Bitcoin (BTC) har gjort det bra i år, men det er ikke den eneste. Faktisk gir noen kryptokurver enda bedre resultater. Vi åpner denne måneden ved å motta nye All-Time-Highs (ATHs) for Ethereum (ETH) og Dogecoin (DOGE) også. Den første overgikk det fantastiske merket $4,197 per mynt for første gang, mens DOGE nådde $0,73 de foregående dagene.

Disse tallene representerer en år-til-dato (YTD) økning på over 474% for ETH og 14 500% for DOGE [CoinMarketCap]. Mot YTD økning på Bitcoin (121% +), kan vi si med sikkerhet at disse altcoins kan ha gitt mer fortjeneste til eierne. I følge Blockchain Center, vi er midt i høysesongen. Dette betyr at investorene legger stor vekt (og penger) på forskjellige altcoins, utover BTC.

Bitcoin-dominansen i markedet falt til 43%, mens ETH steg litt til 18,7%. Det er ingen klare bevis bak prisoppgangen, men flere omstendigheter kan ha blitt med for å øke Ethereum separat. Sannsynligvis må den første gjøre noe med neste oppdatering, London, planlagt i juli.

Målet med dette Ethereum hardfork reduserer for godt de høye bensinprisene ved å implementere en ny “basisavgift”, hvilket beløp justeres av protokollen basert på hvor overbelastet nettverket er. Basisavgiften vil bli brent (satt ut av sirkulasjon). Så det blir færre og færre ETH over tid. Kryptovalutaen ble da deflasjonær og kunne øke verdien betydelig.

Før det skjer, kan vi imidlertid henvise til den høye populariteten til Ikke-soppbare tokens (NFT) og desentralisert økonomi (DeFi). Den første sektoren har en markedsverdi på over $26b, mens den andre stiger til $126.8b [CryptoSlate]. De fleste av disse appene (og midlene) er fortsatt på Ethereum.

Oppgangen til Dogecoin

Siden hendelse med GameStop i januar ser det ut til at Dogecoin ikke har stoppet veien til månen. Det var allerede oppført av eToro og Gemini, to populære investeringsplattformer.

Elon Musk, en av sine større arrangører, har tvitret mye om denne memecoin. I tillegg til, han snakket nettopp om det i det populære TV-showet Saturday Night Live (SNL). Under en komediskisse prøvde han å forklare det Dogecoin var en kryptovaluta, så ekte som en dollar, men til slutt kalte de det en "kjas".  

Som en konsekvens hadde DOGE en bearish søndag. Rettelsen fortsetter og svinger prisen til $0.5 per token. Til tross for de nevnte ordene på SNL, selskapet SpaceX (ledet av Musk) gikk sammen med firmaet Geometric Energy Corporation (GEC) for å fullføre DOGE-1-oppdraget, “Den aller første kommersielle månelasten i historien betalt helt med DOGE”.

Nyttelasten vil nå sin skjebne ombord på en SpaceX Falcon 9-rakett i 2022. Så de vil bokstavelig talt sende Dogecoin til månen. Som Samuel Reid, administrerende direktør i GEC, kommenterte:

"Etter å ha offisielt inngått avtale med DOGE for en avtale av denne størrelsen, har Geometric Energy Corporation og SpaceX størknet DOGE som en regningsenhet for måneforretning i romfartssektoren."

I denne hastigheten vil DOGE være enda mer kjent og verdifull når det øyeblikket kommer. Den rangerte allerede fjerde etter markedsverdi [$62.3b], og overgikk mangeårige ledere som Tether (USDT), Cardano (ADA) og XRP.


Utvalgt bilde av Gerd Altmann / Pixabay


Vil du handle ETH, DOGE, BTC og andre tokens? Du kan gjøre det trygt på Alfacash! Og ikke glem at vi snakker om dette og mange andre ting på våre sosiale medier.

Twitter * Telegram * Facebook * Instagram * Vkontakte

0
Author

Litteraturprofessor i kryptoverdenen siden 2016. Forfatter, forsker og bitcoiner. Jobber for en bedre verden, med mer desentralisering og kaffe.

Write A Comment