Vi har redan haft Black Friday och Cyber Monday. Nu kan det vara dags att ge tillbaka med #GivingTuesday, en årlig tradition som startade i USA 2012. Det görs vanligtvis varje tisdag efter Thanksgiving, och dagen den här gången är den 1 decemberst för de flesta länder.

Varje #GivingTuesday kan du göra nytta för andra genom att gå med i volontärerna i flera syften eller donera pengar till icke-statliga organisationer. Sedan förra året och tack till företaget Giving Block, denna rörelse är den också närvarande i kryptovärlden som #BitcoinTuesday. De samlar en NGO-lista på sin plattform och låter dem acceptera donationer i kryptovalutor.

Och de har goda nyheter. Under det senaste året lyckades de ta med sig 12 ideella organisationer, men 2020 har listan vuxit mycket, eftersom minst 120 organisationer deltar i den. De öppnas nu för att ta emot 12 olika kryptor, inklusive Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Bitcoin Cash (BCH), Litecoin (LTC), DAI och Zcash (ZEC).

I denna #GivingTuesday kan alla donera till sin föredragna organisation från Giving Blocks officiella hemsida och söka efter kategori inom den långa listan. Dessa inkluderar djur, konst, barn, katastrofinsatser, miljö, Hälsa, Hunger, mänskliga rättigheter, rasrättvisa, kvinnor, teknik och mer.

Mitt i de deltagande ideella organisationerna har vi namn som Rädda barnen, Direkt lättnad, Animal Charity Evaluators, Count Basie Center for the Arts, International Medical Corps, Trees for the Future, Global Liberty Alliance, EngenderHealth, Code to Inspire och till och med Tor-projektet.

Utöver #GivingTuesday

Det är värt att nämna att, förutom själva välgörenhetsakten detta kan också vara ett bra sätt att sänka skatterna där kryptovalutor anses vara egendom. Givaren behöver bara dela sina data istället för att bidra anonymt. Enligt The Giving Block:

”[Detta] är vanligtvis det mest skatteeffektiva sättet att stödja din favoritsak. När du donerar krypto får du ett skatteavdrag för kryptos verkliga marknadsvärde och du undviker den kapitalvinstskatt du skulle ha ådragit dig om du hade sålt krypton och sedan gjort en donation. Det betyder att du kan donera mer och dra av mer på din självdeklaration.

Naturligtvis, om du vill donera några kryptor, är The Giving Block inte det enda sättet. BitGive (med GiveTrack) Det är också ett bra alternativ som erbjuder flera projekt och icke-statliga organisationer. Dessutom, den 1 decemberst är också världens aidsdag, och det finns några välgörenhetsorganisationer där ute som tar hand om det och accepterar kryptovalutor.

Inuti #GivingTuesday på The Giving Block är EngenderHealth ett bra exempel. Utöver det är UNICEF en annan internationell välgörenhetsorganisation som bekämpar AIDS i fattiga samhällen, särskilt hos barn. Det viktiga är att delta, på vilket sätt du kan och föredrar.

Grattis #GivingTuesday!

Author

Litteraturproffs i kryptovärlden sedan 2016. Författare, forskare och bitcoiner. Arbetar för en bättre värld, med mer decentralisering och kaffe.

Write A Comment