Blockchain-teknologi og kryptokurver er ofte forbundet med investeringer, men dette er bare begynnelsen på potensialet. De kan ikke bare tjene til økonomi, men også være et instrument for å hjelpe andre.

På grunn av fordelene de kan tilby, og som ikke finnes i noen annen løsning, har blockchain og digitale valutaer blitt tatt som utmerkede verktøy for å forbedre den filantropiske sektoren, alt fra betalingsmåter til donasjonens gjennomsiktighet.

Fordelene

En av de viktigste fordelene som denne teknologien kan gi i veldedighetssektoren er reduksjon av byråkrati og kostnader. Siden det kan håndtere mye data i sanntid for alle involverte parter, er det ikke behov for mellommenn. Derfor er besparelsene i alle prosessene høye, og alt går raskere.

Tradisjonelt er det derimot alltid behov for noe ekstern mellommann. Det kan være en bank eller et annet finansielt selskap, men noen må håndtere midlene. For denne tjenesten krever selskapene alltid et visst gebyr som kunne ha vært en del av donasjonen i seg selv, i fravær av en slik mellommann.

Når motta donasjoner gjennom en desentralisert blockchain eller til og med med kryptovalutaer som betalingsmetode, blir tredjeparter eliminert. Likeledes kan hele prosedyren være helautomatisk ved hjelp av smarte kontrakter konfigurert med spesifikke instruksjoner for givere.

Mer blockchain for veldedighet

Det er også mulig å lage en plattform hvor giveren selv velger mottakerne og gir dem donasjonen direkte, uten at midlene først må gå gjennom en organisasjon. Åpenhet og sporbarhet angående disse donasjonene er også fine fordeler som en blockchain kan tilby. I motsetning til den tradisjonelle ruten, går midler inn i en gjennomsiktig og desentralisert blockchain (for eksempel Bitcoin eller Ethereum) kan sees og spores av alle som har tilgang til Internett.

På denne måten sikres en påvist og rettferdig fordeling for alle involverte. Til slutt kan vi nevne en flott tilleggsfunksjon. Det er mulig å donere ikke bare midler og personlig tid - i form av frivillighet - men også beregningskraft.

Nettverk og nedlastbare gruvearbeidere (noe enkel programvare) gjør dette mulig. Den første typen tillater kryptovalutaer -Monero, generelt- å bli utvunnet stille bare ved å besøke en webside. De er en liten og usynlig kode som fungerer så lenge brukeren holder siden åpen. Derfor doneres datakraft for å skape midler til å støtte en bestemt sak. I mellomtiden kan de nedlastbare håndteres av brukeren. De kan installere dem på enhetene sine for å utføre den samme funksjonen som gruvearbeidere, men sannsynligvis raskere.

Løpsinnsatsen

En av pionerene i sektoren er BitGive-organisasjonen, grunnlagt i 2013 av Connie Gallippi. Hovedmålet er å fremme og tillate donasjoner i Bitcoin (BTC) til alle slags veldedige prosjekter over hele verden. Til dags dato har den sin egen blockchain-plattform for å spore midler: GiveTrack. En annen plattform av denne typen er GiveDirectly.

I samme retning store selskaper i kryptoverdenen fremmer ofte veldedige initiativer eller har sine egne filantropiske divisjoner. Eksempler på disse tilfellene er Blockchain Charity Foundation av Binance, og GiveCrypto av Coinbase. Dessuten er det selskaper som har ansvar for å designe produkter med blockchain, spesielt for å sikre gjennomsiktighet og sporbarhet av midler.

Blant dem kan vi nevne STØTTE: Teknikk. Denne viser til giverne hvert poeng som reises av midlene til de når mottakerne. De sistnevnte mottar et unikt identifikasjonskort eller kupong med en QR-kode for å kreve det donerte beløpet. De Alice-plattformen, bygget på Ethereum, er et ekstra eksempel.

Gjennom Alice er det mulig å spore midlene med blockchain, men donere med fiat-valuta. Når det gjelder donasjoner av beregningskraft, Veldedighetsgruve og Cudo Doner er gode eksempler. Den første siden fungerer med en nettgruver, mens den andre er en stasjonær og mobil applikasjon. Alle midlene som utvinnes går selvfølgelig til forskjellige veldedige formål.

Kryptovaluta for veldedighet

I følge det siste Global NGO Technology Report av Nonprofit Tech for Good and Funraise, NGOene som godtar kryptovaluta, når bare mellom 1% og 5% globalt. Dette er imidlertid en sektor som vokser hver dag, spesielt hvis vi vurderer fordelene. Som det ble beskrevet av The Giving Block:

"Når du donerer krypto til en ideell organisasjon, får du skattefradrag for verdien av kryptoen, og unngår kapitalgevinstskatten (…) [Dessuten] Ettersom flere ideelle organisasjoner bruker kryptodonasjonene dine for å gjøre verden til et bedre sted, også bringe krypto til sitt tradisjonelle publikum. ”

Følgelig er det flere ideelle organisasjoner som godtar kryptoer enn du kanskje tror. Kun Giving Block lister over 100 i forskjellige kategorier, inkludert dyr, kunst, barn, katastrofeberedskap, miljø, helse, sult, menneskerettigheter, rasemessig rettferdighet, kvinner, teknologi og mer. I tillegg godtar de over 12 kryptovalutaer, inkludert Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Bitcoin Cash (BCH), Litecoin (LTC), DAI og Zcash (ZEC).

På sin side er den offisielle nettsiden til Crypto Giving tirsdag viser over 77 frivillige organisasjoner som godtar kryptovalutaer. Og det er ikke alt, fordi det til og med er noen altcoins spesielt designet for å hjelpe andre.

Blant dem er AidCoin (AID), et ERC-20-token opprettet for å drive AidChain og AidPay. Rent vannmynt (WATER) er et annet av disse prosjektene. Alle som bryter eller kjøper denne kryptovalutaen, vil samarbeide om distribusjon av drikkevann til de mest sårbare samfunnene, siden hver transaksjon vil donere 0.1% til dette formålet. På samme måte, som en NGO, aksepterer Clean Water Coin også donasjoner i Bitcoin og Litecoin.

Generelt trenger du ikke søke etter dem grundig. Frivillige organisasjoner og veldedige prosjekter som godtar kryptovalutaer og / eller bruker blockchain-teknologi, blir vanlige. Og du kan alltid samarbeide med dem.


Vil du handle Bitcoin og andre tokens? Du kan gjøre det trygt på Alfacash! Og ikke glem at vi snakker om dette og mange andre ting på våre sosiale medier.

Twitter * Telegram * Facebook * Instagram * Vkontakte

0
Author

Litteraturprofessor i kryptoverdenen siden 2016. Forfatter, forsker og bitcoiner. Jobber for en bedre verden, med mer desentralisering og kaffe.

Write A Comment