I det siste ble Yieldinging fra DeFi-økosystemet en fin måte å tjene litt saftig inntjening på ... hvis du vet hvordan. Nå, ifølge en nylig undersøkelse laget av firmaet CoinGecko, det ble avslørt at minst 93% av de undersøkte avkastningsbøndene har rapportert positive avkastninger, til og med over 500%.

Selskapet inngikk i undersøkelsen 1347 personer mellom 25 årth August og 4th September. De fleste av dem visste om kryptovalutaer og avkastning, men bare 23% respondenter har deltatt i den siste aktiviteten. Samtidig er de fleste av disse avlsbønder (90%) 30-59 år gamle menn, som ikke ser ut til å være helt klar over risikoen.

58% av bøndene har investert i ureviderte og risikofylte protokoller, 40% kan ikke lese smarte kontrakter, og 33% vet ikke hva det permanente tapet er i likviditetsgruvedriften. Bare i tilfelle: i utgangspunktet betyr det ubestridelige tapet at tokens kan miste verdi mens de er låst inne i en DeFi-protokoll, og gir likviditeten som trengs for å dyrke belønninger. Dette tapet kan være tidsmessig eller permanent.

På den annen side har 52% av bønder investert mindre enn 1000 USD på oppdrett, selv om de som investerer mer er nødt til å tjene (eller tape) enda mer. I alle fall, de kan ende opp med å betale over 100 USD daglig for transaksjonsgebyrer på Ethereum, hvis tokens fungerer den blockchain.

Noen advarsler anbefales

Til tross for alt har bøndene også tatt visse forholdsregler. Andelen av porteføljen som ble satt i avlingsbruk, var bare 10% av deres totale eierandel, og det ble observert atferd fra "farm-and-dump", der bøndene bare ventet til de samlet opp nok belønninger før de solgte eller trakk sine posisjoner.

Bilde av ds_30 / Pixabay

Som indikert av CoinGecko, avkastningsbønder kunne tjene avkastning over 1000% av årlig prosentvis avkastning (APY), avhengig av deres strategier. Hele prosessen er ikke risikofri, men det motsatte. Dessuten kan de høye gassgebyrene bli en trussel mot disse protokollene, til tross for at de ser ut til å være her for å bli.

“Vår oppfatning er at bassengene med høy avling ikke er bærekraftige, men avlingens oppdrettsprodukter er kommet for å bli. Det er nå åpenbart at avlingsoppdrettsbassengene som ble introdusert av Uniswap nylig 17. september, har størknet avlsoppdrettets vanvidd. Faktisk er det ikke lenger bare vanvidd, men har nå modnet betydelig. Inntil den høye gassavgiften er løst, er det imidlertid lite sannsynlig at detaljbrukere kan gå inn i oppdrett uten å skade kapitalen, og dette tar ikke hensyn til andre tilknyttede risikoer som for alltid tap ”.

Det er verdt å nevne at den første fasen for Ethereum 2.0 kommer til å bli løslatt i de neste ukene. Kanskje det skulle bli en reell evolusjon for DeFi-protokoller.


Utvalgt bilde av Buffik / Pixabay

Forfatter

Litteraturprofessor i kryptoverdenen siden 2016. Forfatter, forsker og bitcoiner. Jobber for en bedre verden, med mer desentralisering og kaffe.

Skriv en kommentar