Søk etter:

Det er volatilitetstid for Bitcoin (BTC). På den ene siden, Kina implementerte endelig et fullstendig forbud mot Bitcoin, kryptoer og relaterte aktiviteter. For den andre, Twitter, et av de største sosiale mediene over hele verden, vedtok nettopp Bitcoin som betalingsmetode for tipsfunksjonaliteten. Og det planlegger også å integrere Non-Fungible Tokens (NFT) snart.

De nye juridiske tiltakene mot Bitcoin og kryptokurver ble delt av People's Bank of China (deres sentralbank) denne fredagen. Den asiatiske giganten var aldri glad i kryptoindustrien, men nå er det erklært helt imot det. I følge kunngjøringen, virtuelle valutaer og relaterte aktiviteter (for eksempel handel, gruvedrift eller tjenester) er offisielt ulovlige i landet.

“Virtuell valuta har ikke samme juridiske status som lovlig valuta. Virtuelle valutaer som Bitcoin, Ether og TEDA (…) er ikke lovlige og bør ikke og kan ikke brukes som valuta i markedet (…) Virtuelle valutarelaterte forretningsaktiviteter er ulovlige finansielle aktiviteter. ”

Disse aktivitetene inkluderer utveksling, finansiering (første mynttilbud), salg, kryptodrift, enhver form for handel (futures eller derivater), og til og med informasjon og pristjenester. Dessuten er "levering av tjenester fra utenlandske virtuelle valutavekslinger til kinesiske innbyggere via Internett også en ulovlig finansiell aktivitet". Dette betyr at individuelle brukere også har forbud mot å bruke kryptokurver, og de kan bli undersøkt for det.

Kina-ban-bitcoin-gruvedrift

Et tverrfaglig samsvarsteam vil ha ansvaret for å håndheve dette forbudet, mens Internett -sensur for virtuelle valuta -nettsteder vil bli brukt. Det må imidlertid bemerkes at ICO og kryptobørser er faktisk forbudt å operere i Kina siden 2017. Derfor utviklet de kinesiske handelsmennene seg, i hvert fall fra 2018, en spesiell slang for P2P -handel i sosiale medier og direktemeldingsapper.

Twitter hopper inn i Bitcoin

I motsetning til Kina bestemte Twitter seg for å fullt ut adoptere Bitcoin for tipsfunksjonen. Denne måten, alle med en personlig konto inne i dette sosiale mediet kan aktivere "Tips" på profilen sin. Ved å gjøre det kan de motta tips for innholdet eller årsaken sin gjennom tjenester som Bandcamp, Cash App, Chipper, Patreon, Venmo, GoFundMe, og selvfølgelig, Bitcoin (BTC).

Betalingene med BTC starter imidlertid knapt. Og NFT -er integrasjon er i planleggingsfase. Derfor er tipsene i mellomtiden bare tilgjengelige for iOS (og kommer snart for Android) og i USA (unntatt New York og Hawaii) og El Salvador. Dette skyldes den nåværende tilgjengeligheten til Strike, betalingsprosessoren Bitcoin valgt av Twitter.

bitcoin-mynter-håndfull-lommebok

Likevel ifølge noen rapporter, Strike utvider allerede til over 200 land over hele verden. Så i de neste månedene, vi kunne se denne tjenesten aktivert i EU og Storbritannia for å starte. Generelt sett dette Bitcoin adopsjon av Twitter kan bety at +69 millioner brukere kan ha lett tilgang til BTC -betalinger. Utvilsomt en enorm eksponering for den første kryptovalutaen.

Når vi reagerte på nyhetene, hadde Bitcoin et ukentlig lavpunkt på $39.700 per mynt [CoinMarketCap] og et ukentlig høydepunkt på over $48.000. Det er for tiden rundt $42,600, på vei til gjenoppretting.


Vil du handle Bitcoin og andre tokens? Du kan gjøre det trygt på Alfacash! Og ikke glem at vi snakker om dette og mange andre ting på våre sosiale medier.

Twitter * Telegram * Facebook * Instagram * Vkontakte

Forfatter

Litteraturprofessor i kryptoverdenen siden 2016. Forfatter, forsker og bitcoiner. Jobber for en bedre verden, med mer desentralisering og kaffe.

Skriv en kommentar

nb_NONorsk bokmål