Regler för användning av kryptovalutor blir strängare i Nederländerna. Nyligen levererade dess nederländska centralbank (DNB) nya juridiska skyldigheter för de nationella kryptovalutaföretagen, som går längre än den gemensamma KYC-processen (Know Your Customer).

Tydligen räcker det inte nu att tillhandahålla dokument för identifiering och / eller äga ett gammalt och verifierat konto i vissa utbyte av kryptovaluta. Företaget som är inblandat i transaktionen bör kontrollera om "deras kunder och eventuella ultimata mottagare (UBO: er) finns på en nederländsk eller europeisk sanktionslista" och omedelbart rapportera det till den centrala institutionen.

BIld av Pexels från Pixabay

För användarna, denna förordning innebär ytterligare kontroller som en deklaration av syftet med deras transaktion, typ av plånbok och skärmdumpar eller signeringsmeddelanden. Om kunden finns på sanktionslistan bör transaktionen och kontot frysas av börsen.

Enligt tillkännagivandet:

”I händelse av en verklig träff i en sanktionslista måste institutionen omedelbart meddela DNB, samt frysa alla tillgångar, blockera transaktionen eller göra båda. Följaktligen får tillgångar inte frigöras till någon annan, icke-sanktionerad, part. FIU-NL (Financial Intelligent Unit) måste också meddelas i specifika fall ”.

Om företaget misslyckas med att rapportera träffen skulle dess handlingar vara straffbara enligt Lagen om ekonomiska brott. En sådan reglering beskriver böter upp till 82 000 EUR (femte kategorin) och till och med sex års fängelse, beroende på den ekonomiska överträdelsen. Dessutom kan ytterligare sanktioner vara den totala nedläggningen av företaget, beslag av medlen och återkallande av statliga förmåner.

Mot åtgärden

Kryptovalutaföretagen och användarna i Nederländerna är inte riktigt nöjda med tillkännagivandet. Argument Emot det inkludera att inte ens de nationella bankerna är skyldiga att göra detta, och förordningen var typ av plötslig och den har inte en solid rättslig grund.

BIld av Niek Verlaan från Pixabay

Bitcoin-entreprenören och sekretessförespråkaren Matt Odell uppgav att detta kan vara den ”naturliga utvecklingen av KYC / AML regs ”, och en ”uppenbar föregångare till ordentligt förvaringsförbud” över hela världen.

Tyvärr bör kryptovalutaföretag som syftar till att lagligt verka inom territoriet registreras hos myndigheterna före den 21 november 2020. Och trots dess nyhet är dessa ytterligare åtgärder utöver KYC ett krav för registreringen. Så företagen bör anpassa eller stänga.

Under tiden några branschaktörer höjer sin röst mot just detta beslut eller försöker åtminstone köpa mer tid för att anpassa sina system och kunder till det.


Utvalda bilder av Michael de Groot från Pixabay

0
Author

Litteraturproffs i kryptovärlden sedan 2016. Författare, forskare och bitcoiner. Arbetar för en bättre värld, med mer decentralisering och kaffe.

Write A Comment