Zoeken naar:

Je kunt zeggen dat Bitcoin en crypto's tegenwoordig overal zijn. Een gigantisch reclamebord hier, wat pamfletten daar, verschillende themabussen in verschillende landen en een heleboel advertenties op internet. Maar dat is niet alles, want Bitcoin en cryptocurrencies zijn al naar het kleine en grote scherm gesprongen.

Van animatie tot serieuzere onderwerpen, verschillende aspecten van onze digitale valuta zijn afgebeeld in meer dan een paar tv-shows, series en films, buiten het pure documentaire of informatieve genre. Grappig, ambitieus of zelfs gevaarlijk, hier controleren we een lijst met enkele tv-programma's (en één film) met Bitcoin en cryptocurrencies.

De goede vrouw

Dit was waarschijnlijk het eerste tv-programma met Bitcoin in een heel hoofdstuk. In deze juridische serie wordt de huisvrouw Alicia Florrick net als haar man, de voormalige procureur van Cook County, Illinois State, naar de gevangenis gestuurd na een beruchte politieke corruptie en seksschandaal. Nu ze alleen is, besluit Alicia haar carrière als advocaat opnieuw op te pakken om voor haar kinderen te zorgen.

Elke aflevering vertegenwoordigt een andere rechtszaak voor Alicia, en Bitcoin verschijnt in seizoen 3, aflevering 13 “Bitcoin voor dummies”, vanaf 15 januari 2012. De hoofdplot gaat over Dylan Stack, een advocaat die zogenaamd Satoshi Nakamoto vertegenwoordigt, en die door de overheid onder druk wordt gezet om de naam van de anonieme Bitcoin-maker bekend te maken. Ze besloten hier dat het illegaal zou zijn om te concurreren met de Amerikaanse dollar, dus Bitcoin is op de klippen.

Gelukkig werkte dat beter in onze wereld, en The Good Wife gaf ons geen slecht voorspelling voor de Bitcoin van de toekomst legaliteit, maar een mooie uitleg van wat het was toen bijna niemand het niet wist.

De Simpson

Dit gelige gezin uit de middenklasse heeft het gehad over elk beschikbaar trending-onderwerp sinds het debuut op tv in 1989. The Simpson is de langstlopende Amerikaanse sitcom, en vreemd genoeg heeft iemand nog niet gehoord over de satirische avonturen van Homer, Marge, Lisa, Bart en Maggie. Ze zijn klassiek en Bitcoin mag niet ontbreken in de serie.

De eerste keer dat Bitcoin daar verscheen was kort, in seizoen 25, aflevering 7 "Yellow Subterfuge" (2013). De aflevering toont een wraakactie op Skinner door Bart, maar er is ook een gedeelte waarin Lisa ontdekt dat Krusty de Clown failliet is gegaan. Hij vermeldt dan hij geïnvesteerd in Bitcoin.  

Zeven jaar later besloot The Simpson deze keer een hele aflevering aan het onderwerp te wijden het creëren van een nieuwe cryptocurrency: de Frinkcoin. Deze aflevering is de 13th van het seizoen 31 en werd gelanceerd in februari 2020. We kunnen genieten van een plot waarin professor Frink zijn eigen cryptocurrency creëert en tijdelijk de rijkste man in Springfield wordt, zelfs boven Mr. Burns. En Jim Parsons (The Big Bang Theory) is er ook om uit te leggen wat een blockchain is.

De oerknaltheorie

Over Jim Parsons gesproken, hij portretteerde de grappige en innemende Sheldon Cooper in de populaire Warner-sitcom The Big Bang Theory. Deze show is gericht op een bepaalde geeky bende wetenschappers die in Pasadena, Californië wonen: Sheldon, Leonard, Howard en Raj, die op een gelukkige dag Penny ontmoeten en bevriend raken, de mooie serveerster (en aspirant-actrice) die aan de overkant van de hal van Sheldon woont. en het appartement van Leonard.

Het is gebruikelijk om deze sociaal onhandige jongens in allerlei grappige situaties te zien, en op een dag, toen Bitcoin in 2017 boven $5.000 stond, herinnerden ze zich hun eerdere investeringen in de cryptocurrency en besloten ze deze te gebruiken. Helaas kunnen ze hun geld nu niet in de oude portemonnee vinden, en Sheldon heeft er misschien iets mee te maken. Dit is de 9th aflevering van seizoen 11, genaamd "De Bitcoin-verstrengeling".

Familieman

Net als The Simpsons, maar met minder gele en zelfs meer donkere komedie, vertelt Family Guy ons het verhaal van een ander geanimeerd middenklasse gezin, de Griffins, gevormd door Peter, Lois, Meg, Chris, Stewie, en hun antropomorfe hond, Brian . Ze zijn toegewijd aan het satiriseren over alles wat voorhanden is, en Bitcoin zou geen uitzondering zijn.

in de 11th aflevering van seizoen 14, "Het pindakaaskind" (2016), krijgt het gezin een brief van de bank en begint zich zorgen te maken over hun financiële toekomst. Peter, de vader, stelt “Bitcoin” voor als oplossing, maar Lois, de moeder, is het daar niet mee eens. Aangezien BTC op dat moment rond de $440 was en nu meer dan $10.300 (+2.240%) is, was het misschien een uitstekend idee.

Grey's Anatomy

Dit medische drama van ABC volgt het leven van Meredith Gray, een chirurg die haar carrière begint in het fictieve Gray Sloan Memorial Hospital. Samen met haar collega's worstelt Gray om haar privéleven in evenwicht te brengen met stressvolle verblijfsvereisten. Ondertussen kunnen we een kijkje nemen in de behandeling van de patiënten, vaak door complexe operaties en de bestaande concurrentiepositie onder de nieuwe artsen.

Helaas besloot Grey's Anatomy om de minder vriendelijke kant van Bitcoin te laten zien in de 8th aflevering van seizoen 14, "Uit het niets" (2017). Het computersysteem van het ziekenhuis wordt vervolgens aangevallen door ransomware, een krachtig virus dat gegevens en zelfs hardware kan ontvoeren totdat losgeld (in Bitcoin) aan de hacker wordt betaald. Monitoren, telefoons, laboratoria en patiëntendossiers vallen uit, waardoor het leven van de patiënten in gevaar komt. De bemanning moet dan beslissen of ze het losgeld betalen of vertrouwen op de FBI en niet betalen.

cryptovaluta

Deze thrillerfilm van John Stalberg Jr. en Lionsgate wordt beschouwd als de eerste big-budgetfilm met cryptocurrencies. Het werd gelanceerd in 2019 en de cast bevat figuren als Beau Knapp (The Gift), Alexis Bledel (Gilmore Girls), Luke Hemsworth (Neighbours), Jeremie Harris (Legion) en de veteraan Kurt Russell (Guardians of the Galaxy Vol. 2 ).

Het verhaal volgt Martin "Marty" Duran, een analist tegen het witwassen van geld (AML) bij Omnicorp Bank hoofdkwartier in Manhattan. Hij verbreekt een miljonairdeal voor zijn bedrijf sinds hij ontdekte dat de andere betrokken onderneming de officiële regels van AML overtrad. Als gevolg hiervan wordt hij gedegradeerd naar een vestiging in zijn kleine geboorteplaats, maar hij wil zijn onderzoek nog steeds niet stopzetten, wat hem uiteindelijk leidt naar een heel netwerk van witwassen van geld met cryptocurrencies door een gigantische vijand. En een beetje cryptocurrency-mijnbouw ook.

De film kreeg een aantal slechte critici omdat sommige dingen misschien niet goed zijn. Zoals de gekozen cryptocurrency om het geld wit te wassen: Bitcoin, die een transparante blockchain heeft; of het feit dat de plot niet bijzonder verrassend is. "Crypto" kan echter worden beschouwd als een pionier die in de toekomst de weg zal vrijmaken voor andere films over hetzelfde thema.

We moeten zeggen dat deze verhalen niet altijd accuraat zijn over cryptocurrencies en blockchain, maar ze zijn ongetwijfeld een mooi bewijs van hoezeer dit onderwerp al tot de algemene cultuur behoort.

Auteur

Literatuurprofessional in de cryptowereld sinds 2016. Schrijver, onderzoeker en bitcoiner. Werken aan een betere wereld, met meer decentralisatie en koffie.

Schrijf een reactie

nl_NLNederlands