We moeten toegeven: dit was geen geweldige maand voor Bitcoin (BTC). Voor het eerst sinds december 2020 zagen we er geen nieuwe records voor. Dat betekent echter niet dat alles slecht was. Sommige altcoins overleefden niet alleen het bloedbad, maar vertoonden ook nieuwe All-Time-Highs (ATH). Bovendien was er afgelopen mei nog ander goed nieuws in de cryptocurrency-wereld.

Op de markten

 • De prijs van Bitcoin is met meer dan 43% gedaald sinds de laatste ATH in april. Dat komt waarschijnlijk door de afwijzing door Tesla vanwege milieuproblemen, en de laatste (en negatieve) maatregelen die China heeft genomen tegen cryptocurrency-betalingen en Bitcoin-mining. Ondanks dit, volgens sommige analisten, kan de bull run van Bitcoin binnenkort doorgaan.
 • In tegenstelling tot Bitcoin bleven sommige altcoins deze maand bullish. Cardano (ADA) bereikte een nieuwe All-Time-High (ATH) van meer dan $2.4, terwijl het dit jaar twee verbeteringsupdates had. Monero (XMR) heeft het ook gehaald, met $517 per munt, waarschijnlijk vanwege een belangrijke groei in adoptie. Het is nu echter 48% verloren. Chainlink (LINK) kwam ook op de lijst, met meer dan $52 per munt, voordat hij tot nu toe 42% verloor.

Ethereum (ETH) en Dogecoin (DOGE) volgden dezelfde trend. De eerste overtrof voor het eerst het geweldige cijfer van $4.360 per munt, terwijl DOGE een piek van $0,73 per munt bereikte. Sindsdien heeft ETH ongeveer 39% verloren en Dogecoin meer dan 49% [CoinMarketCap]. De adoptiegroei voor beiden is er echter nog steeds.

 • Voor het eerst bereikte de totale marktkapitalisatie van cryptocurrency vorige maand $2,5 biljoen. Het is nu 36% kwijt, maar het is onderweg om te herstellen. Tegelijkertijd is het nieuwe cryptocurrency Internet Computer Protocol (ICP) van Dfinity Network verdient een speciale vermelding. Het bereikte een marktkapitalisatie van meer dan $45b in twee dagen na de lancering en kwam kort in de wereldwijde top tien. Het bereikte snel $737 per munt, als het nu meer dan 85% is verloren.
 • De totale waarde vergrendeld op DeFi-projecten kreeg vorige maand een duik van meer dan 43% [DeFi-puls]. Gelukkig is het al op weg naar herstel. De totale marktkapitalisatie voor deze sector is tot nu toe meer dan $84.5, volgens CryptoSlate.
 • NFT-manie gaat door. Er was vorige maand meer dan $247 miljoen aan NFT's sales [Niet-fungibel], terwijl de totale marktkapitalisatie meer dan $17,6 miljard is [MuntGekko]. De lijst met bekende namen en artiesten die wereldwijd worden gemaakt NFT's groeit alleen maar naarmate er meer tijd verstrijkt. Star Wars, Meriam Webster, Floyd Mayweather, Stan Lee, SpelStop, en zelfs de overleden Andy Warhol (gesponsord door het veilinghuis Christie's) zijn inbegrepen. Fox-entertainment bereidt ook zijn eigen NFT-markt voor.

Hacks en beveiliging

 • De portemonnee MetaMask was onder een phishing-aanval. sommige kwaadwillende acteurs op sociale netwerken probeerden de gebruikers te lokken met een Google Docs-formulier, om zogenaamd steun te vinden. In plaats daarvan grepen ze de privésleutels. Evenzo zijn de gamers die op zoek zijn naar de website van MSI Afterburner kan worden misleid door sommige hackers. Ze hebben er een nepversie van gemaakt om te introduceren crypto-stelende malware.
 • WallStreetBets, Elon Musk en de show Saturday Night Live (SNL) leden ook aan crypto-phishing. De eerste lanceerde deze maand een nieuw DeFi-platform en sommige hackers maakten er misbruik van door een nep-voorverkoop op Telegram voor te bereiden. Van zijn kant deed Elon Musk een speciaal optreden in SNL, pratend over Dogecoin. Dus de hackers stalen enkele oude geverifieerde Twitter-accounts, veranderden de naam in SNL, en deed alsof hij sponsorde een (nep)crypto-weggeefactie met Elon Musk.
   
 • The Colonial Pipeline werd getroffen door een spraakmakende ransomware-aanval. Dit is het Amerikaanse oliepijpleidingsysteem dat verantwoordelijk is voor ongeveer 45% van de levering van diesel, benzine en vliegtuigbrandstof aan de oostkust. daarom, werd de noodtoestand snel uitgeroepen in het land en ondertekende de Amerikaanse president Biden een uitvoerend bevel om de federale cyberbeveiliging te verbeteren. de hackers kreeg 75 BTC (ongeveer $5m) betaald om het systeem vrij te geven.
 • DeFi-hacks, verre van te stoppen, kenden deze maand een belangrijke stijging. Minstens negen DeFi-platforms werden gehackt, en de meeste kwamen van Binance Smart Chain (BSC). We hebben in de sombere lijst Spartaans ($30m gehackt), verdienen ($11m), BurgerSwap ($7,2m), Rari Hoofdstad ($10m), xToken ($24m), FinNexus ($7.6m), PannenkoekBunny ($45m), Verzakt Financiën ($3.6m), en Riem Financiën ($6.2m). De meeste incidenten zijn flash-lening-aanvallen en hebben een vergelijkbare modus operandi. Zo, het wordt geloofd dat ze verbonden zijn.

Wereldwijde regels en wetten

 • De strijd SEC vs. Ripple ging vorige maand verder met enkele overwinningen voor het cryptobedrijf. De Magistraat Rechter Sarah Netburn ontkend de SEC toegang tot de juridische communicatie van Ripple. Aan de andere kant, zij toegestaan het recht op buitenlandse bijstand aan de SEC.
XRP-Ripple-SEC-prijs

Ondertussen is Ripple niet gestopt. Het bedrijf gesmede partnerschappen met banken in Egypte en Oman, en ook met leiders op het gebied van duurzaamheid om in 2030 CO2-neutraal te zijn. XRP-grootboek ondersteuning toegevoegd voor NFT's, en Ripple CEO, Brad Garlinghouse, verklaarde dat ze ernaar streven om naar Wall Street te gaan zodra de SEC-rechtszaak is opgelost.

 • Naast Ripple heeft de SEC in zeven jaar ongeveer $2 miljard aan verliezen veroorzaakt voor cryptobedrijven [Hoeksteenonderzoek]. Het laatste doelwit is niet eens Ripple, maar verschillende promotors achter de beruchte crypto-zwendel BitConnect. Deze wordt beschouwd als een van de grootste crypto-oplichting in geschiedenis.
 • Een ambtenaar uit de VS Belastingdienst (IRS) verklaarde dat: cryptocurrencies kunnen in beslag worden genomen om achterstallige belastingschulden af te betalen. Trouwens, ze zijn nu vragend financiële instellingen (inclusief cryptocurrency-uitwisselingen) om transacties van meer dan 10.000 USD te melden. Voor de volgend jaar, dat kan zelfs transacties van meer dan 600 USD omvatten.
 • Iran verbood de handel in cryptocurrencies die in het buitenland werden gedolven. Dit is nauwelijks een formaliteit aangezien de algemene cryptohandel daar al verboden is. Daarnaast heeft de overheid tijdelijk verbannen de Bitcoin-mijnbouw gedurende 4 maanden, vanwege de huidige problemen met de elektriciteitsproductie in het land.

Ondertussen heeft de National Payments Corporation of India (NPCI) heeft verteld banken of het al dan niet blokkeren van cryptocurrency-gerelateerde transacties aan hen is. een nieuwe regelgevend comité het wordt gevormd om de juiste wetten voor cryptocurrencies in het land te bestuderen.

 • Hong Kong heeft een voorstel gedaan verbieden detailhandel in cryptovaluta. Van zijn kant heeft de gouverneur van de Centrale Bank van Nigeria (CBN) verzekerd dat cryptocurrencies een plaats in het land zullen krijgen. Sinds februari, heeft de regering een bankverbod ingesteld op crypto's. Nu heffen ze dat verbod blijkbaar op.  
 • Het Verenigd Koninkrijk besteedt meer aandacht aan cryptocurrency-gerelateerde advertenties omdat, volgens verschillende rechtszaken, kunnen ze frauduleus zijn. Tegelijkertijd hebben enkele vooraanstaande Britse banken zijn tijdelijk verbannen cryptocurrency-gerelateerde transacties vanwege angst voor misdaad.  

In Spanje, de Nationale Commissie voor de Effectenmarkt (CNMV) toegestaan Bitcoin investeringen voor fondsen. Ook de overheid werkt aan nieuwe wetten voor bewaardiensten voor cryptovaluta.

Ander nieuws

 • De stablecoin van Facebook, Diem, heeft zijn aanvraag voor een vergunning in Zwitserland ingetrokken. In plaats daarvan, zij werkten samen met de Amerikaanse bank Silvergate Capital om de aan USD gekoppelde stablecoin uit te geven. Het project wacht nog op release voor eind 2021.
 • Er verschijnen allianties om Bitcoin te ontginnen met hernieuwbare energiebronnen. DMG-blockchain Solutions en Argo Blockchain zijn de handen ineen geslagen om digitale mijnbouw met groene energie te promoten. Niet lang daarna, Elon Musk zelf, samen met... Michael Saylor (MicroStrategy CEO), een nieuw initiatief gestart om Bitcoin alleen te ontginnen met hernieuwbare energiebronnen.
 • Cryptocurrency-handel wordt nu ondersteund door de Dubai Airport Free Zone Authority (Dafza). deze jurisdictie ondertekend een overeenkomst met de Securities and Commodities Authority (SCA) "ter ondersteuning van de regulering, het aanbieden, de uitgifte, de notering en de handel in crypto-activa binnen de vrije zone", vooral voor toeristen.

Wil je Bitcoin en andere tokens ruilen? Je kunt het veilig op Alfacash! En vergeet niet dat we het hier en nog veel meer over hebben op onze sociale media.

Twitter * Telegram * Facebook * Instagram * Vkontakte

0
Author

Literatuurprofessional in de cryptowereld sinds 2016. Schrijver, onderzoeker en bitcoiner. Werken aan een betere wereld, met meer decentralisatie en koffie.

Write A Comment