Hela världen lägger ögonen på stablecoins eftersom de är ett snabbt och enkelt sätt att finansiera, mindre riskabelt än vanliga kryptovalutor. Amerikanska tillsynsmyndigheter kan inte släppa detta över huvudet, så de har redan förberett ett nytt lagförslag för att skärpa de lagliga åtgärderna för utgivare av stallmynt.

Enligt pressmeddelande, presenterade den amerikanska kongressrepresentanten Rashida Tlaib och Jesús García tillsammans med ordföranden för arbetsgruppen för finansiell teknik Stephen Lynch den nya ”Stablecoin Tethering and Bank Licensing Enforcement (STABLE) Act” för övervägande.

Denna räkning för stallmynt syftar särskilt till att skydda konsumenterna. Under tiden skulle emittenterna av sådana mynt behöva uppfylla fler skyldigheter inom amerikansk jurisdiktion.

UK-föreskrifter-stablecoins-CBDC

Bland kraven de potentiella emittenterna bör få en bankcharter och följa befintliga bankregler. De borde också få godkännande från Federal Reserve (Fed) och Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC), och få FDIC-försäkring eller upprätthålla reserver hos Fed för att säkerställa ett snabbt uttag till USD.

Lagstiftarna visade särskild oro beträffande den framtida stablecoin som utvecklats av Facebook. Tidigare känd som Vågen, döptes det nyligen om Diem för lanseringen nästa år. Faktum är att detta lagförslag syftar till att reglera specifikt mynt som detta. Offentliga penningåtgärdsdirektör Raúl Carrillo kommenterade det.

”Genom att utvidga federal bankreglering och konsumentskydd till att omfatta nya former av” insättningar ”, tar STABLE Act upp tillväxten av" skuggbetalningar "och" skuggbanker "- former av finansiell aktivitet (...) Ännu viktigare är att STABLE Act stänger dörren till Big Tech-företag som Facebook som försöker komma in på bankområdet utan att följa lämpliga regler eller göra affärer på lika villkor. ”

Reglering mot innovation på stallmynt

I september, US Office of the Comptroller of the Currency (OCC) publicerade vägledning om stallmynt. Vid den tidpunkten försäkrade kontoret att det skulle vara lagligt för bankerna att tillhandahålla sina tjänster till emittenterna. På samma sätt uppgav OCC att nationella banker kan inte neka sina tjänster till legala (men missgynnade) företag, som kryptoföretagen.

Den nya räkningen kommer ut som en slags överraskning, och det anses inte vara rättvist av alla. Kristin Smith, verkställande direktör i US Blockchain Association, förklarade:

”Medan vi har haft långvariga och konstruktiva diskussioner med rep. Tlaibs kontor om denna fråga, håller vi inte med perspektivet i denna lagstiftning och motsätter oss detta lagförslag. Det skulle stärka positionen för de mest kraftfulla finansinstitutionerna, samtidigt som man förbiser två centrala löften om decentraliserade nätverk: chansen att lägga mer makt i händerna på enskilda konsumenter och att katalysera innovation mellan betalningar och andra finansiella tjänster. ”

STABIL-lagen kommer att kommenteras och ändras vid behov under de närmaste tre månaderna. Under tiden fortsätter stablecoin-marknaden sin tillväxt. Enligt CoinGecko överträffade det $25,5B-märket och håller sig uppåt.


Utvalda bilder av Steve Buissinne / Pixabay

0
Author

Litteraturproffs i kryptovärlden sedan 2016. Författare, forskare och bitcoiner. Arbetar för en bättre värld, med mer decentralisering och kaffe.

Write A Comment