Husk dette veldig bra: alt kan mislykkes, men aldri folk / selskaper / media sier med pompøs sikkerhet at “Bitcoin er død”. Uansett år eller måned. De er alltid der, selv nå, og venter tålmodig på det store fallet av den "mislykkede" digitale valutaen ...

Respektverdige medier som The New York Times, Wired, Business Insider, Gizmodo, Reuters, Søker Alpha, Vice, Financial Times, CNN, The Washington Post, The Guardian, Yahoo Finance, Wall Street Journal, CNBC, Fortune, Irish Times, Huffington Post , South China Morning Post, Tribune, Forbes og (oh gosh, dette er en veldig lang liste) Bloomberg har satset på en eller annen måte for Bitcoin definitiv død. Siden 2010.

En morsom ting med det er, til dags dato (2020), har de ikke sluttet å snakke om Bitcoin og kryptokurver. Og ikke alltid å være negativ, men med gode nyheter og ATH (All-Time Highs) også. Forbes og Bloomberg har til og med hele kategorier og spesialiserte forfattere om det. Livets ironier.

I følge dataene samlet inn av 99Bitcoins, Bitcoin har rundt 382 nekrologer av mange medier og viktige personer, som to av favoritthatere, Jamie Dimon og Warren Buffet. Merkelig nok er året med flere nekrologer (124 Bitcoin dødsprognoser) 2017. Samme år med den største ATH for Bitcoin og ICOs galskap.

Så ... husker du karakterer som Krilin (DBZ), Kenny (South Park), Dean (Supernatural) og Loki (Marvel)? De har alle en ting til felles med Bitcoin: de fortsetter å dø flere ganger og kommer tilbake som nye. Veldig praktisk.

La oss sjekke de mest bemerkelsesverdige dødsfallene i Bitcoin. Bare for moro skyld (og litt perspektiv).


Foreshadowing av Mt. Gox

Mt. Gox-logo. Offentlig domene.

Denne er den eldste og den største. Bitcoin hadde en dramatisk krasj på -93% i sin pris, og falt fra 29 USD til bare to mellom juni og november 2011. Overskrifter som “Så, det er slutten på Bitcoin, da” (Forbes), “The Bitcoin er døende, uansett” (Gizmodo), og “Fremveksten og fallet av Bitcoin” (Kablet) flommet over internett som en ødelagt demning.

Årsaken til det store fallet? Mt. Gox, en av de første BTC-børsene, og i sin tid den mest populære. De rapporterte i juni et dystert hack på plattformen, der 25.000 BTC ble stjålet fra 478 brukerkontoer. Dessuten ble noen brukeres personlige data ranet og lagt ut for salg, og noen falske handler forårsaket en falsk krasj til 0,01 USD for BTC-pris. Yikes.

Det var et enormt slag, men Bitcoin (og Mount Gox) var i stand til å komme seg innen 2012. Og hvorfor “forvarsle”? Vi får se.

Høsten av Bitcoin besparelser og tillit

Sannsynligvis har du allerede sett et sted den slags plattformer som ber deg om en "ubetydelig" investering i krypto for å multiplisere den med to, tre, fem, tjue, åtti, hundre, tusen, og så videre. Den viktigste og "enkle" oppgaven disse nettstedene tildeler deg for å nå det grådige målet, er å bringe så mange henvisninger som mulig for å bli med i deres lille "virksomhet". Vel, dette er en populær svindel som heter Pyramid Scheme, der de nye investorene betaler til de gamle og det ikke er noe reelt produkt hvor som helst.

Bilde av Sammy-Williams / Pixabay

Det antatte hedgefondet Bitcoin besparelser og tillit ble bevist å være ingenting annet enn en pyramideplan da den avsluttet sin virksomhet i august 2012. Minst 500.000 BTC ble stjålet fra investorer, og prisen krasjet -56,7% som et resultat. Imidlertid ser det ut til at folket allerede var lei av Bitcoin-dødsfall fordi nettopp Wired rapporterte om en i desember.

Nesten der, Mt. Gox

Denne utvekslingen hadde et 2013 fullt av følelser. Det ble verdens ledende Bitcoin utveksling siden den hadde håndtert over 70% av totale transaksjoner innen april. Og nettopp fordi den ikke var i stand til å håndtere dette store volumet, stoppet den samme måneden operasjonen i flere dager etter et krasj på -52% på 6 timer. Noe som sank prisen enda mer, spesielt da de fikk et DDoS-angrep og nettstedet gikk ned.

Som et resultat var det totale fallet i prisen på Bitcoin -87%. Etterpå Mt. Gox møtte en $75 millioner søksmål fra firmaet CoinLab på grunn av brudd på en partnerskapskontrakt der dette selskapet ville håndtere de amerikanske transaksjonene ved børsen. Denne søksmålet ville vare til 2019, men det er en annen historie.

Bilde av succo / Pixabay

Til tross for alt, lyktes Bitcoin ikke bare å komme seg etter denne krasjen, men å nå ATH-nyheter innen slutten av året, og overgikk 1.000 USD-merket for første gang. I mellomtiden akkumulerte det minst 17 nekrologer fra medier som Bloomberg, The New York Times og Business Insider.

Den store Mt. Gox fiasko

Dette er obligatorisk kunnskap for alle kryptobrukere i verden fordi det lærte oss viktige leksjoner på en hard måte. Som vi sa før, Mt. Gox var verdens ledende Bitcoin-utveksling på den tiden, og det var nettopp derfor episoden i 2014 var så tragisk.  

7. februar 2014 holdt Mt. Gox stoppet alle bitcoinuttak og begynte å lage systematiske unnskyldninger for det. Konsernsjefen, Mark Karpelès, trakk seg fra styret i Bitcoin Foundation og slettet alle tweets. Resten av handelsvirksomheten ble suspendert, og til slutt gikk nettstedet frakoblet på slutten av måneden.

De berørte brukerne vil snart oppdage den forferdelige sannheten. Selskapet var insolvent i kjølvannet av et hack som ranet 744,408 BTC (rundt $473 millioner på den tiden og + $8 milliarder i dag). Mt. Gox signerte for konkurs i Tokyo innen utgangen av februar, og akkurat der startet de gamle kundenes odyssey for å få tilbake pengene sine (og det fortsetter til dags dato).

Bilde av Andrew Martin / Pixabay

Året startet for Bitcoin i noen fine $956 og endte på knapt $315 (-67%). Minst 29 nekrologer ble skrevet av Reuters, Seeking Alpha, Bloomberg, Fortune, Vice, Financial Times, CNN og andre.

2017-2018 sprø rally

Etter den store Mt. Gox fiasko, 2015 og 2016 var litt rolige år for Bitcoin. Noen nekrologer ble trukket av, som vanlig, men ingenting som de tingene som ville komme i 2017. Prisen startet i $973 og avsluttet året på $20.089, en fantastisk økning på 1.964,6%, og den siste ATH til dags dato.

Til tross for det, eller sannsynligvis på grunn av det, 124 nekrologer av alle sammen ble kunngjort gjennom året. Overskrifter som "The Death of Bitcoin" (Daily Reckoning), "Hold deg unna Bitcoin - det er fullstendig søppel" (MarketWatch), "Alt dette Bitcoin-greiene er falske" (Splinter) og "Bitcoin vil dø på Grand Theft" (La Tribune) var spredt over hele Internett.

Bilde av Pexels / Pixabay

Da krasjet endelig skjedde tidlig på 2018, denne gangen ikke forårsaket av noe hacket utveksling, men av en lang spekulativ boble, var medieforetakerne der også, klare til å begrave Bitcoin en gang til. Eller 93 ganger mer gjennom året, siden prisen startet i $17.500 og kun endte på $3.900 (-77.7%).

Konklusjon? Bitcoin har hatt flere harde krasj, men stiger alltid opp fra asken. Til dags dato er vi på $10.900, og det er det veldig gode spådommer for fremtiden. Men hei, hvis BTC går opp eller går ned, gjelder det samme: er ikke første gang, og sannsynligvis blir det ikke den siste heller.

+1
Author

Litteraturprofessor i kryptoverdenen siden 2016. Forfatter, forsker og bitcoiner. Jobber for en bedre verden, med mer desentralisering og kaffe.

Write A Comment