Vi lever nå en historisk tid som sannsynligvis ingen for ti år siden hadde gjettet. Bitcoin-prisen løper raskt mot $60k-merket, og har overgått non-stop-poster siden slutten av 2020. Vi har foreløpig en All-Time-High (ATH) på $56,240 etter en over 17% økning i løpet av den siste uken, ifølge CoinMarketCap (CMC).

Dette er ikke så rart siden det er så mange selskaper, firmaer og organisasjoner (i tillegg til de klassiske detaljhandel bitcoiners) som er interessert i kryptovaluta. Vi har allerede hørt om kjempekjøpet av Elon Musks Tesla og adopsjonen av Mastercard og BNY Mellon. Imidlertid er det flere siden den gang.

Fra det offentlige rom, den Sveitsiske kantonen Zug (bedre kjent som Crypto-Valley) kunngjort nylig at de godtar Bitcoin (BTC) og Ethereum (ETH) for skattebetalinger. Likeledes forbindelsen mellom Dubai regjeringseid Foreign Direct Investment (FDI) Kiklabb begynte nettopp å godta BTC, ETH og Tether (USDT) som en betaling for handelstillatelser og visumavgifter.

Konsernsjef i Kiklabb, Tasawar Ulhaq, kommenterte om det:

“Vi har sett økende interesse for kryptokurrency (…), så det var bare et spørsmål om tid før vi kjente igjen Bitcoin, Ethereum og Tether. Vi er i samtaler med høyprofilerte aktører i kryptovaluta-sektoren som utforsker innreise til Dubai ”.

I mellomtiden er det første børshandlede fondet (ETF) i Canada og Nord-Amerika hadde nettopp en millionærdebut, med over $100m i volum. I USA, investeringsrådgivningsfirmaet Motley Fool kunngjorde et snart kjøp av $5m i Bitcoin; og Rick Rieder, investeringssjef i BlackRock Financial Management, nesten bekreftet en Bitcoin / krypto-investering fra dette firmaet.

MicroStrategy, et firma som allerede var en stor Bitcoin-investor, utvider også reservene, med over $1b mer.  

Utover Bitcoin-prisen

Som vi sa, Bitcoin-prisen gjør det bra, men det er ikke alene om de gode nyhetene. Den totale markedsverdien for kryptovaluta har økt med over 16% de siste sju dagene, og går raskt til $2t-merket. Og DeFi økosystem fortsetter å vokse, med PancakeSwap (CAKE) som nå fører over Uniswap (UNI) etter volum. I tillegg har det opprinnelige token (CAKE) økt i pris med 320% i løpet av den siste uken.

Andre bemerkelsesverdige vinnere av uken er Monero (42% +), Zcash (44% +), Dash (63% +), NEM (65% +), Lisk (95% +) og Bancor (113% +). De tre første økningene kan innebære en lys sesong for personvernmynter, selv om de nye reglene over hele verden ikke ser dem uten mistanke. Faktisk Monero-samfunnet allerede forberedt et forslag til Elon Musk om å akseptere betalinger i Monero sammen med Bitcoin i Tesla.  

Samtidig, Ethereum (ETH) nærmer seg $2,000-merket, med en ny ATH på over $1,969 per token. Binance Coin (BNB) har hevdet tredjeplassen ved markedsverdi, og Cardano (ADA) har overgått XRP på sjetteplass. Dogecoin-manien har trukket seg nå, men Non-Fungible Tokens (NFTs) og Collectibles-kravet fortsetter å vokse.

Utvalgt bilde av Tumisu / Pixabay


Husk at du kan kjøpe og selge Bitcoin trygt på Alfacash! Og ikke glem at vi snakker om dette og mange andre ting på våre sosiale medier.

Twitter * Telegram * Facebook * Instagram * Vkontakte

0
Author

Litteraturprofessor i kryptoverdenen siden 2016. Forfatter, forsker og bitcoiner. Jobber for en bedre verden, med mer desentralisering og kaffe.

Write A Comment

nb_NONorsk bokmål