Den kinesisk-fødte kryptobørs Binance er i USA siden 2019. Imidlertid er Binance Holdings Ltd., registrert utenfor Amerika, en annen enhet enn Binance US, spesielt designet for amerikanske borgere (og med flere begrensninger). Nå er det første og originale selskapet det vil bli undersøkt av Commodity Futures Trading Commission (CFTC).

I følge en rapport utgitt av Bloomberg, tror de amerikanske regulatorene at denne plattformen kunne ha tillatt handel med kryptoderivater for sine borgere. Dette, selv når Binance US ikke tilbyr tjenesten fordi det er sterkt regulert i landet. Binance Holdings er heller ikke registrert i CFTC.

I det minste i USA Bitcoin (BTC) og Ethereum (ETH) regnes som varer, og CFTC har ansvaret for å regulere deres finansielle futures og andre derivater. Hvert selskap som har som mål å håndtere disse verktøyene i landet og / eller for deres innbyggere må registrere seg hos CFTC og godkjenne deres krav for å operere.  

For nå, som indikert av Bloomberg, plattformen "har ikke blitt beskyldt for å ha gjort noe galt". Imidlertid begynner de knapt å undersøke Binance-aktivitetene. Så det er fortsatt tidlig å si om ytterligere håndhevingstiltak vil bli tatt.

For å være rettferdig er det i Binance offisielle vilkår fastsatt at amerikanske borgere ikke har lov til å bruke den opprinnelige plattformen, bare den lokalt fokuserte. Det inkluderer forby dem fra investeringer i derivater gjennom Binance. Grunnleggeren av selskapet, Changpeng Zhao, kommenterte litt om det under en nylig begivenhet.

"Vi vil fortsette å forbedre vår etterlevelse (...) Vi vil også jobbe veldig aktivt med regulatorer over hele verden for å forbedre bransjens overholdelsesstandarder."

I tillegg en av hans siste tweets anklaget nesten Bloomberg-artikkelen for bare å være ment å spre FUD (Frykt, usikkerhet, tvil) i kryptosamfunnet.

“Tai Chi” antatte planer og Binance Coin

Ved slutten av oktober 2020, Forbes avslørt et polemisk dokument om Binance. Ifølge dem ville krypto-utvekslingen ha som mål å unndra seg Amerikanske regulatorer siden 2018. De planla en hel forretningsstrategi for å etablere en ny enhet i Delaware ("Tai-chi" -firmaet) ikke som et "ekte" Binance-datterselskap i landet, men bare som lokkeflukt for å tiltrekke seg regulatorer.

Som beskrevet av Forbes:

“Mens den da ikke navngitte enheten opprettet virksomhet i USA for å distrahere regulatorer med uttalt interesse for overholdelse, ville det blitt iverksatt tiltak for å flytte inntekter i form av lisensavgifter og mer til morselskapet Binance. Hele tiden vil potensielle kunder bli lært hvordan man kan unngå geografiske restriksjoner mens teknologiske løsninger ble satt på plass.

På den tiden erklærte Changpeng Zhao at dette antatte dokumentet ikke ble opprettet av noen nåværende eller tidligere Binance-ansatt. Så informasjonen ville være feil. Imidlertid holdt amerikanske regulatorer sannsynligvis det i bakhodet.

I mellomtiden, Binance Coin (BNB), det innfødte symbolet for børsen, led en liten snubling med nyhetene. I løpet av den siste måneden fikk denne kryptovalutaen en økning på 163% + og en markedsverdi på over $40b. Det detronerte også Tether (USDT), Ripple (XRP) og Cardano (ADA) på tredjeplass.  

Likevel, i løpet av de siste 24 timene, har BNB-prisen mistet over 11% og er fortsatt bearish. Vi kan egentlig ikke si om Krusningshistorie vil bli gjentatt med dette andre selskapet. Det virker som de involverte vil ta seg tid til å finne ut av det.


Utvalgt bilde av Anna Nekrashevich / Pexels


Vil du handle Bitcoin og andre tokens? Du kan gjøre det trygt på Alfacash! Og ikke glem at vi snakker om dette og mange andre ting på våre sosiale medier.

Twitter * Telegram * Facebook * Instagram * Vkontakte

+1
Author

Litteraturprofessor i kryptoverdenen siden 2016. Forfatter, forsker og bitcoiner. Jobber for en bedre verden, med mer desentralisering og kaffe.

Write A Comment