Å kjøpe eller selge eiendom innebærer vanligvis mye penger, og pengene er vanligvis i lokal valuta. Men visste du at du faktisk kan kjøpe eller selge et hus, og til og med investere i en del av det, ved å bruke kryptovalutaer? Det er det som skjer i flere deler av verden og nylig i Spania. Eiendomseiendommer betalt med kryptoer blir vanligere.

I følge flere rapporter av lokale medier og data fra eiendomsplattformer, er det over 60 salgsannonser der selgeren godtar bitcoins og andre kryptoer, som Ethereum (ETH). Og det er bare i portalene Fotocasa og Idealista. Utenfor har vi til og med spesialiserte portaler som tilbyr eiendom betalt med kryptoer, som nettstedet Bitcoin Real State.

I tillegg er det spanske firmaet Caliber & Partners tilbyr formidlingstjenester å kjøpe enhver form for ekte stat ved hjelp av Bitcoin, selv om eieren bare vil ha euro. Og mulighetene slutter ikke der. Bedrifter som denne lar også investorer som kjøper en billigere eiendomsandel sammen med andre kjøpere, så de kan bli deleiere av eiendommen.

fast eiendom-med-kryptoer
Bildet er tatt av Jens Neumann fra Pixabay

Det er det den lokale børsen Criptan og eiendomsselskapet Rental IT laget nylig. De tokeniserte et hus i Sevilla for å dele verdien i flere brøkdeler. Deretter ble disse lagt ut for salg til investorer over hele verden, i bytte for ETH. Som et resultat kjøpte 32 investorer fra Spania, Argentina og Mexico huset, som nå er til leie.

Eric Sánchez, CEO for Rental IT, kommenterte det:

"Med betaling i kryptovaluta legger vi grunnlaget for det vi vet vil være fremtiden, som er å konvertere investeringer i eiendom til et finansielt produkt som alle kan ha tilgang til".

Eiendom med kryptoer

Om kort tid, vi ser kanskje forholdet mellom kryptoer og eiendom vokser mer og mer. Ikke bare for direkte kjøp, men også for å forbedre leieadministrasjon, eiendomsoppføringer og tittelregister. Automatiske transaksjoner og identitetsbekreftelse vil også være mulig med smarte kontrakter. Til slutt vil tokeniseringen av en eiendom skape en ny måte å investere og gi likviditet til eiendomsmarkedet.

Det multinasjonale firmaet KPMG forklarte i en rapport:

“Fraksjonelt eierskap gjør at interessene i en eiendel [eiendom] kan deles mellom et bredt basseng av investorer, og den programmerbare naturen til sikkerhetstokener gir teknisk mulighet for ubegrensede andelsklasser og vidt tilpassbare gebyrstrukturer til lave driftskostnader. Med disse nye alternativene tilgjengelige vil utstedere ha nytte av å tydelig identifisere målinvestorbasen, inkludert nivåer på investeringskapitalforpliktelse og forventet etterspørsel etter likviditet. ”

Det er fremdeles noen utfordringer fremover. Det viktigste av dem er det sannsynligvis regulatorisk usikkerhet. Dette er ennå ikke et regulert marked, så det kan komme nye lover for denne typen eiendeler i fremtiden.


Utvalgt bilde av Nattanan Kanchanaprat / Pixabay


Vil du handle Bitcoin og andre tokens? Du kan gjøre det trygt på Alfacash! Og ikke glem at vi snakker om dette og mange andre ting på våre sosiale medier.

Twitter * Telegram * Facebook * Instagram * Vkontakte

0
Author

Litteraturprofessor i kryptoverdenen siden 2016. Forfatter, forsker og bitcoiner. Jobber for en bedre verden, med mer desentralisering og kaffe.

Write A Comment