Syv uker. Det er den korte tiden Tesla godtok Bitcoin (BTC) som betalingsmåte. Nylig erklærte Elon Musk (administrerende direktør i Tesla) i en kunngjøring som ingen forventet selskapet hans vil slutte å akseptere den første kryptovalutaen på grunn av miljøhensyn. Dette vil være på grunn av mengden energi som forbrukes for å sikre Bitcoin-nettverket.

For å styrke argumentet siterte Musk Cambridge Bitcoin Electricity Consumption (CBEI). I følge dette diagrammet forbruker Bitcoin rundt 148 TWh årlig, noe som er mer enn Sverige, Ukraina eller Nederland.

bitcoin-mining-miners-energy

Han fokuserte på disse dataene, men glemte å nevne at, som angitt av samme kilde, Bitcoin utgjør bare 0,69% av det totale energiforbruket. Dessuten kan "mengden strøm som forbrukes hvert år av alltid på, men inaktive hjemmeenheter i USA alene, drive Bitcoin-nettverket i 1,5 år".

Musk uttalte også (på Twitter) at Bitcoin gruvedrift fremmer bruken av fossilt brensel. Derfor avviser Tesla nå BTC-betalingene og utforsker andre kryptovalutaalternativer.

I det minste vil ikke Tesla selge sin tidligere investering i Bitcoin. I stedet vil de forvente at denne blockchain endres til grønnere systemer for å gjøre transaksjoner med valutaen. Til tross for det faktum, Bitcoin-prisen falt raskt med over 13% like etter nyheten [CoinMarketCap]. Heldigvis gjenoppretter den allerede. Det er nå tilbake til $50,000-støtten.  

Er Tesla i høyre om Bitcoin?

Alle de miljømessige bekymringene rundt Bitcoin - ikke bare de fra Tesla - kunne være grunnløse. Som Changpeng Zhao (Binance CEO), kommenterte på Twitter: “Elon undersøkte sannsynligvis ikke hvor mye energi som kreves for å kjøre andre (ikke-krypto) valutaer som Tesla godtar.” Bare som et eksempel: banknæringen forbruker over 639 TWh årlig - mot 148 TWh på Bitcoin.

I tillegg, ifølge firmaet CoinShares, mer enn 74% av Bitcoin-gruvedrift bruker fornybare energikilder, slik som vannkraft, solenergi og geotermisk energi. Så i så fall Bitcoin og kryptoer ville ikke være forurensende. Mot troen på at kryptodrift fremmer bruken av fossile brensler, kan det faktisk være motsatt.

bitcoin-tesla-grønn-energi
Bildet er tatt av Free-Photos fra Pixabay

Faktisk bruker kryptodrift med systemet Proof-of-Work (PoW) med vilje mye strøm for å løse komplekse matematiske problemer. Det er derfor gruvearbeiderne alltid ser etter billigere energikilder, og det betyr vanligvis fornybar energi. Karbon og fossile drivstoff er ofte for dyre til å gjøre lønnsom kryptering.

Noen selskaper ser ut til å vite dette allerede. Moneygram, Yum Brands (Pizza Hut, Taco Bell, KFC) og Cola-Cola godtar kryptobetalinger i flere deler av verden. Disse, selvfølgelig, bortsett fra de mer enn 22.200 som er oppført av CoinMap. I fremtiden lover listen å bli mye lenger.


Utvalgt bilde av Pete Linforth / Pixabay


Vil du se denne historien i en video? Vi har deg!

Vil du handle Bitcoin og andre tokens? Du kan gjøre det trygt på Alfacash! Og ikke glem at vi snakker om dette og mange andre ting på våre sosiale medier.

Twitter * Telegram * Facebook * Instagram * Vkontakte

Forfatter

Litteraturprofessor i kryptoverdenen siden 2016. Forfatter, forsker og bitcoiner. Jobber for en bedre verden, med mer desentralisering og kaffe.

Skriv en kommentar