Att skicka pengar internationellt, det är en överföring i grundläggande termer. Ett mycket vanligt fall är att invandrare skickar pengar till sina släktingar och nära och kära från ett land till ett annat. Det är inte alltid enkelt eller billigt med traditionella pengar, men det kan vara mycket bättre att göra dina överföringar med kryptos.

Låt oss prata lite om det, innan vi lär oss hur man gör det på enklast möjliga sätt.

Frågor med traditionella överföringar

Vi kan börja med utgifterna: att skicka pengar kostar mer pengar. Enligt Världsbanken, den genomsnittliga kostnaden för att göra en $200-överföring är cirka 7%, med bankkontoöverföringar och kontanter. Alternativa och billigare alternativ faller dock inte från 4.8%. I konkreta siffror skulle det vara till och med $14 för varje $200 som skickas.  

spargris-mynt-kryptos

Det är därför som denna organisation beräknade att "att sänka priserna med minst 5 procentenheter kan spara upp till $16 miljarder per år". Men det är inte allt, för hastigheten och kraven är också viktiga för ekvationen.

Dessa internationella transaktioner kan ta dagar och till och med veckor, och inte innan avsändaren uppfyller alla krav och dokument som banken eller den finansiella tjänsten begär. Om de inte har bankkonton är processen ännu svårare.

De goda nyheterna? Vi kan undvika allt detta bara genom att använder kryptos att göra överföringar, med eller utan bankkonton.

Överföringar i kryptos och bankkonton / kort

Om du har en kryptovalutaplånbok med medel, då kan du skicka pengar överallt och när som helst utan att behöva uppfylla något krav eller vänta längre än bara de minuter som transaktionen tog från din enhet. Naturligtvis antar vi att du och din mottagare vill byta ut dessa medel till lokala pengar, och det är också möjligt på nolltid med bankkonton och kort.

Vi kan ge dig ett praktiskt exempel med några enkla steg. I syftet med den här guiden säger vi att vi vill skicka $200 in Bitcoin (BTC) från USA till Alice, som är i Tyskland. Plånboken som vi använder är Exodus Desktop, men du kan också välja vilken annan som helst, även från din mobil.

1. Köp bitcoins med ditt kort eller bankkonto

Öppna din favorit krypto-utbyte (som Alfacash) och gå till avsnittet där du kan köpa BTC (eller din valda krypto för överföring). Om du redan är registrerad kommer de vanligtvis bara att be om det hur mycket du vill köpa, din betalningsmetod (USD-kreditkort i det här fallet) och adressen där du kommer att få pengarna.

Överföringar-bitcoin-kreditkort
Köp Bitcoin med kreditkort. Alfacash skärmdump

Sedan bör du öppna din plånbok och klicka på knappen "Ta emot" för att hitta din Bitcoin-adress. Kopiera och klistra in det på utrymmet som utbytet ger det.  

Få bitcoins. Exodus skärmdump.

När du har gjort den beviljade betalningen med de uppgifter som tillhandahålls av börsen visas dina bitcoins utan problem i din plånbok.

2. Skickar till Alice

Nu har du bitcoins, men de är avsedda för Alice. Det första hon behöver göra är att ladda ner en kryptovaluta plånbok på hennes favoritapparat. Sedan ska hon gå till samma knapp "Ta emot" för att skicka henne sin Bitcoin-adress för att fånga överföringen.

Skickar bitcoins. Exodus skärmdump.

Låt oss säga är den här adressen: 3H2hQCAk9Skm8robYQHBX7YB3EqxDU74NX [Exempel på adress, skicka inte dina pengar hit om du inte vill donera till Vattenprojektet]. Kopiera det och gå nu till knappen eller avsnittet ”Skicka” i din plånbok. Du hittar rätt utrymme där för att klistra in den avsedda adressen och ställa in figuren du vill skicka.

Kontrollera adressen noga innan du skickar, eftersom transaktionerna är irreversibla och det finns lite skadlig kod där ute. När du väl har klickat på knappen “Skicka” är det allt! Du kan be Alice kontrollera sin plånbok.  

3. Alice behöver lokala pengar

Ok, nu har Alice $200 i BTC, men hon behöver lite lokala pengar. I detta fall euro (EUR). Hon kan då gå till Alfacash Store och upprepa processen du gjorde i början för att köpa BTC, men upp och ner. Den här gången kommer hon att ge $200 i BTC till börsen och få samma siffra i en SEPA-överföring (EUR) till hennes bankkonto.

Sälj order i Alfacash Store. Skärmdump.

Och allt kommer att göras, inom några minuter och hemifrån. Hela processen kommer att kosta cirka $5 eller mindre, beroende på gruvavgifterna och växelkursen för kryptovalutan vid det givna ögonblicket. Om du noterar att gruvavgift är för högt för tillfället för din valda krypto, då kan du välja en annan för att göra transaktionen.

Du hittar gruvavgiften i din plånbok när du skickar pengarna. På Exodus visas det under huvuddata för transaktionen, som ”nätverksavgift”. I skrivande stund är Bitcoin nätverksavgift ganska hög, så vi kan välja en annan krypto för att skicka pengarna från början.

Nätverksavgifter för BCH och XRP. Exodus skärmdump

Bitcoin kontanter (BCH) har till exempel en gruvavgift på $0.01, och XRP har ingen. Så överföringen skulle vara mycket billigare i dessa valutor (för nu).

Överföringar i kryptos utan bankkonton

Du måste upprepa stegen ovan, men med några små skillnader. För detta ändamål, låt oss föreställa oss att varken du eller Alice (remitteringsmottagaren) har bankkonton. Ändå finns det sätt att skicka, spendera och byta dina medel säkert. Du kan fortfarande enkelt slutföra dina överföringar med kryptos.

1. Köp kryptor med appar eller kontanter

Det finns många ekonomiska appar / digitala plånböcker avsedda för traditionella pengar, vilket balanserar du enkelt kan fylla på med kontanter eller bankomater. Du kan använda dem för att köpa kryptor i börserna som accepterar denna betalningsmetod. Till exempel hittar du plånbok QIWI för ryska användare i Alfacash. I det här fallet behöver du bara ändra din betalningsmetod.

Byt med QIWI. Alfacash skärmdump.

Naturligtvis finns det också andra alternativ att köpa kryptos utan bankkonton. Om du till exempel är i Spanien kan du köpa en kupong från Tickebit i en lokal butik. På andra ställen finns det alltid handel med P2P (person-till-person). Du kan hitta några pålitliga handlare i sociala mediegrupper eller P2P-utbyten som kan ha ett möte med dig för att göra ett snabbt utbyte.

En annan pålitlig lösning är kryptovalutautomatarna. De är maskiner speciellt utformade för att köpa och sälja kryptor med kontanter. Du kan hitta över 15 600 uttagsautomater för minst 10 olika krypton i 71 länder på Coin ATM Radar.

2. Skicka och byta

Steget att skicka till Alice är identiskt med det ovanstående i det här fallet, så vi kan hoppa till den del där Alice (som inte har ett bankkonto den här gången) byter bitcoins till lokala pengar.

Eftersom hon är i Berlin, Tyskland, vi kan försöka hitta en nära bankomat på kartan. Det visar sig att det finns minst sex krypto-bankomater där, så Alice behöver bara välja en och gå till den fysiska adressen för att göra operationen i butiken. Hon kan kontrollera status, öppettider, gränser och avgifter på webbsidan.

Resultat för bankomater i Berlin. CoinATMRadar skärmdump.

Om hon till exempel väljer bankomaten för Hane Backwaren, ska hon åka dit från 10 till 23 för att ta ut $200 i EUR behöver hon bara henne Bitcoin plånbok (på hennes telefon) och inte ens ett ID.

Å andra sidan, om ATM-avgifterna anses höga, kan Alice också byta sina bitcoins med en P2P-handel. Och det är allt! Din överföring med kryptos är klar, enkelt och billigt.


Kom ihåg att du kan köpa och sälja 28+ krypton på ett säkert sätt på Alfacash! Och glöm inte att vi pratar om detta och många andra saker på våra sociala medier.

Twitter * Telegram * Facebook * Instagram * Vkontakte

0
Author

Litteraturproffs i kryptovärlden sedan 2016. Författare, forskare och bitcoiner. Arbetar för en bättre värld, med mer decentralisering och kaffe.

Write A Comment

sv_SESvenska