Reguleringer for kryptokurver blir vanlige over hele verden, men noen av dem kan være litt drastiske. Det er bevist nå av Financial Action Task Force (FATF), som utvikler nye retningslinjer for generell bruk av kryptoer. Dessverre er disse retningslinjene kan utelukke bruk av desentraliserte lommebøker, P2P-transaksjoner og personvernløsninger.

På en foreløpig oppdatering av FATF, bør virtuelle aktivateleverandører (VASPs) identifisere hver klient med personlige dokumenter. Dessuten ville de ikke kunne akseptere innskudd eller uttak fra eller til private lommebøker, men bare fra andre VASPer som fulgte de samme KYC-reglene (Know-Your-Customer).

Monero-legal-issues-identity

Dette vil bety et forbud mot P2P-transaksjoner mot fiat og til og med for selve essensen av desentraliserte kryptovalutaer. Selvfølgelig bare hvis noen regjeringer bestemmer seg for å følge anbefalingene utenat.

I tillegg virker det som om FATFs VASP-konsept også inkluderer Desentralized Exchanges (DEX) og DeFi-applikasjoner. Så brukerne av slike verktøy må registrere seg og gi personlig informasjon. Personvernteknologier som Monero (XMR), Zcash (ZEC) eller Lightning Network ville heller ikke være levedyktig.

Peter Van Valkenburgh, forskningsdirektør ved Coin Center, kommenterte om det:

“Disse kravene kan være rimelige for banker og andre finansinstitusjoner der mest hvitvasking skjer, men de er absolutt upassende for privatpersoner som deltar i åpne datanettverk. Straffene for manglende overholdelse er ekstreme, og massedatainnsamlingen vil ødelegge personvern og konstitusjonelle rettigheter mot uforsvarlig overvåking. ”

I det minste godtar FATF offentlige kommentarer til 20. aprilth. I følge Dave Jevans, administrerende direktør i CipherTrace, de endelige retningslinjene vil bli kunngjort i juni. Det er verdt å nevne at FATF ikke har håndhevelse eller juridisk makt, og dokumentet er bare en anbefaling for deres medlemsland. Disse inkluderer rundt 40 land, hovedsakelig fra Europa og Amerika.

Desentraliserte kryptoer fortsetter å vokse

I mellomtiden, den totale markedsverdi for kryptovaluta overgikk $2 billioner for første gang, ifølge CoinGecko. Halvparten av det tilhører Bitcoin (BTC), nå til en pris på rundt $59.000 per mynt. Den andre på listen er fortsatt Ethereum (ETH), med en markedsverdi på over $245b og en ny All-Time-High (ATH) på $2,150 per mynt.

bitcoin-ethereum-bullish-investeringer

Den nye posten for Ethereum må kanskje gjøre noe med den siste Berlin-oppgradering. Denne kjører allerede i noen testnett, og den kommer til nettet rundt 14. april 2021. Ethereum Improvement Proposals (EIPs) inkludert, for nå, er fire: EIP-2565, EIP-2929, EIP-2718 og EIP -2930. De to første vil endre gassprisene (generelt redusere dem), mens de andre vil inkludere nye typer transaksjoner.

DeFi-markedet har også noen nye poster. Den totale verdien låst stiger opp til $51.5 for første gang [DeFi Pulse], mens markedsverdien nå er over $107b [CoinGecko]. Compound, Maker og Aave fører an i verdilåst, men Uniswap, Chainlink og Terra vinner per markedsverdi.


Utvalgt bilde av PDPics / Pixabay


Vil du handle Bitcoin og andre tokens? Du kan gjøre det trygt på Alfacash! Og ikke glem at vi snakker om dette og mange andre ting på våre sosiale medier.

Twitter * Telegram * Facebook * Instagram * Vkontakte

0
Author

Litteraturprofessor i kryptoverdenen siden 2016. Forfatter, forsker og bitcoiner. Jobber for en bedre verden, med mer desentralisering og kaffe.

Write A Comment