Bitcoin og kryptovaluta er mer vanlig over hele verden hver dag. Som sådan tar regulatorer fra overalt mer oppmerksomhet, spesielt til anti-hvitvaskingsregler (AML) -regler. Det er nå tilfelle for Irland, hvis regulatorer har bestemt seg for å ta med kryptoaktiva i deres neste AML-regelverk.

I følge en nylig rapport av lokale medier, virtuelle aktivateleverandører (VASPs) vil være pålagt å registrere seg i Irlands sentralbank starter i april 2021. Disse VASP-ene inkluderer krypto-sentraler, krypto-minibanker, depotleverandører og OTC-kontorer. I tillegg til den første registreringen, vil det være obligatorisk for dem å ordentlig identifisere kundene sine (KYC). Tilsvarende opprinnelse og destinasjon for deres midler.

sparegris-mynter-kryptoer

Hvis kryptoselskapene ikke klarer å gjøre det, har sentralbanken nå makt "til å blokkere senioravtaler i firmaene eller å iverksette tiltak for manglende overholdelse av AML- eller CFT-lover". Tiltaket kommer også til å oppfylle det siste EU-AML-direktivet. De samsvarende frist for medlemsland (som Irland) er innen juni 2021.

Håndhevelsestiltakene for juridiske personer (dvs. selskaper) som bryter reglene inkluderer utelukkelse av offentlige fordeler (for eksempel finansiering), diskvalifisering fra utøvelse av kommersiell virksomhet og total nedleggelse av deres kontorer. Dessuten er minstestraffet for lovbryterne økt til fire år.

I tidligere år utstedte Irlands sentralbank bare noen advarsler om kryptoer og innledende mynttilbud (ICO). Imidlertid var kryptovalutaer uregulert i landet, og handlerne var for det meste anonyme. Det er i ferd med å endre seg i år.

Advarsler utover krypto i Irland

I en nylig rapport, advarte European Securities and Markets Authority (ESMA) EU-investorer om ikke-regulerte kryptoaktiva. For dem er noen kryptoer "svært risikable og spekulative." Imidlertid anerkjenner de også at Bitcoin og kryptoer blir mainstream, og det er spesiell bekymring om stallmynter.

“I kryptorommet er Bitcoin-prisen hele tiden, drevet av sterk investorefterspørsel, positive nyhetsrapporter og forventningen om at kryptoassets til slutt vil oppnå vanlig aksept. Utviklingen rundt globale stabile mynter fortsetter å være under regulatorisk kontroll, mens følelsen mot sentralbankens digitale valutaer skifter positivt. ”

Forrige måned, Den europeiske sentralbanken (ECB) erklært at de ville søke vetomakt over nye stablecoins. For enheten vil de aksepterte myntene innenfor deres jurisdiksjon ikke true kontrollen over inflasjon eller betalingssikkerheten. I tillegg vil stablecoin-utstedere være underlagt "strenge likviditetskrav".

Andre land, som Storbritannia og forente stater, utarbeider også nye forskrifter for stallmynter. Likevel virker det som gamle etablerte kryptoer som Bitcoin (BTC) og Ethereum (ETH) er stort sett velkomne - med skikkelig KYC.

Utvalgt bilde av Worldspectrum / Pexels


Vil du handle Bitcoin og andre tokens? Du kan gjøre det trygt på Alfacash! Og ikke glem at vi snakker om dette og mange andre ting på våre sosiale medier.

Twitter * Telegram * Facebook * Instagram * Vkontakte

0
Author

Litteraturprofessor i kryptoverdenen siden 2016. Forfatter, forsker og bitcoiner. Jobber for en bedre verden, med mer desentralisering og kaffe.

Write A Comment