De wereld van cryptocurrency ziet er op het eerste gezicht misschien ingewikkeld uit, maar is niet zo moeilijk. Zeker als je weet waar ze het over hebben, aangezien de crypto-gebruikers hun eigen soort code lijken te hebben.

Maak je geen zorgen: het is leuk, is gemakkelijk en het werkt voor elke specifieke situatie binnen cryptocurrency-beheer en investeringen. De crypto-gebruikers zijn geneigd acroniemen en enkele dierlijke metaforen te gebruiken, die voornamelijk zijn overgenomen van de traditionele markten. Laten we ze snel controleren en voor eens en voor altijd die crypto-termen leren die je nu zou moeten kennen.

Afbeelding van MonikaP via Pixabay


FOMO

"Angst om te missen". Verwijst naar dat moment waarop een belegger (of een enorme groep van hen) een cryptocurrency in opkomst koopt, alleen maar omdat hij bang is de kans te missen. Dit loopt meestal niet goed af, omdat de FOMO geleid wordt door tijdelijke neigingen.

JOMO

"Vreugde om te missen". Zeer gerelateerd aan FOMO, wordt gezegd wanneer een crypto-investeerder blij is dat ze niet hebben deelgenomen aan de recente trendy investeringen omdat de deelnemers geld verloren toen ze het deden.

ROMO

"Spijt van het missen". Zoals je je misschien kunt voorstellen, is dit het antoniem van JOMO. In dit geval gingen de eerder genoemde trendy investeringen heel goed en heeft de cryptocurrency waarschijnlijk zijn prijs verhoogd na een lichte bui. Daarom kan de belegger er spijt van krijgen dat hij het niet op tijd heeft gekocht.

FOLE

"Angst om alles te verliezen". Dit is precies het tegenovergestelde van FOMO, omdat het gebeurt wanneer een cryptocurrency-prijs daalt en de investeerders vrezen dat deze naar nul zal gaan. Vervolgens verkopen of trekken ze uit angst hun posities in voordat de prijs zich weer vaststelt.

BTFD

Afbeelding van OpenClipart-Vectors via Pixabay

"Koop de verdomde dip". In tegenstelling tot FOLE gaat BTFD over: crypto's kopen precies wanneer hun prijs daalt, omdat met bijna zekerheid wordt verwacht dat deze weer zal stijgen, en de belegger zal het verschil behouden wanneer dat gebeurt.

DYOR

"Doe je eigen onderzoek". Het herinnert iedereen eraan dat ze inderdaad een platform / merk / groep mensen heel goed moeten onderzoeken voordat ze cryptocurrency investeren. Als ze hun eigen onderzoek niet doen en ze alleen vertrouwen, is dat waarschijnlijk het geval ze worden opgelicht.

HODL

"Houd vol voor het lieve leven". Eigenlijk is het acroniem verzonnen na de spelfout van een gebruiker op het Bitcointalk-forum, toen ze het hadden over het "houden" van bitcoins in hun portemonnee, zonder deze te verkopen, zelfs als de prijs aan het dalen was. Dat is de algemene betekenis van "hodl" en "hodler".  

FUD/FUD-ster

"Angst, onzekerheid, twijfel". Dat zijn de gevoelens die verspreid zijn onder de beleggers wanneer de prijzen dalen, en de algemene angst kan worden versterkt door: kwaadwillende acteurs (FUDsters), die geruchten of nepnieuws verspreiden over die specifieke cryptocurrency om de markt te manipuleren en goedkoop te kopen terwijl iedereen verkoopt.  

Afbeelding van Sammy-Williams via Pixabay

OCS

"Obsessieve cryptocurrency-stoornis". Dit is een parodie op de obsessief-compulsieve stoornis en wordt gebruikt om te verwijzen naar die gebruikers van cryptocurrency die de prijzen altijd met angst controleren.


TLT

"Denk op lange termijn". Het is een investeringsstrategie waarbij de cryptocurrency op de lange termijn moet worden vastgehouden omdat er geen directe inkomsten worden verwacht. In plaats daarvan worden grotere winsten verwacht voor de verre toekomst.  

ELI5

"Leg uit alsof ik 5 ben". Zoals het klinkt, wordt het gebruikt om eenvoudigere beschrijvingen te vragen wanneer iemand het heeft over nieuwe platforms of technische concepten gerelateerd aan blockchains en cryptocurrencies.

SFYL

Afbeelding van janjf93 via Pixabay

"Gecondoleerd". Het wordt op humoristische wijze gezegd tegen iemand die zojuist een slechte investering in cryptocurrency heeft gedaan, zelfs als ze nog geen geld hebben verloren. Dat komt omdat de persoon heeft geïnvesteerd in een bekend slecht platform/munt.

YABC

"Nog een ander Bitcoin-bedrijf". Het verwijst naar het feit dat het genoemde bedrijf niets in het bijzonder heeft, maar het is weer een van de vele die op de een of andere manier met Bitcoin en crypto's werken.

Bitcoin Maximalist

De term wordt toegepast op alle Bitcoin-investeerders (bitcoiners) die er vast van overtuigd zijn dat de eerste cryptocurrency de enige levensvatbare in zijn soort is, of de enige die het waard is. Ze zijn over het algemeen tegen altcoins en tokens.

Lambo

Dit is een afkorting voor "Lamborghini", het automerk. In de wereld van cryptocurrency wordt vaak gezegd dat iemand dat is rijk worden met cryptocurrencies, tot het punt om dit soort dure auto's te kunnen kopen.  

Afbeelding van Bernd Hildebrandt via Pixabay

Vroege Vogels

Het verwijst naar de (gelukkige) mensen die BTC in de beginjaren (2009-2012) kochten. Tegen die tijd was de prijs per eenheid enkele centen; daarom kunnen die mensen tot op de dag van vandaag rijk zijn.

Stier/bullish

Wanneer we een "bull/bullish-markt" of een "bull-investeerder" hebben, betekent dit dat de prijsvooruitzichten voor een actief zeer goed zijn, met de neiging om een seizoen te stijgen; of de belegger gokt erop door meer te kopen. De term is afgeleid van de manier waarop de stier zijn hoorns in de lucht steekt tijdens een aanval.

Bear/bearish

In tegenstelling tot bull, wanneer de markt of belegger bearish is, betekent dit dat de prijzen een seizoen lang dalen, of dat de belegger gokt dat ze dat zullen doen en verkopen. De term komt van de beer die zijn klauwen naar beneden veegt wanneer hij aanvalt.

Bloedbad

De rode cijfers in de markt zijn altijd slecht, en als een cryptocurrency of zelfs de hele markt eronder lijdt nadat de beren zijn aangevallen, dan zeggen we dat we midden in een bloedbad zitten.

Het flippen

Het is een potentiële gebeurtenis waarbij sommige altcoins (vooral Ethereum) Bitcoin (BTC) overtreffen in prijs, marktkapitalisatie, transacties, knooppunten, of mijnbouw. Het wordt ook gebruikt wanneer een altcoin de eerste 10 posities bereikt op basis van marktkapitalisatie, waardoor een andere wordt afgewezen.

Walvissen, dolfijnen, vissen en witvissen

Afbeelding van Free-Photos via Pixabay

Ze zijn allemaal investeerders in de oceaan van cryptocurrency, maar ze hebben verschillende groottes (in fondsen). Een walvis bezit een zeer grote hoeveelheid crypto's (miljoen dollar); een dolfijn heeft een aanzienlijk aandeel en invloed binnen een cryptocurrency-gemeenschap zonder de status van walvis te bereiken; een vis bezit een gemiddelde hoeveelheid, en een minnow bezit nauwelijks enkele crypto's.  

Zwakke handen

Zoals de naam al doet vermoeden, is het een belegger die gemakkelijk zijn bezit weggeeft, hetzij door te kopen of te verkopen uit opwinding of angst. Dit is het soort belegger dat niet kan vechten tegen FOMO en FOLE.

Dit is heren

De term is afgeleid van een typfout van een Reddit-gebruiker, die deed alsof hij "Dit is het, heren" schreef om de laatste prijsverhoging van Bitcoin aan te kondigen. De crypto-gemeenschap houdt van typefouten om wat plezier te maken, dus de term bleef om het goede nieuws aan te kondigen.

Naar de maan/maaning

Afbeelding van Clker-Free-Vector-Images via Pixabay

Wanneer de prijs van een cryptoasset gestaag stijgt en zelfs zijn eigen historische records overtreft, zeggen we dat het naar de maan gaat of mooning. Deze term is gerelateerd aan de bullmarkt en Lambo, en het kan ook wat FOMO veroorzaken.

En dit is het dan, heren (en dames). Nu kunt u de crypto-termen goed gebruiken wanneer u deze met de community wilt delen.

Auteur

Literatuurprofessional in de cryptowereld sinds 2016. Schrijver, onderzoeker en bitcoiner. Werken aan een betere wereld, met meer decentralisatie en koffie.

Schrijf een reactie