En bra betalningsmetod, värdeförvaring, snabbt och billigt för internationella överföringar eller till och med en investering. Av oavsett lämplig anledning är det dags att köpa lite Bitcoin! Och oroa dig inte, priset spelar ingen roll: du kan köpa fraktioner, från 1 USD till 300 USD eller 2.000 USD eller en miljon, få lika mycket du vill och behöver.

Så, första saker först. För vårt lilla recept köp Bitcoin, vi behöver dessa ingredienser:

 • En mobil eller stationär dispositive med ett anständigt operativsystem (vi rekommenderar inte Windows XP eller Android 4, va?) Och antivirus, för du vet aldrig. Om du inte har den här kan du låna något eller gå till ett cybercafé.
 • Anständig anslutning till Internet. Om du läser detta har du förmodligen redan det.
 • Grundläggande kunskap om appar och datorprogram i allmänhet.
 • Grundläggande kunskap om kryptovaluta. Vet du åtminstone vad du ska förvärva, eller hur? Om inte, kontrollera vår artikel om det först. Det går snabbt.
 • Penna och papper. Ja, detta har en ytterligare förklaring senare.
 • Vissa betalningsmetoder, helst digitala. Det kan vara debet- och kreditkort, banköverföringar, PayPal (detta är dock svårt), Yandex Money, andra kryptovalutor etc.

Är du redo? De är bara 6 små saker som lätt kan hittas hemma, eller hur? Låt oss börja!


1. Öppna ett konto eller plånbok

Som du kanske vet är Bitcoin inte något fysiskt. Så ... var ska du förvara den? Du behöver ett digitalt konto eller en programvara / hårdvaruplånbok. De är lätta att hitta och använda, så freak out.

 • För ett onlinekonto: en hel del kryptobörsplattformar och "heta plånböcker" (eftersom de alltid är online) erbjuder dig digitala konton för att lagra och använda din kryptovaluta. De fungerar som alla andra webbsidor, så processen är mycket lika: du registrerar dig, du ger (eller inte) en del av dina personuppgifter och det är allt! De ger dig några krypto-adresser för att skicka och ta emot pengar. Det här alternativet är perfekt för cybercafé-grejen, och du kan prova nu med oss.
 • För plånböcker för programvara och hårdvara: för det här alternativet måste du ha din egen utrustning (mobiltelefon, bärbar dator, surfplatta etc.) eller till och med köpa en liten pryl. Du kan välja en plånbok för kryptovaluta och ladda ner den på din disk. De är som alla andra datorprogram, mycket intuitiva. När det gäller hårdvaruplånböckerna liknar de flash-enheter med några små knappar för att hantera dina pengar ... och de är naturligtvis inte gratis. Men du kan hitta dem på populära marknader, som eBay eller Amazon.

Kommer du ihåg pennan och papperet i ingredienserna? Du kommer antagligen behöva dem i det här steget. De flesta digitala plånböcker skapar det vi kallar ett "frö": det här är den privata nyckeln till din plånbok och bara du borde veta det.

Den presenterar sig i form av 12 till 36 slumpmässiga ord som du måste skriva i papper och senare lagra på en mycket säker plats. Anledningen till tidningen är att fröet måste vara helt borta från Internet och den digitala världen för att undvika hackattacker. Det är ju nyckeln till dina pengar.


2. Välj den bästa säljaren

Du vill köpa, så ... du behöver en Bitcoin-leverantör. Här har du flera alternativ med fördelar och nackdelar.

 • Med individer och / eller peer-to-peer (P2P): om du inte känner någon som säljer bitcoin kan du hitta många enskilda leverantörer i offentliga chattar och sociala nätverk. De borde ha ett gott rykte bland andra användare, så glöm inte att kontrollera det innan handeln. Ett säkrare P2P-alternativ är ett utbyte av detta slag som kan erbjuda vissa garantier till sina användare.
 • Med Bitcoin-bankomater: tro det eller inte, det finns +9.188 Bitcoin-uttagsautomater runt 71 länder där vem som helst kan köpa och till och med sälja krypton med kontanter. Kanske är några av dem nära dig och du är helt oklar om det. Du hittar det i Coin ATM Radar här, men vi måste varna dig: avgifterna för den här användningen är höga.
 • Med kryptobörser: det här är förmodligen det enklaste sättet om du bara börjar. Kryptobörserna är vänliga webbsidor som administreras av individer eller registrerade och reglerade företag. Naturligtvis är de sista säkrare för företaget kommer att ansvara för dina medel i händelse av problem. Och om du inte förstår något eller har problem, kan du kommunicera med support dygnet runt (ja, åtminstone på vår webb).

I något av dessa fall måste du ta hänsyn till några viktiga faktorer: avgifter, växelkurs, betalningsmetoder, rykte, säkerhet, regelefterlevnad och varför inte? Några extra fördelar som rabatter eller anslutna program.

3. Välj klokt din betalningsmetod

Låt oss säga att du redan har skrivit kvantiteten du vill köpa på plattformen du föredrar, och även din personliga adress - om det motsvarar - för att ta emot mynt i din plånbok eller ditt konto. Hur betalar du för Bitcoin? Kreditkort? Banköverföring? PayPal? Kontanter?

Inte alla leverantörer har tillgängliga alla betalningsmetoder och traditionella valutor, och även om de har det, är avgifter, krav och tider olika för var och en av dem. Och här är där vi pratar om PayPal: som du redan kan gissa, ja, det är svårt att köpa Bitcoin eller kryptovalutor med PayPal. Anledningen är enkel: Bitcoin-transaktioner är irreversibla och billiga, PayPal-transaktioner inte. Så de flesta leverantörer föredrar att inte driva sin lycka.

Å andra sidan är bankkort och banköverföringar allmänt accepterade, samma som digitala plånböcker av fiatpengar, som Yandex. Men glöm inte först att kontrollera respektive avgifter och villkor.

 4. Lagra, dra ut, använd!

När du har gett nödvändiga betalningsuppgifter och klickat på "Köp" eller "Skicka", ska du få ditt BTC-belopp i din plånbok under de närmaste 30 till 60 minuterna. Säljaren ska ge dig transaktions-ID, och det skulle vara perfekt om de skickar en direktlänk till transaktionen i en blockchain-utforskare. Då kommer du att kunna följa operationens tillstånd, vilket kan se ut som "väntande" eller "bekräftat". I Bitcoin är det vanligt att vänta på minst tre bekräftelser från gruvarbetarna innan vi säkert kan säga att en transaktion faktiskt är irreversibel.

Och där är det på din plånbok, det belopp du just köpt! Du kan lagra den där och vänta på en prisökning, du kan när som helst ta ut den till din favoritvaluta eller annan BTC-plånbok, eller så kan du betala för produkter och tjänster direkt med den via din PC eller telefon.

Nu är det upp till dig. Kom ihåg: Bitcoin är pengar. Så fantasi är gränsen.  

0
Author

Litteraturproffs i kryptovärlden sedan 2016. Författare, forskare och bitcoiner. Arbetar för en bättre värld, med mer decentralisering och kaffe.

Write A Comment

sv_SESvenska