Kina har vært et Bitcoin -episenter siden begynnelsen. Dessverre er myndighetene ikke glad i desentralisering, så de har iverksatt tiltak mot krypto-verden gjennom årene. Nå ble Bitcoin -betalinger forbudt, og det ser ut til at de tar sikte på å fullstendig forby Bitcoin -gruvedrift også. Det er derfor en stor Bitcoin gruvedrift vil definitivt skje fra Kina snart.

Siden 2017 er Initial Coin Offer (ICO) og kryptovalutautveksling forbudt på territoriet. Nylig, har myndighetene i provinsene Indre Mongolia, Qinghai, Xinjiang, Yunnan og Sichuan iverksatt tiltak for å forby eller alvorlig begrense gruvevirksomheten Bitcoin. Tross alt krypto-brukerne som lever innenfor grensene deres, kveler Kinas regjering denne industrien.

Kina-topp-krypto-brukere

Fram til 2020, ifølge Bitcoin gruvedriftskart av Cambridge utgjorde dette landet 65% av den totale BTC -hashraten. Det var sannsynligvis på grunn av den store energimengden (nødvendig for krypto-gruvedrift) tilgjengelig til lave priser. På samme måte er Internett -hastigheten over 172 MB/s, og de kan nyte kalde vintre for å kjøle ned maskinene. Regelverket har imidlertid aldri vært ved deres side.

Så hvis vi snakker om en massiv Bitcoin gruvedrift fra Kina, noen land kan tiltrekke seg gruvearbeiderne og maskinene deres (eller gjør det allerede). Og på grunn av flere faktorer: tilgjengelighet og kostnader for energi, høye Internett -hastigheter, kaldt vær og/eller kryptovennlige forskrifter.

Kasakhstan

Sannsynligvis ikke ring deg noen bjelle. Dette er et kaldt land i Sentral -Asia, med en mindre andel i Øst -Europa. Det er verdens største landlockede land, og det niende største landet i verden. Den har den sterkeste økonomien i regionen, og energiproduksjon (kull, olje og gass) er den viktigste inntektskilden.

Kasakhstan-Bitcoin-mining-exodus
Nur-Sultan by i Kasakhstan. Bilde av Ken og Nyetta

Men enda viktigere for kinesiske Bitcoin -gruvearbeidere: det er rett ved siden av Kina, og strømmen er veldig billig til $0.052 per kWh for bedrifter. Pluss, ifølge Det internasjonale energibyrået (IEA), dekker Kasakhstans totale energiproduksjon mer enn det dobbelte av energibehovet. En annen fordel er den bygningsvennlige politikken som er etablert av regjeringen, som gjør det enkelt å bygge infrastruktur (som gruvedrift) raskt. Noen gruvearbeidere har vist interesse allerede.

Selvfølgelig er ingenting perfekt. Det er to hovedulemper. Den første har å gjøre med det faktum at Kasakhstan er en stor produsent av fossilt brensel, og dette vil ikke hjelpe Bitcoin noe grønnere. Den andre er at myndighetene allerede forbereder seg på gruvearbeidens utvandring ved å søke nye skatteregler til Bitcoin gruvedrift, som starter i 2022.

forente stater

Dette er ikke akkurat en overraskelse. I følge det samme gruvekartet av Cambridge, andreplassen i verden i Bitcoin Gruvedrift er faktisk USA (Kasakhstan er forresten det fjerde). I tillegg er det noen stater med høy produksjon av fornybar energi og/eller kryptovennlige forskrifter. Texas og Florida ser ut til å være favorittdestinasjonene for nå.

Washington er imidlertid nasjonal leder innen vannkraftproduksjon, og Oregon har den høyeste bruken av fornybar energi i landet. Midt i deres Bitcoin gruvedrift, kan gruvearbeiderne fra Kina vurdere det.

bitcoin-tesla-grønn-energi

Utover disse statene, Maryland er allerede skjebnen for over 3,3 tonn Bitcoin gruvemaskiner fra Kina. Dette, til tross for lav energi produksjon. På sin side er Montana den første nasjonale regjeringen å ta en økonomisk eierandel i en Bitcoin gruvedrift. Men Texas og Florida er ikke favorittene for ingenting.

Som vist av US Energy Information Administration (IEA), Texas produserer mer strøm enn noen annen stat, og produserer nesten dobbelt så mye som Florida. Og sistnevnte er forresten den nest høyeste strømproduserende staten. Prisene deres for bedrifter går mellom $0.015 per kWh til $0.096 per kWh. I tillegg begge to ha kryptovennlige regler.

Malaysia

Dette er et annet alternativ nærmere Kina, som ligger i Sørøst -Asia. Produksjonssektoren, inkludert elektronikk, er den ledende industrien. Økonomien er en av de mest konkurransedyktige på kontinentet, takket være eksporten av olje og gass. Selvfølgelig, Dette betyr at fossilt brensel er den viktigste energikilden. De produserer over 108% av egen bruk, og prisen for bedrifter er rundt $0.098 per kWh.

Malaysia-Bitcoin-Mining-Exodus
Petronas Towers i Kuala Lumpur. Bilde av Jimmy McIntyre / Flickr

I følge gruvekartet av Cambridge, Malaysia er det femte landet med Bitcoin gruveprosent. Kryptovalutaer blir ikke gjenkjent som lovlig betalingsmiddel her, men de er eksplisitt ikke ulovlige. Bare tokens vurderte verdipapirer og kryptovalutautvekslingene er regulert.

Når det gjelder Bitcoin -gruvedrift, er det så vanlig der at det er blitt utført elektriske ran for millionærer til dette formålet. I februar 2021 meldte politiet i delstaten Johor pågrepet flere mistenkte for å ha stjålet over $2,1 millioner i energi til å utvinne bitcoins. Politiet beslagla over 1746 BTC (rundt $59,3 millioner) som et resultat.

Canada

Det var en tid da Quebec, spesielt, var et ekte paradis for bitcoin -gruvearbeidere. Denne provinsen er den største produsenten av elektrisitet i Canada, med sine vannkraftstasjoner genererer rundt 95% av slik energi og en overflødig produksjon til salgs. Det faktum, sammen med det kalde været og det ikke-fiendtlige lover om kryptovaluta, brakte et stort antall gruvearbeidere til provinsen frem til 2018.

Quebec-Bitcoin-Mining-Exodus
Montreal (Quebec) skyline med utsikt til Hydro Quebec -bygningen. Bilde av llahbocaj / Flickr

Det er når Hydro Quebec, den lokale energileverandøren, satte en stopper for ankomsten av nye krypto-gruvearbeidere. De reserverte bare 300 MW for blockchain industri på $0.015 per kWh og etablerte en utvelgelsesprosess for gruveselskaper. Forespørselsforespørselen er nå lukket, men det er kanskje ikke for godt. Spesielt med tanke på denne nye Bitcoin gruvedriften fra Kina.

Alberta er en annen lovende provins for gruvearbeidere. Prisen er fortsatt billig (rundt $0.082 per kWh), og været er fremdeles kaldt. Det er ingen begrensninger for Bitcoin -gruvearbeidere, men det er faktisk en ulempe. Omtrent 91% strøm i Alberta er produsert fra fossilt brensel, noe som ikke hjelper å gjøre Bitcoin grønnere. Ontario ville være et mye bedre valg i så måte, og prisene er veldig like.

El Salvador

Selvfølgelig bør vi nevne at El Salvador (som ligger i Mellom -Amerika) nettopp vedtok Bitcoin som lovlig betalingsmiddel. Og mer enn det: LaGeo, det statlige energiselskapet, bygger nye anlegg spesielt bundet til gruve Bitcoin. De graver allerede en ny brønn for å gi rundt 95 MW ren geotermisk energi (vulkaner).

ElSalvador-Bitcoin-Mining-Exodus
Los Volcanes nasjonalpark i El Salvador, med tre vulkaner i det fjerne. Bilde av JMRAFFi

For tiden, El Salvador genererer mer fornybar energi enn noen annen type. Hver kWh for virksomheten er rundt $0.16, men det kan være noen avtaler i fremtiden, gitt Bitcoin-innbydende. Ifølge National Energy Commission kommer rundt 86% av den totale energiproduksjonen fra fornybar energi, inkludert hovedsakelig vannkraft og geotermi.

Dette høres lovende ut for Bitcoin gruvedrift, men det er ikke det eneste lovende landet i regionen.

Bitcoin gruvedrift i Sør -Amerika

Venezuela er det eneste latinamerikanske landet som er inkludert i topp 10 av Bitcoin -gruvedrift, ifølge Cambridge. Det er en stor grunn til dette: kWh for forretninger er på 4.000 venezuelanske bolivarer (maksimum), som for tiden betyr rundt $0.0012. Og dette er bare for 2021. Tidligere var kWh enda billigere. Landet har tross alt en av de største vannkraftstasjonene i verden.

Problemet med Venezuela er den nåværende politiske og økonomiske situasjonen. I følge en lokal ekspert, bare 29% av den nasjonale strømkapasiteten er i drift. Dette faktum har produsert over 11 000 blackouts på bare en måned. For ikke å snakke om at Bitcoin gruvedrift (og handel) er tungt beskattet i landet, og gjennomsnittlig Internett -hastighet er den laveste i Sør-Amerika.

Venezuela-Bitcoin-miners-exodus
Guri -demningen i Venezuela er en av de største på jorden. Bilde av Edymar Hurtado

På den annen side er Brasil en av de største energiprodusenter over hele verden, inkludert fornybar energi. Mexico og Argentina kan også være alternativer. Prisene per kWh for bedrifter varierer fra $0.041 til $0.15 i disse landene.

Uansett vil hver gruvearbeider velge hva som er bedre for dem. Et stort antall vil bli i Asia, og til og med i Kina, hvis myndighetene ikke anvender et direkte forbud. Et annet stort antall vil migrere utenlands. Hvor mange av dem? Vi vil bare kunne fortelle det i løpet av de neste årene, siden det ikke er så lett å bygge gruvegårder fra bunnen av.


Ikke la tvilen stoppe deg! Du kan lovlig handle Bitcoin og andre tokens på Alfacash! Og ikke glem at vi snakker om dette og mange andre ting på våre sosiale medier.

Twitter * Telegram * Facebook * Instagram * Vkontakte

Forfatter

Litteraturprofessor i kryptoverdenen siden 2016. Forfatter, forsker og bitcoiner. Jobber for en bedre verden, med mer desentralisering og kaffe.

Skriv en kommentar