Uansett hva som er: inne i den digitale verden kan alle typer tjenester hackes noen ganger. Dessverre er depot kryptokurrencyutvekslinger og noen relaterte tjenester ikke unntakene. Blokkjedene er generelt trygge, og det er nesten umulig å bryte dem. Men når enorme mengder kryptokurver kontrolleres av bare ett selskap, vil de største krypto-hackene skje.

I følge blockchain -sikkerhetsfirmaet SlowMist, det totale beløpet stjålet av hackere fra krypto -plattformer og tjenester er over $17,4 milliarder siden 2012. Og de inkluderer ikke engang mange hendelser inne i Binance Smart Chain (BSC). Men når vi snakker om de største, har de skjedd med kryptokurrencyutvekslinger i flere år.

Hvordan de største krypto-hackene lages

De fleste av dem var mulige enten på grunn av en lekkasje av sentralens private nøkler eller på grunn av uautoriserte endringer i selskapets database. En liten forklaring: Når du sender dem pengene dine, blander de dem med alle de andre i en eneste eller få kryptovaluta -lommebøker, fullt kontrollert av selskapet.

strongbox-safes-crypto-staking

Så er saldoen du kan se på kontoen din knapt en “IOU” registrert i en enorm intern database. Så hvis noen klarer å bryte sikkerheten til denne databasen (som er mye enklere enn å "hacke" a blockchain), kan de lure systemet til å registrere at kontoene deres faktisk har et beløp som de ikke har.

Hackeren (e) tar ut midlene raskt, og ranet er fullført da. Sannsynligvis vil depotutvekslingen legge merke til det for sent. Derfor er det veldig lurt å ikke la kryptokurver stå lenge inne i depotbørser. På den annen side kan brukerne også appellere til utvekslinger som ikke er depot (f.eks Alfacash), der de kan beholde full kontroll over pengene sine.

Med dette sagt, la oss sjekke de største krypto-hackene i historien!

Bitgrail

Det var en dårlig dag for Nano (XRB) -samfunnet. 9. februar 2018 publiserte den italienske kryptobørsen Bitgrail en dårlig kunngjøring på sin webside. Mens de sjekket den interne plattformen, la de merke til at noen på et tidspunkt, klarte å stjele 17 millioner XRB, tilsvarende over $192 millioner den gang.

største-krypto-hacks-bitgrail

Francisco Firano, Bitgrail -grunnleggeren, ga Nano -utviklere skylden for hendelsen, og påsto sårbarheter i blockchain. Han ble bevist feil av retten, med advokatutgifter delvis betalt av Nano -teamet. Politiets undersøkelser slo fast at børsen hadde midler inne i en sårbar varm lommebok, og Firano klarte ikke å sikre dem ordentlig. Som et resultat, var han ansvarlig for å betale for tapene, og alle eiendelene hans ble beslaglagt.

Dessverre var det ikke nok til å dekke tapene. Ofrene er venter fortsatt for full refusjon. I mellomtiden eksisterer ikke Bitgrail lenger, og XRB/NANO -prisen har falt med over 63% siden den gang.

KuCoin

Denne er den nyeste på listen. Tilbake 25. september 2020, den singaporeanske kryptokursen KuCoin kunngjort en høyprofilert hack som involverer Bitcoin, ERC-20-tokens og andre eiendeler. I begynnelsen nevnte de ikke det eksakte beløpet, men noen kilder beregnet over $150 millioner. Ikke lenge etter ble totalbeløpet stjålet bekreftet som $285 millioner.

sparegris-mynter-kryptoer

En ondsinnet tredjepart angrep deres varme lommebøker, men utvekslingen tok ansvaret og lovte å gjøre refusjon til brukerne om nødvendig. De jobbet raskt med andre kryptobørser, samfunnet og myndighetene for å spore og gjenvinne midlene. Overraskende nok har denne historien en lykkelig slutt. Fra alle de nevnte i denne listen var KuCoin den eneste som faktisk gjenvinner de fleste midlene fra hackerne.

I følge ett brev av Johnny Lyu, administrerende direktør i KuCoin, gjenopprettet de med hell 78% av de stjålne midlene ved å samarbeide med andre børser og partnere. De sporet midlene via blockchain, og andre børser blokkerte transaksjonene som ble gjort av hackere og grep tokens. Ytterligere 16% var dekket av forsikring, og de resterende 6% ble gjenopprettet av lovhåndhevelser og sikkerhetsinstitusjoner. KuCoin fortsetter å fungere normalt nå.  

Myntsjekk

Sannsynligvis, dette angrepet kan av noen betraktes som den største krypto -hackingen i historien. På grunn av endringen i verdien av kryptovalutaen som er involvert og konsekvensene, har vi reservert dette stedet for andre her. Det betyr ikke at den ikke var stor. Det var stort: over $530 millioner ble stjålet i NEM (XEM) over natten.

De gjorde den samme feilen som Bitgrail: behold midlene inne i varme lommebøker, i stedet for kalde lommebøker (ute av Internett). I motsetning til det første tilfellet, japanerne Coincheck påtok seg det fulle ansvaret for bruddet. De har suspendert alle aktivitetene siden arrangementet, i januar 2018. I mars gjenopptok de aktivitetene og startet refusjonsplan for ofrene. Det totale stjålne beløpet var 526 millioner XEM. Siden den gang har tokenprisen falt med over 90%.

Coincheck-angrepet markerte et vendepunkt for japanske kryptoselskaper. Etter hendelsen strammet regelverket rundt kryptokurver opp her i landet. Av andre årsaker, private kryptokurver ble forbudt, og driftskravene til tjenesteleverandører økte.

Bitfinex

2. august 2016 var dagen nesten 120 000 BTC ble stjålet fra dette Hong Kong-basert krypto -utveksling på grunn av brudd på sikkerhetssystemene. Etter arrangementet var det ikke få som trodde at selskapet var ferdig. Da steg beløpet til over $75 millioner, men det har blitt flyttet bare noen få ganger i alle disse årene. Hackerne har fremdeles rundt 118 000 BTC i lommeboken, som nå er verdt over $3,7 milliarder, intet mindre. En av de største krypto-hackene, faktisk.

bitcoin-mynter-håndfull-lommebok

Men tilbake i 2016 opphørte Bitfinex all operasjon i flere dager og sosialiserte tapene (som etterlot alle brukerne 36% mindre i balansen). De opprettet også BFX -tokens, som ville forbli i hver portefølje inntil børsen avsluttet betalingen av gjelden, eller til klienten bestemte seg for å bytte dem mot aksjer i selskapet.

De første refusjonene til kundene begynte i september 2016. Etter åtte måneder ble tapene dekket, selv om det var en liten mengde av totalt stjålet har blitt gjenopprettet. Hackerne ser ut til å ha problemer med hvitvasking og utveksling av dem også, i hvert fall.

Det største krypto-hacket noensinne: Gox-fjellet

Denne japanske utvekslingen hadde et 2013 fullt av følelser. Det ble verdens ledende Bitcoin bytte siden den håndterte over 70% av totale transaksjoner innen april. Og nettopp fordi det ikke var så godt i stand til å håndtere dette store volumet, stoppet den samme måneden operasjonen i flere dager etter en BTC -krasj på -52% på 6 timer. Og det er bare begynnelsen på slutten.

7. februar 2014, Mt. Gox stoppet alle uttak av bitcoin og begynte å komme med systematiske unnskyldninger for det. Dets administrerende direktør, Mark Karpelès, trakk seg fra styret i Bitcoin Foundation og slettet alle tweets. Resten av handelsvirksomheten ble suspendert, og til slutt gikk nettstedet frakoblet innen utgangen av måneden.

Tyrkia-forbyr-krypto-Dogecoin

De bekymrede brukerne ville snart oppdage den forferdelige sannheten. Selskapet var insolvent i kjølvannet av et hack som ranet 744.408 BTC (rundt $473 millioner den gangen og +$23,8 milliarder i dag). Mount Gox signerte for konkurs i Tokyo i slutten av februar, og der startet de gamle kundenes odyssé for å få pengene tilbake (og det fortsetter til dags dato).

Mount Gox -angrepet var et vendepunkt for Bitcoin og kryptovalutaverden. Fra da av begynte kryptobørser å forbedre sikkerheten, reservene og forskriftene. Vi har bedre alternativer nå, og ikke-depotbørser også.


Vil du handle Bitcoin og andre tokens? Du kan gjøre det trygt på Alfacash! Og ikke glem at vi snakker om dette og mange andre ting på våre sosiale medier.

Twitter * Telegram * Facebook * Instagram * Vkontakte

Forfatter

Litteraturprofessor i kryptoverdenen siden 2016. Forfatter, forsker og bitcoiner. Jobber for en bedre verden, med mer desentralisering og kaffe.

Skriv en kommentar