Vi lever nu en historisk tid som förmodligen ingen för tio år sedan skulle ha gissat. Bitcoin-priset löper snabbt mot $60k-märket och har överträffat non-stop-poster sedan slutet av 2020. Vi har för närvarande en All-Time-High (ATH) på $56,240 efter en över 17% ökning under den senaste veckan, enligt CoinMarketCap (CMC).

Det här är inte så konstigt eftersom det finns så många företag, företag och organisationer (förutom de klassiska bitcoin bitcoiners) som är intresserade av kryptovaluta. Vi har redan hört talas om det gigantiska köpet av Elon Musks Tesla och antagandet av Mastercard och BNY Mellon. Det finns dock fler sedan dess.

Från det offentliga området, Schweiziska kantonen Zug (bättre känd som Crypto-Valley) meddelat nyligen att de kommer att acceptera Bitcoin (BTC) och Ethereum (ETH) för skattebetalningar. Likaså den Dubai-regeringsägda Foreign Direct Investment (FDI) sambanden Kiklabb precis börjat acceptera BTC, ETH och Tether (USDT) som en betalning för handelstillstånd och visumavgifter.

VD för Kiklabb, Tasawar Ulhaq, kommenterade om det:

”Vi har sett ett växande intresse för kryptovaluta (...) så det var verkligen bara en tidsfråga innan vi kände igen Bitcoin, Ethereum och Tether. Vi har samtal med högt profilerade spelare i kryptovalutasektorn som utforskar inträde i Dubai ”.

Under tiden den första börshandlade fonden (ETF) i Kanada och Nordamerika just hade en miljonärdebut, med mer än $100m i volym. I USA, investeringsrådgivningsföretaget Den brokiga dåren tillkännagav ett snart köp av $5m i Bitcoin; och Rick Rieder, investeringschef på BlackRock Financial Management, nästan bekräftad en Bitcoin / kryptoinvestering från detta företag.

MicroStrategy, ett företag som redan var en stor Bitcoin-investerare, expanderar också sina reserver med mer än $1b.  

Utöver Bitcoin-priset

Som vi sa, Bitcoin-priset går bra, men det är inte ensamt med de goda nyheterna. Det totala börsvärdet för kryptovalutor har ökat med över 16% under de senaste sju dagarna och går snabbt till $2t-märket. Och den DeFi-ekosystem fortsätter att växa, med PancakeSwap (CAKE) som nu leder över Uniswap (UNI) i volym. Dessutom har dess ursprungliga token (CAKE) ökat i pris med 320% under den senaste veckan.

Andra anmärkningsvärda vinnare i veckan är Monero (42% +), Zcash (44% +), Dash (63% +), NEM (65% +), Lisk (95% +) och Bancor (113% +). De tre första ökningarna kan innebära en ljus säsong för sekretessmynt, även om de nya reglerna över hela världen inte ser dem utan misstankar. Faktum är Monero-samhället redan förberedd ett förslag till Elon Musk om att acceptera betalningar i Monero tillsammans med Bitcoin i Tesla.  

På samma gång, Ethereum (ETH) närmar sig $2,000-märket, med en ny ATH på över $1,969 per token. Binance Coin (BNB) har hävdat tredje plats genom marknadsvärde och Cardano (ADA) har överträffat XRP på sjätte plats. Dogecoin-manien har dragit sig tillbaka nu, men efterfrågan på icke-fungibla token (NFT) och samlarföremål växer.

Utvalda bilder av Tumisu / Pixabay


Kom ihåg att du kan köpa och sälja Bitcoin säkert på Alfacash! Och glöm inte att vi pratar om detta och många andra saker på våra sociala medier.

Twitter * Telegram * Facebook * Instagram * Vkontakte

0
Author

Litteraturproffs i kryptovärlden sedan 2016. Författare, forskare och bitcoiner. Arbetar för en bättre värld, med mer decentralisering och kaffe.

Write A Comment

sv_SESvenska