"Altcoin" er et populært begrep i disse dager, og kommer vanligvis sammen med Bitcoin og / eller kryptovalutaer. Konseptet er veldig enkelt: hver kryptovaluta som ikke er Bitcoin (BTC) regnes som et altcoin (forkortelse for “alternativ mynt”). Så vi kan si at de fleste kryptovalutaer er altcoins, bare fordi de ikke er Bitcoin. Enkelt, ikke sant? 

Vel, ikke alle "mynter" der ute synes det samme. Noen av dem mener at et altcoin refererer til "alternative versjoner av Bitcoin", alternative digitale valutaer (desentralisert eller ikke) eller kanskje kryptovalutaer som har sin egen blockchain og ikke kjører på noen andre (som de mange ERC-20-tokens inne i Ethereum) .

Dermed kan vi med sikkerhet si at begrepet ikke har en "offisiell" eller "fast" definisjon (Bitcoin heller, så ikke bekymre deg så mye), men brukes av kryptobrukere som praktisk. For eksempel er det en ting med Bitcoin (BTC) og Bitcoin Cash (BCH). Noen BCH-adoptere tror fast at denne valutaen er fortsettelsen av Bitcoin, så de nekter å kalle den bare et "altcoin".

Mange andre foretrekker begrepet "altcoin" når de snakker om BCH fordi det for dem bare er en Bitcoin, og det er BTC. Vi står uansett fritt til å velge. Verden vil ikke bli ødelagt hvis du kaller “altcoin” til noe andre ikke anser som det. Ordet refererer bare til å nevne den store, store verden av kryptoer utover den første.

Noen valgfrie forskjeller

"Altcoin" er ikke alene om referere til kryptovalutaer. Vi kan også kalle det tokens, cryptoassets, digitale valutaer, og det er til og med fargede mynter (for ikke å nevne shitcoins også). Alle er synonymer i en eller annen grad fordi de deler kjernefunksjonen i å være "kryptografiske mynter", nemlig mynter bygget med kryptografi.

Imidlertid er det noen subtile forskjeller vi kan bruke for å navngi disse myntene riktig. I følge CoinMarketCap eksisterer det til dags dato +7.025, og de er forskjellige fra hverandre. Kanskje de deler noen systemer eller formål, men hver har noe unikt. Det betyr ikke at de ikke kan inkluderes i kategorier.

Når noen bruker ordet "altcoin", refererer vanligvis til de kryptovalutaene som har sin egen blockchain (utover Bitcoin). For eksempel Litecoin (LTC), Ethereum (ETH), Ripple (XRP), Monero (XMR) eller NEM (XEM).

Bilde av WorldSpectrum / Pixabay

På den annen side, når noen bruker ordet "token", refererer de til myntene som ikke har sin egen blockchain og jobber over en annen kjede. De er enkle å gjenkjenne fordi du i de fleste tilfeller trenger den innfødte kryptovalutaen til hovedblokkjeden for å betale transaksjonsgebyrer når du bruker disse myntene. For eksempel DAI (kjører over Ethereum), USDT (Ethereum også), de tilpassede myntene du kan lage på plattformer som motpart, og selvfølgelig den lange listen over DeFi-mynter (hovedsakelig fra Ethereum).

Nå er "digitale / virtuelle valutaer" et begrep som er mer egnet for bedrifter og organisasjoner. Hvis kryptovalutaen ikke er desentralisert, men privat, vil de sannsynligvis kalle den en “digital valuta”.

"Cryptoasset" brukes rundt investeringskretser for å antyde altcoins og tokens per like, og "fargede mynter" er et veldig spesifikt konsept: de er tokens opprettet over en eksisterende enhet av en annen kryptovaluta (som BTC), bare ved å legge til litt ekstra informasjon til protokollen. På den måten blir de merket som “spesielle”, representative eller samleobjekter.

Jobber de for å tjene penger?

Så mye som BTC, er prisen på altcoins veldig ustabil. Det kan gå til månen på kort tid, og det kan krasje også på kort tid. Det avhenger av prosjektet og dets alder. De nye altcoins har en tendens til å gå opp og ned i korte perioder, som en berg-og-dalbane. Det er fordi de ikke har nok likviditet til å gi en mer solid pris. Deretter er de mer utsatt for pumpe-og-dump-ordninger eller bare bli påvirket av hvaler (store eiere).

Bilde av Gerd Altmann / Pixabay

Kryptohandlerne der ute utnytter denne volatiliteten for å tjene penger på arbitrage og noen handelsteknikker. Det første de gjør er å undersøke godt kryptovaluta-prosjektet de planlegger å investere i. Hvis det ser ut som noe attraktivt, enten for prisen på kort eller lang sikt, begynner de å legge noen brøkdeler av porteføljen i mynten. og vent på det beste.

Kanskje de bestemmer seg for å vente til altcoin går opp for å selge sin tidlige deltakelse og tjene forskjellen, eller kanskje de vil vente med å kjøpe dip og selge på nytt senere. Kanskje de vil kjøpe og selge hver dag, eller jakte på en interessant begivenhet (som en ny funksjonslansering eller børsnotering) for å starte handelen.

Dette er imidlertid en risikabel praksis. Sannsynligvis gir oppdrett med DeFi-tokens er enda mer, men handelen med altcoins kan også bedra. Du må lære å skille mellom "shitcoins" (ubrukelige altcoins og tokens) og prosjekter med reelt potensial, eller til og med dra nytte av shitcoins for å tjene penger på kort sikt. Det er nesten en kunst, en hel karriere, og du trenger mye studier og praksis.

Noen tips? Ikke vær grådig. Start sakte og forsiktig, med lite. Og invester aldri noe du ikke har råd til å tape.

0
Author

Litteraturprofessor i kryptoverdenen siden 2016. Forfatter, forsker og bitcoiner. Jobber for en bedre verden, med mer desentralisering og kaffe.

Write A Comment