Den første usikkerheten om Bitcoin og kryptokurver er noe ekte. Hvordan starte i Bitcoin og cryptos? Ja, men er dette “ekte” penger? Hvorfor trenger jeg det? Er det virkelig en god investering? Kanskje er for risikabelt. Kanskje det er en svindel. Kanskje ikke er lovlig, kanskje er det ubrukelig. Eller det er definitivt altfor komplisert for din gjennomsnittlige fyr.

Tvilen oppstår, men nyheten også. Bitcoin skal til månen og du vil ikke bli utelatt. Bitcoin er rask og billig som en internasjonal betalingsmåte, og det er sannsynligvis fremtidens valuta. Så hvorfor ikke?

La oss gjøre noen trinn for å lære hvordan du starter i Bitcoin og kryptokurver trygt og med flere sjanser for suksess.

Trinn 1: Lær om det

Learn-Bitcoin-cryptos-blockchain

Tid for bryte noen myter om dette for alltid. Første ting først: Bitcoin og cryptos er helt lovlige i de fleste land, ikke bekymre deg. Det inkluderer Europa og Amerika. For det andre: ja, de er ekte ekte penger. De har faktisk verdi fordi de er nyttige, og folk fra hele verden vil kjøpe det.

Er de risikable? Et mer adekvat ord ville være "flyktig". Prisene deres varierer vanligvis mye innen korte perioder, bortsett fra stallmyntene, hvis pris er knyttet til en annen eiendel eller sikkerhet. Men, denne volatiliteten kan være en fordel for investeringer, siden det er veldig lønnsomme handelsstrategier som får folk til å lure på hvordan de skal starte i Bitcoin, i utgangspunktet.

Svindel? Ikke i seg selv. Kan den brukes til svindel? Ja. Veldig mye som dollar og euro, selvfølgelig. For komplisert? Ikke i det hele tatt. Du trenger knapt en online konto eller en app, som en elektronisk lommebok. Utover det, hvis du vil lære om hvordan ting liker blockchain arbeid, må du legge ned en ekstra innsats (for eksempel hvis du vil lære hvordan Internett eller TV-en din fungerer inne).

Det er så mye mer å lære om denne enorme kryptoverdenen. Så vær aldri redd for å søke i alt du kan om din favorittkryptovaluta, still spørsmål til samfunnet på nettsteder som Reddit og Quora (og bloggen vår), og hold deg oppdatert ved å lese de siste nyhetene. Kunnskap er makt!

Trinn 2: Stol på ingen!

Krypto-svindel-tillit-ingen

Midt i kryptolæringen eller til og med i ditt daglige liv, vil du finne mange mennesker som snakker godt og vondt om Bitcoin og ledsagere. Ikke tro på det ene eller det andre. Gjør din egen undersøkelse (DYOR) basert på pålitelige kilder og forskjellige anmeldelser, og ta dine egne konklusjoner. Dette er en viktig regel for alt, og kryptoverdenen er ikke unntaket.

Politikere og gründere kan dele sitt hat om kryptoer fordi de ikke helt forstår hvordan de jobber eller anser dem som en trussel mot tradisjonelle penger. Kjendiser kan markedsføre nye tokens for Innledende mynttilbud (ICO), uten å vite om plattformen er legitim eller svindel. En gammel venn av deg kan anbefale deg å investere i Bitcoin gjennom en fantastisk plattform med 100% Return of Investment (ROI), like før dere begge blir lurt.

Tenker på hvordan start i Bitcoin og cryptos? Trinn (og regel) nummer to er veldig, veldig viktig: stol på ingen! Og spesielt hvis de vil ha penger fra deg. Les selv, spør flere steder, og hvis noe ser for bra ut til å være sant, vel, er det sannsynligvis ikke sant.

Trinn 3: Lag en plan

Kryptovaluta-plan-bitcoin-investering

Du vil lære hvordan du starter i Bitcoin og cryptos ... hva for, akkurat? Investering? Betalingsmetode? Internasjonale overføringer? En annen praktisk bruk? Nysgjerrighet? Tro det eller ei, det er veldig mange bruksområder for forskjellige kryptovalutaer, til og med utover de økonomiske tingene.

Bitcoin (BTC) fungerer som himmelen for personlige internasjonale overføringer. Hovedtilbudet av Ethereum og dens opprinnelige valuta (ETH) er smarte kontrakter og Dapps. Tether (USDT) er en stablecoin, mest brukt som en butikk av verdi. Monero (XMR) sikter mot høyere personvern, Filecoin (FIL) bygger blockchain-lagring. Med DeFi-tokens Som SUSHI eller CAKE, kan du øve på passive investeringer i avkastningen.

Så det er opp til deg. Hva vil du gjøre? Sannsynligvis er det allerede en ideell krypto for dine behov. På den annen side, hvis du vil hoppe inn bare for investeringer og bygge en fin og diversifisert portefølje, må du først tenke på noen strategier. Gå kort? Gå lenge? Hvor mye? Hva er fortiden og hva er prognosene for disse valutaene? Det er obligatorisk lesestoff.

Trinn 4: Kjøp intelligent

Kjøp-bitcoin-blockchain-telefon

På dette tidspunktet må du ha klare mål, inkludert kryptovalutaene du vil anskaffe og hva du skal til. Da ville det være på tide å finne den beste måten å kjøpe dem på, inkludert valutakurser, gebyrer, betalingsmåter, sikkerhet og betingelser.

Siden du nettopp har begynt i denne nye verden, den enkleste måten å gjøre det på er å finne en god og regulert kryptovaluta utveksling online. Og hei, prisene er viktige, men den andre delen er enda viktigere. De kan ha gode priser og lave priser, men kanskje er de ikke regulert i det hele tatt. Så pengene dine blir trygge? Eller skal bare være? I tilfelle noen problemer eller tvil, vil noen være der for deg? Har de et støtteteam?

Du trenger enkelhet, sikkerhet og hjelp. Du vet, noen tålmodige mennesker forteller deg hvordan du skal starte i Bitcoin flere ganger hvis du ikke får det på en gang, og som løser problemer på veien. Se etter deres regler, priser og anmeldelser. Og alltid kjøp med hodet, ikke med din grådighet.

Trinn 5: Ta vare, eller etter hvordan du starter i Bitcoin

Du er ikke helt trygg etter at du har kjøpt dem, på samme måte som du ikke er helt trygg etter at du har betalt en sjekk. Det er noen farer i horisonten: kryptovaluta-svindel, fysiske overgrep (hvis tyvene finner ut av det), skadelig programvare designet å stjele kryptoer, og sannsynligvis den største trusselen av alle, din egen frykt og din egen grådighet.

Krypto-svindel pleier å være litt åpenbart, og skadelig programvare og overgrep er lett å unngå hvis du tar forebyggende tiltak. Etter å ha lært hvordan du starter i Bitcoin og cryptos, du bør bare møte deg selv mot dagens forhold.

I kryptoslang har vi to begreper for å definere disse atferdene: FOMO (Fear of Missing Out) og FUD (Fear, Usikkerhet, Tvil). Begge er vanligvis forårsaket av det samme, til tross for at de er motstridende. Nyheter, trender, kunngjøringer og til og med falske nyheter kan få prisene til å gå opp og ned som en berg-og-dal-bane. Så du kan bli dominert av den irrasjonelle trangen til å kjøpe (FOMO) eller selge (FUD).

Når øyeblikket kommer, ikke fall sammen med mengden. Publikum kan være viktig og lede an, men de kan også misvise det. Så igjen: kjøp (og selg) alltid med hodet, ikke med din grådighet (eller frykt).

Ha en fin første kryptovalutahandel!


Vil du se denne historien i en video? Vi har deg!

Vil du handle Bitcoin og andre tokens? Du kan gjøre det trygt på Alfacash! Og ikke glem at vi snakker om dette og mange andre ting på våre sosiale medier.

Twitter * Telegram * Facebook * Instagram * Vkontakte

0
Author

Litteraturprofessor i kryptoverdenen siden 2016. Forfatter, forsker og bitcoiner. Jobber for en bedre verden, med mer desentralisering og kaffe.

Write A Comment