Söka efter:

När det gäller priset på Bitcoin verkar det som om alla har något att säga. Vissa av dessa delar tar dock tid att göra långa studier baserat på data istället för bara vad. I linje med detta publicerade BayernLB eller Bayerische Landesbank, den sjunde största finansinstitutionen i Tyskland, en ny rapport om deras ekonomiska perspektiv för 2021.

Enligt studien, Bitcoin (BTC) har visat en bättre penningpolitik än de flesta centralbanker. Medan de sista har ökat sin monetära emission, delvis på grund av pandemin, har Bitcoin minskat den i år.

I maj förra året hölls den tredje Bitcoin-halveringen, vilket minskade med halva gruvbelöningen och den totala myntvolymen. Detta skulle innebära mer brist och större värde, i motsats till de traditionella pengar som allt mer reproduceras (och devalveras) av centralbankerna. Bitcoin nu kan lätt tävla med guldoch tjurmarknaden är på väg.

BIld av Free-Photos från Pixabay

Om marknaden fortsätter att bete sig som den har gjort hittills, liknar den tidigare halveringsvägar, priset på Bitcoin kunde nå minst 60 000 USD per enhet i mitten av 2021. Det kan till och med nå 250 000 USD per enhet strax efter, vilket anges i rapporten.

”Även om den mer konservativa efterhalveringsvägen, den som följer den andra halveringen, antas (och den nuvarande banan går över detta), kan priset Bitcoin uppgå till 60 000 USD i mitten av 2021 under detta scenario och klättra till en toppläsning av en ganska astronomiskt klingande 250 000 USD ”.

Andra förutsägelser för Bitcoin-pris och därefter

En av de mest anmärkningsvärda konsekvenserna av en sådan händelse i priset på Bitcoin skulle kunna vara den digitala eurons tidiga utseende, en centralbankens digitala valuta (CBDC) utfärdad direkt av Europeiska centralbanken (ECB). Tidigare förväntade ECB: s president Christine Lagarde att utveckla denna hypotetiska CBDC, om det bedömdes nödvändigt, inom de närmaste två till fyra åren.

Men om Bitcoin pris och adoption öka avsevärt, Europeiska unionen kunde känna sig pressad att konkurrera mot den tidigare, till och med ändra några av dess regelverk för att göra det möjligt. Naturligtvis är detta bara ett potentiellt resultat.

BIld av moritz320 från Pixabay

Å andra sidan är BayernLB inte ensam i sina prognoser. Galaxy Digital VD Michael Novogratz uppgav nyligen att han tror exakt på ett pris på 60 000 USD per Bitcoin i slutet av 2021.

Andra förutsägelser är djärvare, allt från 100 000 USD till och med 1 miljoner per enhet fram till 2021 och senare. För tillfället har Bitcoin redan berört 18 000 USD igen, och alla satsar på när den efterlängtade All-Time-High (ATH) kommer över den här tiden.

Utvalda bilder av Gerd Altmann / Pixabay


Vill du handla BTC, ETH och andra tokens? Du kan göra det säkert på Alfacash! Och glöm inte att vi pratar om detta och många andra saker på våra sociala medier.

Twitter * Telegram * Instagram * Youtube *Facebook  * Vkontakte

Författare

I'm a literature professional in the crypto world since 2016. It doesn't sound very compatible, but I've been learning and teaching about blockchain and cryptos for international portals since then. After hundreds of articles and diverse content about the topic, now you can find me here on Alfacash, working for more decentralization.

Skriv en kommentar

sv_SESvenska