Från hausse till baisse till hausse igen, påståenden om Bitcoin och Ripple, cyberkriminella runt och förlorade medel återvunna; i januari har det varit som en berg-och dalbana i kryptovalutavärlden. Låt oss sedan kontrollera vilka viktiga saker som hände för Bitcoin och cryptos under den första månaden 2021.

Om regler och myndigheter ...

 • De Rippel laglig storm fortsätter med fler dundrar. I början av denna månad, flera XRP-investerare lämnade in en ny rättegång mot US Securities and Exchange Commission (SEC) för ekonomisk skada. Inte mycket senare, företaget Tetragon, en betydande investerare i Ripple Labs, stämde kryptoföretaget för att återvinna sin investering.

Dessutom, i slutet av januari, en annan investerare beslutade att väcka en grupptalan mot Ripple Labs, efter att ha tappat knappt $48 på grund av XRP-prisfallet. Det antas att han bara försöker öppna vägen för andra investerare att gå med. Å andra sidan, första domstolsdatumet för ärendet är i allmänhet den 22 februari.

 • Filippinerna har släppt nya regler för kryptovalutor inom dess territorium. Nu kommer kryptorna att behandlas som gränsöverskridande betalningar och leverantörerna måste följa åtgärder mot penningtvätt (AML). Dubai är följande färg: enligt Dubai Financial Services Authority (DFSA) reglerar de i år säkerhets-, utbytes- och verktygsmarknader samt kryptovalutaföretag.
 • Förslaget av det amerikanska nätverket för efterlevnad av finansiella brott (FinCEN) om övervakning av "oplacerade plånböcker" utökad dess korta kommentarperiod för de nya reglerna till 60 dagar. Hur som helst, den nya USA-valda presidenten Joe Biden frös alla federala regleringsprocesser i minst 60 dagar, inklusive kryptovalutarelaterade.
 • Startande den 1 april 2021, Varje regeringstjänsteman i Ryssland kommer att förbjudas att äga någon form av kryptovaluta. Under tiden Storbritannien kunde förbjuda cybersäkerhetsförsäkringsföretagen att betala kryptovalutans lösen för företagen vid en ransomware-attack. Främst för att de skulle finansiera den organiserade brottsligheten.

Cybersäkerhet och attacker

 • Det finns runt några falska handels- och pokerappar infekterad med skadlig kod som kan stjäla kryptovalutor. Dessutom leverantören av hårdvaruplånboken Ledger led den här månaden ännu en dataläckage där 20 000 kundregister påverkades. Hackarna kan använda den informationen till sprida skadlig kod igen via e-post.
 • Ett farligt rånagäng verkar jaga kryptovalutahandlare i Hong Kong. De lockar offren med flera framgångsrika virtuella transaktioner innan de träffas personligen för en förmodad större P2P-handel. Sedan använder de brute force för att råna offrets kryptovalutor och kontanter. De kom undan med cirka $1M hittills.
  </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s>
 • Den decentraliserade likviditetsleverantören SushiSwap lidit ett mindre rån, där hackaren ryckte 24 timmar av DIGG / WBTC-bytesavgifter (81 ETH - cirka $110.100). Den inhemska token och dess pris påverkades inte åtminstone.
  </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s>
 • Klassikern giveaway-bedrägerier på Twitter med Elon Musk ökar. Bedrägerierna lyckats stjäla verifierade konton på ett sådant socialt nätverk, och sedan kommentera dem i original Elon Musks tweets för att främja bedrägeriet. De uppmanar användarna att skicka dem BTC och lovar att returnera dubbelt så mycket. Naturligtvis stjäl de bara pengarna.

På marknaderna

 • Den 8 januari Bitcoin nådde sitt sista All-Time-High (ATH) och överträffade $41,900 per mynt. Ethereum gjorde det också i slutet av månaden, med över $1,467 per token. Dessutom var de inte ensamma: Cosmos (ATOM) nådde en ny topp på $10,13; Uniswap (UNI) skapade en ny $15.5-post per token; Chainlink (LINK) överträffade $25.6 per mynt, AAVE träffade $305.4 och Dogecoin (DOGE) gjorde det till $0.074 per token [CoinMarketCap].
 • Efter några milstolpar agerade marknaden baissär ett tag. Bitcoin sjönk till och med $28.200, och det är fortfarande i återhämtning. Ethereum och de flesta andra ATH-altcoins sa snart adjö till sina toppar, men de växer fortfarande i grönt och med goda perspektiv framåt. Dogecoin är undantaget eftersom det fortfarande ökar och slår nya rekord.
  </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s>
 • Trots sin position genom marknadsvärde och dess popularitet, EOS verkar inte komma ikapp den hausseartade säsongen. Daniel Larimer, dess grundare och CTO, sade upp sig till Block.one i mitten av januari. Priset på kryptovalutan påverkades för det, och nu är det bara stillastående, väldigt långt från dess senaste ATH 2018.
  </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s>
 • Pratar om Proof-of-Stake (PoS) mynt, Ethereum har nu över 2% av sin totala leverans låst i ETH. 2.0 satsningskontrakt. Det betyder över $3.1b satsade på detta (framtida) nätverk och gör det den tredje-största blockchain efter satsat värde. Den beräknade årliga procentuella avkastningen (APY) är cirka 9,76%.

Andra nyheter

 • Affärsmannen Craig Wright, som har proklamerat utan definitiva bevis för att han är det Satoshi Nakamoto (Bitcoin skapare), hotade med rättsliga åtgärder mot Bitcoin-originalet. Detta, förmodligen, för upphovsrättsintrång, även när Bitcoin fortfarande är en öppen källkod och fri programvara. Som ett resultat avlägsnades vitboken från Bitcoin-kärna, den viktigaste Bitcoin-klienten.

Som ett resultat skapades det snabbt en rörelse på Twitter under hashtaggen #BitcoinPdf för användare och företag att dela dokumentet på sina egna webbplatser och nätverk. Tusentals av dem har gått med, inklusive Microstrategy, Fidelity Digital Assets, Coin Center, Chaincode Labs, Paradigm, Casa, NYDIG, Riccardo Spagni, Square, Novi; och även regeringarna i Miami och Estland. Naturligtvis delade vi det också på Alfacash!

BIld av mohamed Hassan från Pixabay
 • Wladimir van der Laan, den huvudsakliga underhållaren av Bitcoin Core, lämnade sin roll i januari. Beslutet kom efter ett brott i hans ansvar sedan förra året. Enligt hans blogginlägg om det, Bitcoin behöver mer decentralisering och det har blivit stressigt för honom att vara den ultimata ledaren för dess utveckling. Tillkännagivandet kom samma dag av Craig Wrights påståenden om vitboken, så det här är kanske en av de främsta anledningarna till Lans avgång.
 • Bitcoin institutionell gruvdrift växer. Samma månad, det kinesiska sportlotteriföretaget 500.com meddelat sina planer på att investera cirka $14.4m för att köpa Bitcoin gruvmaskiner. Även regeringen i den pakistanska provinsen Khyber Pakhtunkhwa godkänd medel för att installera gruvdrift och sedan öka den lokala ekonomin.

Inte mycket senare, företaget BitCluster skapade den första Bitcoin-gruvbruket i polcirkeln runt Sibirien. I efterhand, videospeloperatören The9 Limited tecknade fem avtal om förvärv av 26 000 Bitcoin gruvutrustning. Slutligen kryptoföretaget Blockstream meddelat en investering på $25m för att utöka sin gruvdrift.

 • Om du tappar lösenord, hårddiskar och privata nycklar till gamla Bitcoin-plånböcker är något mycket vanligt, det är inte vanligt att återställa dem. Det är därför en Redditor gjorde historia den här månaden och blev viral när han återställde framgångsrikt 127 BTC från en gammal dator. De var vilande där sedan 2012. Och nu blev han miljonär för det.

Utvalda bilder av StockSnap från Pixabay

+1
Author

Litteraturproffs i kryptovärlden sedan 2016. Författare, forskare och bitcoiner. Arbetar för en bättre värld, med mer decentralisering och kaffe.

Write A Comment

sv_SESvenska