Vil du motta noen gratis kryptoer? Vil du investere i muligheter med høy avkastning? Er du bekymret for et sikkerhetsproblem i lommeboken? Ble du forelsket på Internett? Det er fullt mulig for deg å bli ranet snart hvis du ikke følger nok med. Dessverre er denne 2021 også full av krypto-svindel som lurer fra hvert online hjørne.

Noen ganger kan de virke litt åpenbare, men andre er ganske kreative og innsiktsfulle i sine ondsinnede forsøk. Før du setter noen av midlene dine i fare, trenger du litt ekstra kunnskap for å ta den beste avgjørelsen. La oss sjekke noen populære krypto-svindel online på jakt etter flere ofre i år.

Falske uenighet gaver

I følge cybersecurity-firmaet Kaspersky Lab, en gruppe svindlere omgir kryptovaluta-serverne på Discord, tilbyr antatte kryptotillegg via private meldinger. De later til å være krypto-utveksling og bruker mange emojier og utrop for å kunngjøre at den kontaktede personen er den heldige vinneren av et stort kryptotillegg. For å kreve sine gratis penger, trenger denne personen bare å registrere seg på nettstedet og sette inn penger.

Falske kryptotrekk fra Crypto24Cap. Kilde Kaspersky Lab

Når det skjer, kan du selvfølgelig si farvel til kryptoene dine, for du vil aldri se dem igjen. Ondsinnede domener som er vert for disse falske børsene er Bitcmoney, Itmaxbit, Crypto24cap og Bit24cap; men de kan være flere. Vær våken og ikke fall med disse krypto-svindelene!

Expresscoinfx

Ifølge seg selv er “expresscoinfx.com en registrert investeringsplattform for vanlige investorer. Vårt erfarne team av dedikerte utviklere, handelsmenn og analytikere som er involvert i krypto- og valutahandel. Du kan tjene penger på daglig basis eller etter utløpet av investeringsperioden. Imidlertid er det ingen tegn til et slikt offisielt register eller identiteten til teamet bak.

Det som er klart, er imidlertid at det ikke er refusjon, og at e-postadressen deres ikke er gyldig (sannsynligvis deres fysiske adresse i London heller). Dessuten trenger du minst $500 i BTC å sette inn, men du vil ikke kunne ta ut mindre enn $1,500. I bytte, de lover inntjening fra 300% til 750%, basert på ikke-spesifiserte aktiviteter og teknologier.

Expresscoinfx hovedside. Kildeskjermbilde

Heldigvis er nettstedet ikke veldig populært, hvis vi sjekker Alexa-rangeringer. Problemet er at ofrene blir kontaktet og lokket via sosiale medier, akkurat som en mann fra New Zealand som dessverre mistet flere tusen dollar på svindelen. Han uttalte at når han ønsket å gjøre uttak, ba de om mer penger i stedet. Og det klarte han ikke gjenopprette bitcoins.  

Bitcoin opp, evolusjon, milliardær og så videre

Dette falske nettverket endrer navn og domener fra tid til annen, men stilen og modus operandi er alltid den samme. Den mest sannsynlige måten å kjenne dem på er gjennom en falsk artikkel om et intervju med en kjent person, som tilfeldigvis anbefaler disse "investeringsplattformene" som magiske måter å tjene penger på. Noe som dette skjedde med den populære irske kringkasteren Pat Kenny, for noen måneder siden.

“Det som gjorde meg vellykket er å hoppe inn i nye muligheter raskt - uten å nøle. Og akkurat nå er min største pengeprodusent et nytt program for automatisk handel med kryptovaluta, kalt Bitcoin Billionaire. Det er den største enkeltmuligheten jeg har sett i hele mitt liv å bygge en liten formue raskt. Jeg oppfordrer alle til å sjekke ut dette før bankene stenger det. ”

Selvfølgelig sa den virkelige Pat Kenny aldri noe slikt. Det gjorde heller ikke den singaporeanske tyconen Peter Lim, Jim Davidson (Storbritannia), James Corden (Storbritannia), Andrew Forrest (Australia), prins Harry og Meghan Markle (Storbritannia), presidentene Martín Vizcarra (Peru) og Iván Duque (Colombia); eller hver eneste kjendis etterlignet de seg. I år går de også tilbake til sponsede pressemeldinger (og falske betalte anmeldelser) i eksterne medier.

Bitcoin milliardær skjermbilde.

Så hvis en plattform ringte Bitcoin Up, Bitcoin Milliardær, Bitcoin Evolution, eller Bitcoin / Crypto “noe” lover deg høy avkastning i bytte for minst $250 ved å foreta automatisk handel, løp så fort du kan. Det er ikke noe mer enn en krypto-svindel.

Romantiske krypto-svindel

Ja, romantikk, for å være forelsket. Som en Britisk offer sa: “Jeg hadde ikke en gang hørt om uttrykket 'romantikk-svindel'. Hvis jeg hadde sett på det - hadde jeg oppdaget skiltene med en gang ”. Trikset er så forferdelig som det høres ut. Du kan møte din fremtidige svindler i datingapper, hvor de vil tjene din tillit, sympati og til og med kjærlighet gjennom flere måneder.

Så, en dag, vil de kommentere deg, så uformell som mulig, om hvordan Bitcoin og / eller kryptoer er gode investeringer, og de vil invitere deg til å plassere pengene dine på plattformen (vanligvis noe om automatisk handel). De lover store avkastninger, og siden offeret ser på dem som en pålitelig og omsorgsfull person, kan de falle i fella og send pengene. De gir det ikke tilbake, og krypto-svindelen er fullført.

romantikk-krypto-svindel-2021
Bildet er tatt av Pexels fra Pixabay

I følge UK Action Fraud ble rundt $93.8m ranet slik i 2020. Politiet i Queensland (Australia) har advart publikum om dette, samt Financial and Consumer Services Commission (Canada), US Federal Bureau of Investigation (FBI), og selvfølgelig Action Fraud Police i Storbritannia. Ikke vær det neste hjerteknuste offeret.

Falske e-poster

Dette er noe av en klassiker der svindlerne ikke er opptatt av å gi opp. Det kalles offisielt “Phishing”: En falsk versjon av noe (nettside, app, programvare, melding, samtale ...), spesielt designet for å lure folk og få verdifull informasjon fra dem, som legitimasjon fra bank eller kryptovaluta.

I dette tilfellet, vi snakker om falske e-poster med offisielle logoer fra ekte selskaper, slik at du vet at kontoen / lommeboken din er i fare eller noe sånt. Det er ganske vanlig å motta e-postmeldinger som "advarer" deg mot suspensjoner på grunn av inaktivitet eller sikkerhetsproblemer i kontoen din.

Phishing-crypto-svindel-2021
Phishing-e-post med Blockchain.com. Kildeskjermbilde

For å fikse det antatte problemet, sender de deg en lenke der du enkelt kan dele legitimasjonen din på et nettsted som ser ut akkurat som originalen hvis du ikke tar nok hensyn til URL-en. Når du har legitimasjonen din tilgjengelig, går de videre til den virkelige nettsiden og tømmer lommeboken.

Noe slikt har skjedd med kundene til Ledger maskinvare lommebok, på grunn av et datainnbrudd. Men, varme lommebøker som Blockchain.com og MyEthereumWallet (MEW) er konstante mål for disse angrepene.

Ikke fall for krypto-svindel

Det er sannsynligvis et ekstra tonn med krypto-svindel rundt Internett, så det er verdt å være forsiktig. Vi kan gi deg noen anbefalinger for å holde kryptoene dine trygge:

  • Ikke del for mye informasjon om kryptofinans på offentlige nettsteder (som sosiale medier).
  • Hvis noen tilbyr deg utrolige mengder penger (som en gave eller som en investering), ikke tro dem så raskt. Ta deg tid til å gjøre detaljert forskning.
  • Om den forskningen: sjekk aldri bare en anmeldelse / kilde. Still spørsmål, og se sider som ScamAdviser for å måle risikoen.
  • Svindlerne kan dukke opp overalt (inkludert datingapper). Derfor bør du aldri stole på ukjente mennesker på nettet, enn si hvis de ber deg om penger.
  • Handle ansvarlig og ikke la grådighet lede deg!
Author

Litteraturprofessor i kryptoverdenen siden 2016. Forfatter, forsker og bitcoiner. Jobber for en bedre verden, med mer desentralisering og kaffe.

Write A Comment