Etter en liten bearish sesong begynner Bitcoin og Ethereum en fin utvinning oppover. Den første kryptovalutaen mistet over 20% fra sin siste All-Time-High (ATH) i februar, men viser nå positive tegn. Den siste uken nådde ikke en gang $50k per mynt, men nå overgikk den merket og er nær $54k. I mellomtiden trenger Ethereum bare 11% mer for å overgå sin siste $2k ATH.

Prisøkningene skyldes sannsynligvis nye institusjonelle investeringer og adopsjoner for begge kryptovalutaene. Omtrent Bitcoin kan vi si at den tyske banken Donner & Reuschel bestemte meg bare for å følge trinnene i Amerikansk BNY Mellon, fordi de skal tilby bytte- og forvaringstjenester for BTC og andre kryptovalutaer.

Dogecoin-Reddit-short-selling

Likeledes den norske energiske giganten Aker Solutions kunngjort etableringen av Seetee, et nytt kryptofokusert datterselskap. De investerte allerede rundt 10% av kapitalen i dette prosjektet, og de kjøpte rundt 1170 BTC som en langsiktig investering.

Det kinesiske AI-selskapet Meitu blir også med på disse investeringene. De kjøpte rundt $40m ikke bare i Bitcoin men i Ethereum også. Og hvis den første ville være som en langsiktig investering, ville den andre være for bruk av Dapps i denne blockchain. I følge deres pressemelding:

"Konsernet vurderer for tiden muligheten for å integrere blockchain-teknologier til sine forskjellige utenlandske virksomheter, inkludert men ikke begrenset til å lansere Ethereum-baserte Dapps, samt å identifisere passende utenlandske blockchain-baserte prosjekter for potensielle investeringer (...) Innkjøp av Ether er derfor en logisk forberedelse for begge tiltakene. ”

Meitu uttalte også at de har en $100m topp å investere i kryptovalutaer snart. Så de kan kjøpe senere andre kryptoer, eller enda mer Bitcoin og Ethereum.

Flere gode nyheter for Bitcoin og Ethereum

Den neste 10. mars oppgraderte Berlin på Ethereum vil bli lansert. Den første implementeringen vil være på testnettet Rospsten, som det var kunngjort denne mandagen av utviklingsteamet. Senere, 14. april, blir Berlin også aktivert på nettet.

For å oppsummere betyr dette aktivering av flere funksjoner som vil tillate å redusere bensinprisene og muliggjøre nye typer transaksjoner. Hvis du er en standardbruker av ETH, trenger du ikke gjøre noe - bare nyt de nye prisene. Bare hvis du kjører en Ethereum-node, må du laste ned den nyeste versjonen.

På den annen side er det verdt å nevne at det amerikanske senatet bare godkjent President Joe Bidens hjelpepakke $1.9 billioner COVID-19. Dette kan bety at Fed planlegger å skrive ut mer penger, noe som innebærer høyere inflasjon for USD. Og høyere inflasjon for USD kan være gode nyheter for Bitcoin, Ethereumog andre kryptoer fordi investorer vil lete etter andre reserveaktiver. Faktisk kom prisen på Bitcoin tilbake til klatring etter kunngjøringen.

Utvalgt bilde av SitatInspector

0
Author

Litteraturprofessor i kryptoverdenen siden 2016. Forfatter, forsker og bitcoiner. Jobber for en bedre verden, med mer desentralisering og kaffe.

Write A Comment