Etter å ha nådd en All-Time-High (ATH) på over $58,000 per mynt, møtte Bitcoin (BTC) en uttalt korreksjon som fikk prisen til å falle med over 20% og telle. Årsakene er ikke veldig klare, men investorene som tar fortjeneste er en god innsats. I mellomtiden, Cardano (ADA) klarte å få en ny rekord denne lørdagen, med over $1,48 per mynt. Dette er den første ATH for Cardano siden 2018, i motsetning til Bitcoin.

I tillegg er Cardano nå den tredje kryptovalutaen etter markedsverdi. På denne måten overgår andre langetablerte altcoins som Tether (USDT), XRP, Litecoin (LTC) og Chainlink (LINK). Den gode nyheten kan skyldes den siste oppdateringen kalt "Mary", planlagt til 1. mars. Mary vil muliggjøre oppretting av innfødte tokens og støtte for flere eiendeler. Det inkluderer stablecoins, DeFi eiendelerog ikke-soppbare tokens (NFT).  

Coins-tokens-Bitcoin-Cardano
Foto av Anthony fra Pexels

Noe bemerkelsesverdig med denne støtten er at brukerne ikke trenger å betale noen avgifter til nettverket til smarte kontrakter. Som firmaet IOHK beskrevet:

"Utviklere, bedrifter og applikasjoner kan opprette topper for generelle formål (soppbare) eller spesialiserte (ikke-soppbare) for å oppnå kommersielle eller forretningsmessige mål [...] Fordi innfødte tokens ikke krever smarte kontrakter for å overføre verdien, vil brukerne kunne sende , motta og brenne polettene sine uten å betale transaksjonsgebyrene som kreves for en smart kontrakt eller legge til hendelseshåndteringslogikk for å spore transaksjoner ”.

Nevnte egenskap kan være veldig betimelig siden avgiftene på Ethereum (Cardanos hovedkonkurrent) er høyere enn noensinne. Brukerne ønsket oppdateringen velkommen ved å øke prisen på ADA med over 335% i løpet av den siste måneden. Vi også la til denne mynten for enkel handel på Alfacash.

Vil Bitcoin følge Cardano?

Foreløpig er Bitcoin utvilsomt midt i en dukkert. Men det betyr ikke at det kommer til å bli slik resten av året. Faktisk, ifølge analytikeren Willy Woo, kan hele krasj ha blitt forårsaket av upålitelige data. Han viser til informasjonen som deles av analyseselskapet Glassnode, der en enorm transaksjon på 40.000 BTC antydet en salgsfeber.

Verdensomspennende investorer og handelsmenn kan ha blitt påvirket av disse dataene og ville også ha begynt å selge. Dette, selv om den første konklusjonen var en feil. Den enorme transaksjonen var ikke en stor avvikling, men bare en intern overføring i børsen Gemini. Rafael Schultze-Kraft, CTO i Glassnode, bekreftet disse dataene til Woo.

Kanskje det er grunnen til at investeringsselskapet Stone Ridge bare besluttet å kjøpe dip for å diversifisere porteføljen sin. Dessuten, ifølge nettstedet Bitcoin Skattkammer, overgikk de institusjonelle investeringene i Bitcoin nå totalt $44b. Bedrifter som Tesla, Square, MicroStrategy, Grayscale og Bitwise er inkludert i denne sektoren.

Så det virker som Bitcoin fortsatt har noen fine perspektiver fremover. For ikke å nevne adopsjonen fra Mastercard og BNY Mellon også. Den nåværende prisnedgangen kan være midlertidig, som det var etter den siste ATH i januar.

Utvalgt bilde av energepic.com / Pexels

+1
Author

Litteraturprofessor i kryptoverdenen siden 2016. Forfatter, forsker og bitcoiner. Jobber for en bedre verden, med mer desentralisering og kaffe.

Write A Comment