Op 17 maart 2010 begon het inmiddels ter ziele gegane BitcoinMarket.com als de eerste bitcoin-uitwisseling. Elke BTC-eenheid werd verhandeld met een prijs van 0,003 USD. Wie zou tegen die tijd weten dat die geeky-munt omhoog zou schieten naar 20K en waarschijnlijk daarbuiten? Natuurlijk zijn de mensen die ze in 2010 hebben gekocht nu rijk en wij willen die droom ook waarmaken.

Misschien is het nu te laat, maar misschien ook niet. We weten allemaal dat de prijzen van Bitcoin stijgen, vroeger of later. Naar de maan! En daarom is iedereen zo enthousiast over het controleren van hun persoonlijke kristallen bollen, mogelijke toekomsten voor Bitcoin en de prijs ervan. Daarbij hebben belangrijke cryptobedrijven en leiders al geprobeerd het volgende grote Bitcoin-record te raden.

Laten we er een paar ontdekken voor 2021 en daarna.

Anthony Pompliano +100K

Hij is mede-oprichter en partner van het crypto-hedgefonds Morgan Creek Digital voor institutionele beleggers. In het verleden heeft Pompliano gezegd dat 50% van zijn vermogen is geïnvesteerd in Bitcoin, dus we zouden kunnen zeggen dat hij hier echt in gelooft. Iets grappigs aan hem? Hij denkt dat de verklaringen van Warren Buffet tegen Bitcoin worden geboren uit angst voor innovatie.   

Volgens hem, BTC bereikt eind december 2021 ten minste 100K. “Vast aanbod. Toenemende vraag. De tijd zal het leren". Voor nu, na de ervaring van een hoopvolle stijging van de prijs, verkoopt Bitcoin voor 11.500 USD. We hebben een verhoging van 770% nodig in de komende 16 maanden, en we hebben de raarste dingen zien gebeuren.


Crypto-onderzoeksrapport (CRR) +300K

Dit is geen individu, maar een crypto-onderzoeksbedrijf op basis van Liechtenstein. Hun specialiteit is de professionele financiële analyse van de cryptocurrency-markt, en hun uitgebreide rapporten zijn nu bekend: 10 edities met meer dan 800.000 impressies in 187 landen. Niet slecht.

Hun editie van juni, de laatste, bevat 61 pagina's met analyse over de prijs van Bitcoin future. In klein lettertype. Dus, zoals je misschien denkt, nemen ze de voorspelling serieus. We hebben het zo vriendelijk voor je samengevat (graag): op basis van de totale geldvoorraad en de snelheid waarmee het in het wild wordt gebruikt, ze berekenen dat Bitcoin tegen 2025 voor 341K zal worden verkocht, en zal zelfs 395K bereiken voor 2033.

Bovendien denken ze voor het huidige jaar (2020) dat Bitcoin nog steeds zal stijgen tot 19,044 USD. En volgens hetzelfde onderzoek bestaan er al meer dan 40 miljoen gebruikers van cryptocurrency over de hele wereld. We hopen dat jij een van hen bent, en zo niet, wacht niet meer!


Jeremy Liew en Peter Smith +500K

Liew is de huidige Managing Director bij Lightspeed Venture Partners, een durfkapitaalbedrijf dat zich bezighoudt met consumenten-, ondernemingen-, technologie- en cleantechmarkten. Hij staat bekend als de eerste durfkapitalist die het succesvolle Snapchat steunde, en hij staat op de 34e positie van de Top technische investeerders 2020 door Forbes. Onder zijn andere inversies is trouwens de populaire hardware crypto-wallet Ledger.

Volgens deze man, die letterlijk zijn tijd en geld besteedt aan het investeren in succesvolle projecten, de prijs van Bitcoin zou tegen 2030 een verbazingwekkende 500K kunnen bereiken. Peter Smith, de CEO en mede-oprichter van het beroemde bedrijf Blockchain (zoals de ontdekkingsreiziger en de portemonnee, die), is het hier helemaal mee eens.

Ze overwogen zes factoren voor hun voorspelling: een bitcoin-prijs van $1.000 in 2017, netwerkgebruikers zullen vanaf nu tot 2030 met een factor 61 groeien, de gemiddelde waarde van bitcoin per gebruiker zal $25.000 bereiken, de marktkapitalisatie van Bitcoin in 2030 wordt bepaald door het aantal bitcoin-houders vermenigvuldigd met de gemiddelde bitcoin-waarde die wordt aangehouden, het aanbod van Bitcoin in 2030 zal ongeveer 20 miljoen bedragen en de prijs en het aantal gebruikers van Bitcoin in 2030 zullen respectievelijk $500K en 400M bedragen.

Wences Casares +1M

Hij is de mede-oprichter en CEO van het cryptobedrijf Xapo, en hij zit ook in de besturen van PayPal, Libra en Coin Center. In het verleden heeft Casares ook een aantal succesvolle bedrijven opgericht, zoals Patagon, Wanako Games en Lemon Wallet; ze werden allemaal verkocht aan grote namen: Santander Bank, Activision en Banco do Brasil.

Nou, het ding is op de Consensus 2017-conferentie in New York, Casares zei dat Bitcoin niet alleen de maan zou raken, maar ook het volgende sterrenstelsel, met 1 miljoen per eenheid vóór 2027. Hoewel, voordat je rent om te kopen alsof er geen morgen is, hij zei ook dit:

"Het internet heeft geen valuta en het heeft er dringend een nodig (...) De grootste fout [zou] zijn om meer bitcoin te kopen dan je je kunt veroorloven te verliezen. De grote fout is [ook] om geen bitcoin te bezitten. Zet 1% van uw vermogen in bitcoin en vergeet het 10 jaar lang”.

Het klinkt niet als een slecht plan als je het ons vraagt.

Prime XBT +25K

Prime is het tweede (haha) en laatste bedrijf in onze kleine lijst. En ja, is geen 250K maar een bescheiden 25K. Iemand zou toch een beetje conservatief moeten zijn. Deze professionele handelsonderneming is opgericht in 2018 en bedient inmiddels 150 landen.

Volgens hun maart rapport, verzamelden ze "enkele van de beste technische analyses van de beste analisten in de sector" om een kijkje te nemen in de toekomst van de Bitcoin. Of in ieder geval hun best doen. De resultaten waren een dieptepunt van $5.000 en een hoogtepunt van $25.000 in 2021. Hun record was voor 2025, met een maximum van $310.000.

Bitcoin-prognose voor de komende vijf jaar. Afbeelding door Prime XBT.

Gezien al deze voorspellingen, moeten we onthouden dat waarzeggerij een gevaarlijke praktijk is, zelfs gedaan met wat wiskunde. De enige zekerheid die we hebben is de zekerheid dat er oneindig veel mogelijkheden zijn. In ieder geval heeft Bitcoin zijn waarde al bewezen buiten de prijzen.

Auteur

Literatuurprofessional in de cryptowereld sinds 2016. Schrijver, onderzoeker en bitcoiner. Werken aan een betere wereld, met meer decentralisatie en koffie.

Schrijf een reactie