For å bruke kryptovaluta trenger du bare en smart enhet og Internett. Så å være i et bestemt land er ikke akkurat et krav eller en begrensning, selv om lovene ikke er så mye vennlige der (VPN-ene eksisterer tross alt). Men, det er noen land med et høyt antall kryptobrukere på grunn av dette eller en annen grunn.

Vi snakket allerede mest om kryptovennlige land, men å overraskelse: de er ikke territoriene med de fleste kryptobrukere. Faktisk er noen av sistnevnte ikke kryptovennlige i det hele tatt. I noen andre finner du et bredt utvalg av relaterte tjenester.

Før vi kan begynne med listen, er metodikken vår viktig. Vi sjekket siste avstemning om hvor vanlig er krypto av Statista, the Global Cryptocurrency Adoption Index (2020) av Chainalysis, og Bitcoin gruvedriftskart av University of Cambridge. Vi tar også hensyn til data fra CoinMap (kryptosteder), Mynt minibankradar (crypto-minibanker), BitNoder (Bitcoin noder), CryptoCompare (bruk av fiat i børser) og Coin.Dance (P2P-volum).

Dette sa, la oss gå!


5. Russland

Det eurasiske landet er ikke akkurat klassifisert blant de vennligste mot kryptovalutaer. Det er mer motsatt. Krypto-brukerne der må møte strenge begrensninger, som å ikke kunne betale for varer og tjenester med kryptoer. Dessuten offentlige tjenestemenn er ikke tillatt å eie kryptovalutaer; og straffene for skatteunndragelse er veldig dyre.

Russland-topp-krypto-brukere
Moskva-bilde av Oleg Shakurov fra Pixabay

Hvem vil si at kryptoer vil trives i et så fiendtlig miljø? Vel, det er akkurat det som skjer. Russland er ikke i Statistas topp 10 (det er en avstemning med frivillige svar, skjønt), men det er helt i Chainalysis-adopsjonsrapporten. Sistnevnte vurderte fire viktige faktorer: mottatt verdi på kjeden, mottatt detaljhandelverdi, antall innskudd i kjeden og handelsvolum P2P. Det viser seg at Russland er på andreplass, bare etter Ukraina.

I tillegg er Russland på tredjeplass med Bitcoin-hashhastighet, og på en åttendeplass etter Bitcoin-noder. Det er et fint (og kaldt) sted for kryptodrift. Det ukentlige handlede volumet for BTC mot rubelen (RUB) er rundt $27m i børser og $8.7m i P2P-volum. Plus, i følge en avstemning utført av firmaet IDF Eurasia, vil minst 10% av russerne med bankkontoer investere i kryptovaluta.

Om lovene, utover det vi allerede har nevnt, kryptokurver er tillatt - unntatt betalinger. Personene og selskapene som utfører kryptotransaksjoner som involverer mer enn 600 000 RUB årlig (rundt $8,100), må erklære dem for skatt (fra 13% til 15%). Unnlatelse av å gjøre det innebærer bøter mellom 10% og 40%.

4. Nigeria

Forrige måned, Central Bank of Nigeria tok en drastisk avgjørelse innen forby handel med kryptovalutaer som involverer nasjonale banker. Så mange innfødte kryptobrukere så en plutselig nedleggelse av bankkontoer som var på en eller annen måte involvert i kryptovalutautvekslingen.

Nigeria-topp-krypto-brukere
Bilde av Kaizenify / Wikimedia Commons

Myndighetene avklarte ikke årsaken til dette. Imidlertid er den viktigste grunnen til å gjøre det sannsynligvis på grunn av kvinnelige opposisjonsdemonstranter (bevegelsen #EndSARS) som bruker Bitcoin og andre kryptoer som internasjonal finansiering i 2020. På den annen side, senator Sani Musa bokstavelig talt erklært at “Bitcoin har gjort valutaen vår [den nigerianske naira] nesten ubrukelig og verdiløs”. Selv om Bitcoin ikke har noe å gjøre med 24%-devalueringen av naira i fjor og den fortsatt voldsomme inflasjonen.

Det er kanskje derfor, langt for å stoppe, nigerianere er veldig aktive kryptobrukere. Forbudet gjorde bare BTC dyrere: den klatret over $86k på den tiden, og er nå rundt $66k per enhet i de nasjonale sentralene (inkludert P2P). For Statista har Nigeria den første verdensomspennende plassen i krypto-adopsjon, og for Chainalysis er den åttende. Volumet BTC / NGN var rundt $56m i forrige uke i børser og over $3m i P2P.

3. Kina

Kina har en kjærlighetshat-historie med kryptokurver. For mange år siden, når ICO-ene og utveksling var tillatt i landet (rundt 2015), 80% av Bitcoin volum ble byttet inn og ut av kinesisk yuan (CNY). Ikke rart nå dette territoriet er fortsatt den ubestridte lederen innen Bitcoin-gruvedrift, med over 65% av den totale hashhastigheten.

Kina-topp-krypto-brukere
Bilde av RABAUZ / Pixabay

Statista rangerer den på sjuendeplass for adopsjon, mens Chainalysis rangerer den på fjerdeplass. Det er niende etter antall BTC-noder. Nå, ifølge CryptoCompare, har landet et ukentlig BTC-volum på over $2.3m i børser og over $1.5m i P2P. Imidlertid, som beskrevet av Chainalysis, er "Øst-Asia [og for det meste Kina og Japan] verdens største kryptovalutamarked og står for 31% av all kryptovaluta som er gjennomført de siste 12 månedene".

Deres loverderimot, er ikke helt i tråd med kryptobrukerne. Siden 2017, ICO og kryptovaluta-utveksling er forbudt på territoriet. Kryptovaluta er imidlertid lovlig. Og dets bare skattepliktig hvis regnes som en investering, fra 3% til 45% topp årlig. Dessuten er Kina blant de første landene som har utviklet seg og slippe sin egen nasjonale sentralbank digitale valuta (CBDC).

2. Tyskland

Kanskje du alltid har hørt om Malta, Estland eller Japan som vennlige kryptoland fulle av adopsjon, men Tyskland er også et diskret medlem av dette teamet. Det regnes faktisk som et skatteparadis for kryptovalutaer. Det er skatter (fra 0% til 45%) bare for kortsiktige investeringer over 600 €. Men hvis en enkelt investor holder kryptoer i over et år, er det ingen skatter i det hele tatt.

Tyskland-topp-kryptovaluta-adopsjon
Bilde av FelixMittermeier / Pixabay

For Statista ligger Tyskland på niende plass for adopsjon, til og med over Japan. Chainalysis inkluderte ikke akkurat landet i topp ti, men ifølge samme firma, Tyskland, er det en del av det nest største kryptovalutamarkedet i verden (Nord- og Vest-Europa). Dette landet er bare bak Storbritannia per mottatt verdi on-chain mellom juli 2019 og juli 2020 (over $8b).

Bare i CoinMap, Vi kan finne over 600 arenaer av alle slag som godtar Bitcoin og kryptoer som betaling i Tyskland. Dette inkluderer restauranter, losji, dagligvarer, uteliv, shopping, transport og profesjonelle tjenester i de fleste byer. Utover det, Amazon-lignende markedsplass Shopinbit er også fra dette landet; og vi kan finne minst 54 krypto-minibanker over hele territoriet.

I tillegg er Tyskland tredjeplassen over Bitcoin-noder, bare fordi andreplassen er ikke-identifiserte land. Euroen er den tredje fiat-valutaen mot Bitcoin volum i børser, med rundt $6.7b i ukentlige handler, og en ekstra $2.3m ukentlig i P2P-børser. Endelig er Tyskland den åttende plassen med Bitcoin gruvehastighet.

1. USA

Ikke alle vil betrakte USA som den vennligere mot kryptoer, men sannheten er at det er veldig mange kryptobrukere (enkeltpersoner og selskaper) som tjener liv og penger her. USA ligger på åttendeplass for Statista, og på sjetteplass for Chainalysis.

Nord-Amerika er "den tredje mest aktive regionen etter kryptovaluta volum flyttet på kjeden" til dette firmaet. Selv om, USD er fortsatt den første fiat-valutaen over hele verden mot Bitcoin-volum i børser, med over $23.1b ukentlige handler. På P2P-børser er det ukentlige tallet over $28.6m.

USA-topp-krypto-brukere
Bilde av Brandon Martinez / Pixabay

Etter Kina er USA nest ledende i Bitcoin gruvedrift og den første i Bitcoin-noder. CoinMap registrerer over 2200 arenaer som godtar kryptovalutaer i de fleste byer, og i Coin ATM Radar kan vi finne 14126 crypto-ATM-steder i USA

Flere kryptobrukere i USA

Pluss, ifølge Crunchbase, det er minst 953 kryptoselskaper basert i dette landet. Blant disse inkluderer vi navn som Ripple, Gemini, Stellar, BitGo, Bitwise, Blockstream, Circle, ConsenSys, Lyn Labs, Compound, Electric Coin Company (Zcash), Grayscale Investments, Hovedbok, MicroStrategy og Chainalysis selv.

Kryptovaluta-reguleringen her er ikke så fleksibel som i andre territorier, men vi kan ikke si at det er fiendtlig heller. Deres Internal Revenue Service (IRS) beskatter de fleste kryptoer som eiendom, og Securities and Exchange Commission (SEC) har ansvaret for tokens som betraktes som verdipapirer. Imidlertid er det fortsatt en polemikk, som den Ringesak har bevist. Krypto-virksomhetene trenger en offisiell lisens for å drive, og myndighetene jobber fremdeles med forskrifter for stallmynter.  

Skattene? De gjelder bare hvis investoren bestemmer seg for å kvitte seg med kryptoen og selge den for fiat med inntekt. Hvis de gjør det i på kort sikt (mindre enn et år), da vil toppraten være rundt 37%. Hvis de gjør det på lang sikt (mer enn et år), vil toppraten være rundt 20%. 


Vil du handle Bitcoin og andre tokens? Du kan gjøre det trygt på Alfacash! Og ikke glem at vi snakker om dette og mange andre ting på våre sosiale medier.

Twitter * Telegram * Facebook * Instagram * Vkontakte


Forfatter

Litteraturprofessor i kryptoverdenen siden 2016. Forfatter, forsker og bitcoiner. Jobber for en bedre verden, med mer desentralisering og kaffe.

Skriv en kommentar