Na het nieuws dat Tesla Bitcoin (BTC) heeft afgewezen vanwege bezorgdheid over het milieu, is de eerste cryptocurrency tot nu toe met meer dan 27% gedaald. Sommige indicatoren wijzen echter op een spoedig herstel, terwijl de institutionele beleggers de dip blijven vasthouden en kopen. Meer dan Bitcoin, Cardano (ADA) bereikte een nieuwe All-Time-High (ATH) van meer dan $2.4; en de XRP-prijs is de afgelopen week met meer dan 40% gestegen.

MicroStrategy, een van de grootste institutionele investeerders van Bitcoin, heeft zojuist besloten koop de dip. Volgens de CEO, Michael Saylor, verwierf het bedrijf $10m meer in BTC tegen een prijs van ongeveer $43,663 per munt. Momenteel wordt berekend dat dit bedrijf 92.079 BTC bezit, dat nu ongeveer $3.9b waard is. Hoewel, als we het zouden berekenen met de prijs van de laatste ATH ($64,800), zou MicroStrategy $5.9b bezitten.

Een beetje in tegenstelling tot het bullish sentiment van MicroStrategy, antwoordde Elon Musk een tweet van @CryptoWhale die erop wees dat Tesla zou kunnen verkopen haar miljardair bitcoin holdings. De paniek verspreidde zich snel door de gemeenschap, maar hij ontkende dat voornemen al: "Om de speculatie te verduidelijken: Tesla heeft geen Bitcoin verkocht".

Tegelijkertijd, de relatieve sterkte-index (RSI), een technische indicator voor marktanalyse, zou kunnen wijzen op het einde van de bearish trend voor Bitcoin. Deze valuta is tenslotte sinds het begin van het jaar met meer dan 123% gestegen.

Wat Cardano betreft, is de stijging year-to-date nog verbazingwekkender: meer dan 1,266%. Dit is waarschijnlijk te danken aan de laatste update, die ondersteuning voor meerdere activa zou toevoegen, en de mogelijkheid om ERC-20-tokens te importeren van Ethereum. Daarnaast de Cardano Foundation aangeboden deze crypto als een milieuvriendelijk alternatief voor Tesla, aangezien ADA werkt met Proof-of-Stake (PoS) en niet met traditionele mining (Proof-of-Work).

Voorbij Bitcoin biedt XRP weerstand

Afgelopen december heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) diende een rechtszaak tegen Ripple voor het zogenaamd uitvoeren van een "$1.3 miljard ongeregistreerde effectenaanbieding". Sindsdien heeft hun native token-prijs geleden, maar inmiddels is deze zeer goed hersteld. Inderdaad, tegen alle verwachtingen in, steeg XRP met meer dan 752% year-to-date.

XRP-Ripple-SEC-prijs

Momenteel wordt het verhandeld tegen $1,6 per munt, en het overtrof de dollarbarrière voor het eerst in drie jaar. De redenen achter deze stijging hebben mogelijk iets te maken met de juridische overwinningen die XRP heeft behaald. Vorige maand heeft het XRP-bedrijf toegang gewonnen naar de privédocumenten van SEC ongeveer Bitcoin en Ethereum.

Bovendien werd het verzoek van de SEC om de bankgegevens van de topmanagers van Ripple van de afgelopen 8 jaar te herzien door de rechtbank afgewezen. Ripple won ook de zaak tegen Tetragon, een van zijn voormalige investeerders. In de tussentijd proberen de XRP-houders in te grijpen in de zaak met bewijsstukken, en de SEC probeert om te voorkomen dat ze dit doen. De volgende hoorzitting tussen de partijen wordt gehouden op 21 mei, en dan zullen we nieuwe resultaten zien.

Uitgelichte afbeelding door Hawksky / Pixabay


Wil je BTC, ADA, XRP en andere tokens verhandelen? Je kunt het veilig op Alfacash! En vergeet niet dat we het hier en nog veel meer over hebben op onze sociale media.

Twitter * Telegram * Facebook * Instagram * Vkontakte

0
Author

Literatuurprofessional in de cryptowereld sinds 2016. Schrijver, onderzoeker en bitcoiner. Werken aan een betere wereld, met meer decentralisatie en koffie.

Write A Comment