Fra bullish til bearish igjen, påstander om Bitcoin og Ripple, nettkriminelle rundt og tapte midler gjenvunnet; denne januar har vært som en berg- og dalbane i kryptovalutaverdenen. La oss da sjekke hvilke viktige ting som skjedde for Bitcoin og kryptoer den første måneden i 2021.

Om forskrifter og myndigheter ...

 • De Ripple juridisk storm fortsetter med flere tordener. I begynnelsen av denne måneden er det flere XRP-investorer arkiverte en ny søksmål mot US Securities and Exchange Commission (SEC) for økonomisk skade. Ikke mye senere, firmaet Tetragon, en betydelig investor i Ripple Labs, saksøkte kryptoselskapet for å gjenopprette sin investering.

I tillegg, innen utgangen av januar, en annen investor bestemte seg for å reise et gruppesøksmål mot Ripple Labs, etter å ha tapt knapt $48 på grunn av XRP-prisfallet. Det antas at han bare prøver å åpne for andre investorer å bli med. På den andre siden, den første rettsdatoen for saken er det generelt 22. februar.

 • Filippinene har gitt ut nye regler for kryptovalutaer innenfor dens territorium. Nå vil kryptoene behandles som betalinger over landegrensene, og leverandørene må overholde tiltak mot hvitvasking av penger (AML). Dubai er etterfølgende: ifølge Dubai Financial Services Authority (DFSA) vil de regulere sikkerhets-, utvekslings- og verktøytegn i år, samt kryptovalutafirmaer.
 • Forslaget av det amerikanske nettverket for finanskriminalitet (FinCEN) om tilsyn med "uhostede lommebøker" forlenget sin korte kommentarfelt for de nye reglene til 60 dager. Uansett, den nye amerikanske valgte presidenten Joe Biden frøs alle føderale reguleringsprosesser i minst 60 dager, inkludert kryptovaluta-relaterte.
 • Starter 1. april 2021, enhver regjeringstjenestemann i Russland vil bli forbudt å eie noen form for kryptovaluta. I mellomtiden, Storbritannia kunne forby cybersecurity-forsikringsselskapene skal betale kryptovaluta-løsepenger for selskapene i tilfelle et ransomware-angrep. Hovedsakelig fordi de ville finansiere den organiserte kriminaliteten.

Cybersikkerhet og angrep

 • En farlig rangjeng ser ut til å jakte på kryptovalutahandlere i Hong Kong. De lokker ofrene med flere vellykkede virtuelle transaksjoner før de møtes personlig, for en antatt større P2P-handel. Deretter bruker de grov makt for å rane offerets kryptovalutaer og kontanter. De slapp unna med rundt $1M så langt.
  </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s>
 • Den desentraliserte likviditetsleverandøren SushiSwap LED et mindre ran, hvor hackeren snappet DIGG / WBTC bytteavgift 24 timer i døgnet (81 ETH - rundt $110.100). Det opprinnelige token og prisen ble i det minste ikke påvirket.
  </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s>
 • Det klassiske giveaway svindel på Twitter som involverer Elon Musk, øker. Svindlerne klarte å stjele verifiserte kontoer på et slikt sosialt nettverk, og deretter kommentere dem i den originale Elon Musks tweets for å markedsføre svindelen. De inviterer brukerne til å sende dem BTC, og lover å returnere dobbelt så mye. Selvfølgelig stjeler de bare midlene.

På markedene

 • 8. januar kl. Bitcoin nådde sin siste All-Time-High (ATH), og overgikk $41,900 per mynt. Ethereum gjorde det også innen utgangen av måneden, med over $1,467 per token. Dessuten var de ikke alene: Cosmos (ATOM) nådde en ny topp på $10,13; Uniswap (UNI) opprettet en ny $15.5-post per token; Chainlink (LINK) overgikk $25.6 per mynt, AAVE traff $305.4 og Dogecoin (DOGE) gjorde det til $0.074 per token [CoinMarketCap].
 • Etter noen milepæler oppførte markedet seg bearish en stund. Bitcoin kom ned til og med $28.200, og det er fortsatt i gjenoppretting. Ethereum og de fleste andre ATH-altcoins sa snart farvel til toppene, men de vokser fremdeles i grønt og med gode perspektiver fremover. Dogecoin er unntaket fordi det fremdeles øker og slår nye rekorder.
  </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s>
 • Til tross for sin posisjon etter markedsverdi og popularitet, EOS ser ikke ut til å ta igjen den bullish sesongen. Daniel Larimer, dens medstifter og CTO, gikk av til Block.one midten av januar. Prisen på kryptovalutaen ble påvirket for den, og nå er den bare stillestående, veldig langt fra sin siste ATH i 2018.
  </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s>
 • Snakker om Proof-of-Stake (PoS) mynter, Ethereum har nå over 2% av den totale forsyningen låst inne i ETH. 2.0 staking kontrakt. Det betyr over $3.1b satset på dette (fremtidige) nettverket, og gjør det den tredje-største blockchain etter innsatt verdi. Den beregnede årlige prosentvise avkastningen (APY) er rundt 9,76%.

Andre nyheter

 • Forretningsmann Craig Wright, som har proklamert uten endelige bevis for at han er det Satoshi Nakamoto (Bitcoin-skaper), truet med rettslige tiltak mot Bitcoin originale whitepaper-verter. Dette, visstnok, for brudd på opphavsretten, selv når Bitcoin fremdeles er en åpen kildekode og gratis programvare. Som et resultat ble papiret fjernet fra Bitcoin kjerne, den viktigste Bitcoin-klienten.

Som et resultat ble det raskt opprettet en bevegelse på Twitter under hashtag #BitcoinPdf for brukere og selskaper å dele dokumentet på sine egne nettsteder og nettverk. Tusenvis av dem har blitt med, inkludert Microstrategy, Fidelity Digital Assets, Coin Center, Chaincode Labs, Paradigm, Casa, NYDIG, Riccardo Spagni, Square, Novi; og til og med regjeringene i Miami og Estland. Selvfølgelig delte vi det også på Alfacash!

Bildet er tatt av mohamed Hassan fra Pixabay
 • Wladimir van der Laan, den viktigste Bitcoin Core-vedlikeholderen, gikk av fra sin rolle i januar. Avgjørelsen kom etter et brudd i hans ansvarsområde siden i fjor. I følge blogginnlegget hans om det, Bitcoin trenger mer desentralisering, og det har blitt stressende for ham å være den ultimate leder for utviklingen. Kunngjøringen kom samme dag som Craig Wrights påstander om whitepaper, så dette er kanskje en av hovedårsakene til Laan's avgang.
 • Bitcoin institusjonell gruvedrift vokser. Samme måned, det kinesiske sportslotterifirmaet 500.com kunngjort sine planer om å investere rundt $14.4m for å kjøpe Bitcoin gruvedrift maskiner. Også regjeringen i den pakistanske provinsen Khyber Pakhtunkhwa godkjent midlene til å installere gruvedrift og deretter øke den lokale økonomien.

Ikke mye senere, firmaet BitCluster opprettet den første Bitcoin gruvedrift i polarsirkelen rundt Sibir. I etterkant, videospilloperatøren The9 Limited signerte fem avtaler om anskaffelse av 26 000 Bitcoin gruveutstyr. Endelig kryptoselskapet Blockstream kunngjort en investering på $25m for å utvide gruvedriften.

 • Hvis du mister passord, harddisker og private nøkler til gamle Bitcoin lommebøker er noe veldig vanlig, er det ikke veldig vanlig å gjenopprette dem. Derfor en Redditor skrev historie denne måneden og ble viral da han gjenopprettet 127 BTC fra en gammel PC. De var sovende der siden 2012. Og nå ble han millionær for det.

Utvalgt bilde av StockSnap fra Pixabay

+1
Author

Litteraturprofessor i kryptoverdenen siden 2016. Forfatter, forsker og bitcoiner. Jobber for en bedre verden, med mer desentralisering og kaffe.

Write A Comment

nb_NONorsk bokmål