bli rik bare ved å kjøpe noen kryptoer

Bildet er tatt av Sally Jermain / Pixabay

Timingen er dårlig i den setningen: du kunne lett blitt rik bare ved å kjøpe noen kryptoer ... i 2009-2013. Men da hadde ingen forestilt seg det. Det var en heldig streik for "early birds", som hovedsakelig var utviklere, geeks, spillere og personvernaktivister. Egentlig få investorer der inne. Noen andre kjøpte BTC av nysgjerrighet, og de mistet senere den private nøkkelen eller lagringsdisken med hundrevis eller tusenvis av dem. Noe å gråte, men livet fortsetter.

På den nåværende datoen, hvis noen lover deg ekstraordinær inntjening bare ved å eie noen kryptovalutaer eller “investere” i det fantastiske prosjektet deres, vil de sannsynligvis svindle deg. Det er veldig mye svindel som bruker navnet (og bare navnet) på kryptokurver, så du må være forsiktig og gjøre din egen undersøkelse (DYOR, som vi sier i økosystemet). Å bli rik er ikke lett. Enkle penger eksisterer ikke, og hvis noen prøver å fortelle deg noe annet for å få deg til å investere i noe prosjekt, må du være ekstra vantro.

Det er for sent å investere i kryptovaluta

Bilde av Ruwad Al Karem / Pixabay

Det siste punktet fører oss til dette: er det for sent å investere i kryptoer, da? Den heldige streiken er borte? Kan jeg ikke tjene penger akkurat nå? Det avhenger av flere faktorer. For å oppsummere det: du kan tjene noe, men du må studere mye og ta kalkulerte risikoer.

Hovedbruken av kryptovalutaer bør være betalingsmetoder (som andre penger), men det er mulig (og populært) å bygge en investeringsportefølje med dem. Kryptoprisen er svært ustabil, så de kan være attraktive for å tjene noe på kort og lang sikt. Du kan øve på handel, som alle kan på den tradisjonelle børsen. Men først må du vite veldig godt om økonomi og enda mer om kryptoene du vil sette (og risikere) pengene dine i.

En annen måte å investere i kryptovaluta er gruvedrift og innsats. Du kan bli validator for et blockchain-nettverk og motta en belønning for det. For denne trenger du sannsynligvis noen spesialiserte maskiner og god programvare og maskinvare.

Avslutningsvis: er det ikke for sent å investere i kryptovaluta! Bitcoin pleier alltid å stige, og det er det veldig gode spådommer om prisen for de neste årene. Du kan også være validator og tjene penger. Det er kanskje ikke så enkelt eller raskt i alle fall, men ja, det er mulig. Du vet: "Den beste tiden å investere var i går, den nest beste tiden er i dag".


Vil du handle BTC, ETH og andre tokens? Du kan gjøre det trygt på Alfacash! Og ikke glem at vi snakker om dette og mange andre ting på våre sosiale medier.

Twitter * Telegram * Instagram * Youtube *Facebook  * Vkontakte

Forfatter

I'm a literature professional in the crypto world since 2016. It doesn't sound very compatible, but I've been learning and teaching about blockchain and cryptos for international portals since then. After hundreds of articles and diverse content about the topic, now you can find me here on Alfacash, working for more decentralization.

Skriv en kommentar

nb_NONorsk bokmål