Du kan si at Bitcoin og kryptoer er overalt i disse dager. Ett gigantisk oppslagstavle her, noen pamfletter der borte, flere temabusser i forskjellige land, og veldig mange annonser på Internett. Men det er ikke alt, fordi Bitcoin og kryptokurver allerede har hoppet til den lille og store skjermen.

Fra animasjon til mer seriøse emner, forskjellige aspekter av våre digitale valutaer har blitt avbildet i mer enn noen få TV-serier, serier og filmer, utover den rene dokumentære eller informative sjangeren. Morsomt, ambisiøst, eller til og med farlig, her vil vi sjekke en liste med noen TV-programmer (og en film) med Bitcoin og kryptokurver.

Den gode kone

Denne var sannsynligvis det første TV-showet med Bitcoin i et helt kapittel. I denne juridiske serien ser husmoren Alicia Florrick ut som mannen hennes, den tidligere Cook County, Illinois statsadvokat, blir sendt til fengsel etter en beryktet politisk korrupsjon og sexskandale. Nå alene bestemmer Alicia seg for å ta karrieren som advokat på nytt for å forsørge barna sine.

Hver episode pleier å representere en annen juridisk sak for Alicia, og Bitcoin vises i sesong 3, episode 13 “Bitcoin for dummies”, fra 15. januar 2012. Hovedplottet fokuserer på Dylan Stack, en advokat som angivelig representerer Satoshi Nakamoto, og som blir presset av regjeringen til å avsløre navnet på den anonyme Bitcoin-skaperen. De bestemte seg her at det ville være ulovlig å konkurrere med den amerikanske dollaren, så Bitcoin er på steinene.

Heldigvis fungerte det bedre i vår verden, og The Good Wife ga oss ikke noe dårlig spådom for fremtidens Bitcoin lovlighet, men en fin forklaring på hva det var når nesten ingen visste det.

The Simpson

Denne gulaktige middelklassefamilien har snakket om alle tilgjengelige trendemner siden debuten på TV i 1989. Simpson er den lengste amerikanske komedien, og merkelig nok har ikke noen ennå hørt om de satiriske eventyrene til Homer, Marge, Lisa, Bart og Maggie. De er klassiske, og Bitcoin kunne ikke gå glipp av serien.

Første gang Bitcoin dukket opp der var kort, i sesong 25, episode 7 “Yellow Subterfuge” (2013). Episoden skildrer en hevn over Skinner av Bart, men det er også en seksjon der Lisa får vite at Krusty Clown har gått konkurs. Han nevner da han investert i Bitcoin.  

Syv år senere bestemte The Simpson seg for å vie en hel episode til emnet, denne gangen skape en ny kryptovaluta: Frinkcoin. Denne episoden er den 13th av sesongen 31. og ble lansert i februar 2020. Vi kan glede oss over et plot der professor Frink lager sin egen kryptovaluta, og blir midlertidig den rikeste mannen i Springfield, over til og med Mr. Burns. Og Jim Parsons (The Big Bang Theory) er også der, forklarer hva en blockchain er.

Big Bang teorien

Når han snakket om Jim Parsons, portretterte han den morsomme og kjærlige Sheldon Cooper i den populære Warner-sitcom The Big Bang Theory. Dette showet er sentrert om en bestemt geeky gjeng av forskere som bor i Pasadena, California: Sheldon, Leonard, Howard og Raj, som en heldig dag møtes og blir venn med Penny, den vakre servitrisen (og håper skuespillerinnen) som bor på tvers av hallen til Sheldon og Leonards leilighet.

Det er vanlig å se disse sosialt vanskelige gutta i alle slags morsomme situasjoner, og en dag, da Bitcoin var over $5.000 i 2017, husket de sine tidligere investeringer i kryptovalutaen og bestemte seg for å bruke dem. Dessverre kan de ikke finne midlene sine i den gamle lommeboken, og Sheldon kan ha noe å gjøre med det. Dette er 9th episode av sesong 11, kalt “Bitcoin-viklingen”.

Familiemann

I likhet med The Simpsons, men med mindre gul og enda mer mørk komedie, forteller Family Guy historien om en annen animert middelklassefamilie, Griffins, i samsvar med Peter, Lois, Meg, Chris, Stewie og deres antropomorfe hund, Brian . De har viet til å satirere om alt som er tilgjengelig, og Bitcoin ville ikke være unntaket.

I 11th episode av sesong 14, “The Peanut Butter Kid” (2016), mottar familien et brev fra banken og begynner å bekymre seg for deres økonomiske fremtid. Peter, faren, foreslår “Bitcoin” som løsningen, men Lois, moren, er ikke enig. Tatt i betraktning at BTC var rundt $440 på den tiden og nå er over $10.300 (+ 2.240%), kan det faktisk ha vært en utmerket idé.

Greys anatomi

Dette medisinske dramaet fra ABC følger livet til Meredith Gray, en kirurg som begynner sin karriere på det fiktive Gray Sloan Memorial Hospital. Sammen med kollegene, sliter Gray med å balansere hennes personlige liv med stressende boplikt. I mellomtiden kan vi kikke inn i behandlingen av pasientene, ofte gjennom komplekse operasjoner og den eksisterende konkurransekraften blant de nye legene.

Dessverre bestemte Grey's Anatomy seg for å vise den mindre snille siden av Bitcoin i 8th episode av sesong 14, “Out of Nowhere” (2017). Sykehusets datasystem blir deretter angrepet av ransomware, et kraftig virus som er i stand til å kidnappe data og til og med maskinvare til en løsepenger (i Bitcoin) blir betalt til hackeren. Skjermer, telefoner, laboratorier og pasientfiler går ned og setter pasientenes liv i fare. Mannskapet må da bestemme om det skal betale løsepenger eller stole på FBI og ikke betale det.

Krypto

Denne thrillerfilmen av John Stalberg Jr. og Lionsgate regnes som den første store budsjettfilmen med kryptokurver. Den ble lansert i 2019 og rollebesetningen inkluderer figurer som Beau Knapp (The Gift), Alexis Bledel (Gilmore Girls), Luke Hemsworth (Neighbors), Jeremie Harris (Legion), og veteranen Kurt Russell (Guardians of the Galaxy Vol.2) ).

Historien følger Martin “Marty” Duran, en anti-hvitvaskingsanalytiker (AML) i Omnicorp Bank hovedkvarter på Manhattan. Han bryter en millionæravtale for selskapet sitt siden han oppdaget at det andre foretaket som var involvert var å bryte AMLs offisielle regler. Som et resultat blir han degradert til en gren i sin lille hjemby, men han vil fortsatt ikke stoppe forskningen, som til slutt fører ham til et helt nettverk av hvitvasking av penger med kryptovalutaer av en gigantisk fiende. Og noe kryptovaluta gruvedrift også.

Filmen fikk noen dårlige kritikere fordi noen ting kan være av. Som den valgte kryptovalutaen for å hvitvaske pengene: Bitcoin, som har en gjennomsiktig blockchain; eller det faktum at handlingen ikke er spesielt overraskende. Imidlertid kan "Crypto" betraktes som en pioner som vil bane vei for andre filmer med samme tema i fremtiden.

Vi må si at disse historiene ikke alltid er nøyaktige om kryptovalutaer og blockchain, men utvilsomt er de et godt bevis på hvor mye dette emnet allerede hører til den generelle kulturen.

0
Author

Litteraturprofessor i kryptoverdenen siden 2016. Forfatter, forsker og bitcoiner. Jobber for en bedre verden, med mer desentralisering og kaffe.

Write A Comment