Ripple Labs har ikke det veldig bra siden US Securities and Exchange Commission (SEC) utstedte en søksmål mot dem i desember i fjor. Fra den datoen har mange børser og andre kryptoselskaper (som fond) besluttet å stoppe XRP-handelen. Nå er det turen til en annen: Ripple og Moneygram, et av verdens største pengeoverføringsselskaper, har nettopp stoppet alliansen.

De inngikk begge et "strategisk partnerskap" tilbake i 2019. Dette med hovedformålet “å øyeblikkelig gjøre opp penger fra amerikanske dollar til destinasjonsvalutaer døgnet rundt”. Imidlertid knapt en dag etter søksmålet mot Ripple ble offentliggjort, publiserte Moneygram en pressemelding for å ta avstand fra problemet, og til og med si at de ikke brukte Ripple-produktene så mye.

“Som en påminnelse bruker MoneyGram ikke ODL-plattformen eller RippleNet for direkte overføring av forbruksmidler - digitale eller på annen måte. Videre er MoneyGram ikke part i SEC-handlingen. ”

Ripple-XRP-søksmål avvist

Nå, på deres siste Økonomisk Rapport, kunngjorde de - alt annet - det de stoppet sin handel på Ripples plattform. Partnerskapet deres er i de beste tilfellene på vent på grunn av den juridiske usikkerheten som for øyeblikket står overfor av Ripple.

“Selskapet [Moneygram] planlegger ikke noe utbytte av Ripples markedsutviklingsgebyr i første kvartal. På grunn av usikkerheten rundt deres pågående rettssaker med SEC, har selskapet stengt handel på Ripples plattform. I første kvartal av 2020 realiserte selskapet en nettokostnadsfordel på $12,1 millioner fra Ripples markedsutviklingsgebyrer. ”

Dette kan være dårlige nyheter for XRP, men overraskende nok prisen har ikke lidd så mye så langt. Tvert imot hadde den en ukentlig økning på over 31%, og det er en forklaring på dette.

Moneygram og Ripple går i stykker, men Wyoming venter

Brad Garlinghouse hadde tidligere uttalt at de vurderte å forlate USA til fordel for noen kryptovennligere territorium. Likevel ser det ut til at de ombestemte seg litt fordi de bestemte seg for å registrere en ny enhet for Ripple Labs i Wyoming-staten.

Dette forklares fordi Wyoming er en kryptovennlig jurisdiksjon, som anerkjenner kryptovalutaer som eiendom siden 2019. Caitlin Long, administrerende direktør i Avanti (en kryptorientert finansinstitusjon) kunngjorde registret via Twitter.

Foruten den nye enheten, var i dag den første rettsdatoen for Ripple Labs og SEC. Under møtet, uttalte advokaten Matthew Solomon, som representerer Ripple-sjef Brad Garlinghouse SEC klarte ikke å advare selskapene og investorene om den antatte statusen til XRP som sikkerhet. Som han sa, "når denne saken går fremover, vil disse fakta komme frem, og det vil være klart at XRP ikke kan etablere og ikke vil fastslå at XRP er en sikkerhet".

SEC forbereder seg deres forsvar, mens begge parter publiserte ett brev forrige uke hvor håpet om et forlik er langt tynt. Søksmålsfasen (akkumulering av bevis) forventes å slutte tidligst 16. august 2021.


Utvalgt bilde av Andrea Piacquadio / Pexels

0
Author

Litteraturprofessor i kryptoverdenen siden 2016. Forfatter, forsker og bitcoiner. Jobber for en bedre verden, med mer desentralisering og kaffe.

Write A Comment

nb_NONorsk bokmål