Kryptovalutorna är helt redo att styra världen en av dessa dagar. Om du tänker på det är det vettigt: de är mycket mer praktiska, billiga och snabbare än de traditionella pengarna. Enligt en undersökning gjord av företaget IDF Eurasia, minst 10% av ryssarna med bankkonton vill investera i kryptovaluta.

Dessutom skulle cirka 22% vilja investera i utländsk valuta, troligen för att de redan har en bättre förståelse för dessa. Detta kan betyda om omständigheterna är idealiska, att dessa människor kan investera i kryptovaluta också någon gång. I en studie som gjordes en månad tidigare var samma andel 47%.

Denna nedgång, förklarar de, kan ”delvis bero på tillväxten i valutakursen, liksom på den fortsatta osäkerheten på de finansiella marknaderna”. Det är just därför de kan hitta någon form av säker tillflyktsort i kryptovalutavärlden.

EU och förordningar

Under tiden, en separat studie gjort tidigare i år i tio europeiska länder, avslöjade att minst 66% av sina medborgare tror att kryptovalutor kommer att finnas kvar om tio år, även om de inte är säkra på hur de kan användas i framtiden. Men minst 9% av dem tror Bitcoin kommer att vara helt inblandade i samhället.

Och det sista hoppet kan vara verklighet någon gång, eftersom EU: s tillsynsmyndigheter arbetar i en flexibel rättslig ram just nu för att göra gränsöverskridande betalningar med kryptoassets enklaste, snabbare och billigare. År 2024 vill de att detta ska vara standarden ovanför kontanterna.

Bild av jessica45 / Pixabay

Å andra sidan har Ryssland inte varit så vänlig om kryptoassets och de är också gör några ändringar till sina första kryptolagar. Under tiden vet vi redan att krypto-gruvarbetarna inte kan få någon belöning för sitt jobb, och du kan inte använda kryptos för att köpa varor och tjänster till handlare inom landet. Även om kryptor fortfarande är lagliga och det finns en enorm volym från dess medborgare, som kan handla dem normalt med företag utanför territoriet.

Utvalda bilder av Khusen Rustamov / Pixabay

+1
Author

Litteraturproffs i kryptovärlden sedan 2016. Författare, forskare och bitcoiner. Arbetar för en bättre värld, med mer decentralisering och kaffe.

Write A Comment