Zoeken naar:

Bitcoin en de hele cryptocurrency-markt presteerden geweldig in 2021. De eerste cryptocurrency steeg het afgelopen jaar met meer dan 109% tot de All-Time-High (ATH) in november, en de totale cryptomarktkapitalisatie deed het met meer dan 280% [CoinMarketCap] . Integendeel, we beginnen een bearish 2022 voor crypto. Maar we hebben nog steeds wat bullish munten.

Bitcoin (BTC) is voorlopig echter niet een van die bullish munten. Deze valuta heeft meer dan 15% year-to-date (YTD) verloren, miste zelfs even de ondersteuning van $40.000 per munt. Het twijfelt nu rond de $41.000 per munt, met slechte en goede voorspellingen voor de rest van het jaar. De daling is waarschijnlijk te wijten aan de recente politieke problemen in Kazachstan, nu de op een na grootste land in Bitcoin-mijnbouw.

De mensen in dit land zijn doorgaan enorme protesten voor een stijging van de gasprijs. Als gevolg van de gebeurtenissen blokkeerde de overheid internet en mobiele netwerken, wat had geleid tot de crypto-mijnwerkers ontkoppeling. Vervolgens verloor Bitcoin ongeveer 18% van zijn hash-snelheid (mijnkracht) vanaf het jaar [YCharts].

Bearish-2022-BTC-hashrate

Aan de andere kant, de De Amerikaanse Federal Reserve heeft onlangs aangekondigd dat het het aantal obligaties zal verminderen en de rente zal verhogen dit jaar starten. als een onmiddellijk gevolg, Wall Street staat nu in rode cijfers en Nasdaq had zijn slechtste prestatie sinds februari 2021. De markt voor cryptocurrency werd gesleept er ook door, waardoor dit 2022 bearish wordt.

Behalve Bitcoin, vertoonden de tien belangrijkste cryptocurrencies volgens marktkapitalisatie vanaf januari verliezen. Terra (LUNA) werd het meest getroffen en daalde met meer dan 28%. Andere populaire tokens vielen gelijk of zelfs meer. Onder hen hebben we SushiSwap (-32%), Axie Oneindigheid (-30%), Aave (-27%), Lawine (-26%), Monero (-23%), Shiba Inu (-21%), en Basis aandachtstoken (-20%).

Niet alles is bearish in 2022

Gelukkig is niet de hele cryptomarkt in januari 2022 bearish. Internet Computer (ICP), een Ethereum-concurrent, opgevoed door meer dan 54% YTD. Dit was waarschijnlijk te wijten aan hun nieuwe brug voor compatibiliteit met Ethereum. Nu zijn de ERC-20-tokens volledig bruikbaar op Dfinity, de native blockchain van ICP. De overdrachten tussen de twee ketens zijn ook mogelijk, wat de deuren opent voor de gemiddelde Ethereum-gebruiker — inclusief Dapps, DeFi-platforms en NFT's.

In navolging van ICP hebben we Chainlink (LINK). Dit token steeg met meer dan 42% YTD. Volgens rapporten van hun team, Chainlink overtrof eind 2021 $75 miljard aan Total Value Secured (TVS), wat een stijging betekent van meer dan 971% vergeleken met het begin van het jaar. Bovendien is het nu een van de meest genoemde crypto's Aan Twitter.

Dash (DASH) is deze keer de derde bullish crypto op de lijst, met meer dan 14% YTD. Daar is geen duidelijke reden voor, behalve een geleidelijke toename in bruikbaarheid en populariteit in het afgelopen jaar. Volgens Cryptwerk, Dash wordt nu geaccepteerd als betaalmethode door ten minste 1730 handelaren wereldwijd, waarmee het op de zesde plaats staat op hun Merchants Rating.


Uitgelichte afbeelding door Wilfried Pohnke / Pixabay


Wil je BTC, DASH, LINK en andere tokens verhandelen? Je kunt het veilig op Alfacash! En vergeet niet dat we het hier en nog veel meer over hebben op onze sociale media.

Twitter * Telegram * Instagram * Youtube *Facebook  * Vkontakte

Auteur

I'm a literature professional in the crypto world since 2016. It doesn't sound very compatible, but I've been learning and teaching about blockchain and cryptos for international portals since then. After hundreds of articles and diverse content about the topic, now you can find me here on Alfacash, working for more decentralization.

Schrijf een reactie

nl_NLNederlands