I det siste har DeFi-prosjektene vært favorittmålet for hackere. Så det er egentlig ikke en overraskelse å høre om nye angrep, men kanskje denne gangen er litt verre enn de andre. Det er rapportert om det over $68m i Binance USD (BUSD), Binance Coin (BNB) og Paid tokens (PAID) ble tilsendt denne uken fra plattformene Meerkat Finance and Paid Network.

Vridningen i disse hackene er at ingen av dem involverte flash-lån, hvis utnyttelse ofte brukes av angripere for å hente ut midlene. Den første ble rettet til Meerkat Finance. Dette DeFi investeringsplattform debuterte knapt på Binance Smart Chain (BSC) da den antatte hackingen skjedde.

Meerkats BNB-BUSD Vault 1 ble kompromittert. I følge rapportene, byttet hackerne eierskapet til den smarte kontrakten og begynte å ta ut midlene som var tilgjengelige der. På denne måten ble rundt $17.67m i BNB og $13.9 i BUSD ranet. Til tross for krisen, kort tid etter at den offisielle nettsiden og Twitter-kontoen til prosjektet ble stengt. Derfor ser mange brukere og eksperter dette angrepet mer som et avslutte svindel.

Men, en selvutnevnt utvikler av prosjektet, kalt “Jamboo”, dukket opp timer senere i kanalen deres på Telegram. Han sa at ranet var en "prøve" for å kontrollere brukernes grådighet og subjektivitet. Tilsynelatende ville laget forberede refusjon for ofrene.

I tillegg er det verdt å nevne at BSC er slags sentralisert. Så å trekke ut midlene i de opprinnelige tokens vil være svært vanskelig for hackeren, siden Binance kan blokkere kompromitterte mynter.

Fra surikat til betalt nettverk

På den annen side hadde vi også denne uken uendelig gruvedriftangrep på Paid Network-prosjektet. Denne DeFi-plattformen er beskrevet som en smart kontrakt program for virksomhet. Forrige fredag, en ukjent angriper utnyttet dets gruvedrift, skape 60 millioner BETALTE poletter av ingenting og overføre dem til lommeboken.

På den tiden var verdien av hvert BETALT token rundt $2.8, ifølge CoinGecko. Dette betyr at hackeren ekstraherte over $168m fra plattformen, noe som ville være det største DeFi-hacket til dags dato. Imidlertid devaluerte BETALT token samme dag. Etter et hardt 90%-fall er prisen nå rundt $0.3 per token.

Noen analytikere har fulgt sporet av midlene, og det virker som hackeren ikke tjente så mye med det. De byttet rundt $3m til Wrapped Ether (WETH), men resten er fortsatt i BETALTE poletter. Den totale stjålne figuren er beregnet rundt $37m.

Noen brukere mistenker at dette også kan være en utgangssvindel. Likevel laget raskt erklært på Twitter at de etterforsker problemet og vil komme med flere nyheter senere. Begge to, surikat og betalt, må snart svare på brukerne.


Utvalgt bilde av Tima Miroshnichenko / Pexels


Husk at du kan kjøpe og selge Bitcoin og DeFi-tokens trygt på Alfacash! Og ikke glem at vi snakker om dette og mange andre ting på våre sosiale medier.

Twitter * Telegram * Facebook * Instagram * Vkontakte

0
Author

Litteraturprofessor i kryptoverdenen siden 2016. Forfatter, forsker og bitcoiner. Jobber for en bedre verden, med mer desentralisering og kaffe.

Write A Comment