Ripple Labs har inte mycket tid sedan US Securities and Exchange Commission (SEC) utfärdade en rättegång mot dem i december förra året. Från det datumet har många börser och andra kryptoföretag (som fonder) beslutat att stoppa sin XRP-handel. Nu är det tur till en annan: Ripple och Moneygram, ett av världens största penningöverföringsföretag, har precis stoppat sin allians.

De ingick båda ett "strategiskt partnerskap" tillbaka 2019. Detta med huvudsyftet "att direkt avveckla medel från US-dollar till destinationsvalutor dygnet runt". Men knappt en dag efter stämningen mot Ripple offentliggjordes publicerade Moneygram ett pressmeddelande för att distansera sig från problemet och till och med säga att de inte använde Ripple-produkterna så mycket.

”Som en påminnelse använder MoneyGram inte ODL-plattformen eller RippleNet för direktöverföring av konsumentmedel - digitala eller på annat sätt. Vidare är MoneyGram inte part i SEC-åtgärden. ”

Ripple-XRP-stämning nekad

Nu, på deras sista Finansiell rapport, de tillkännagav - allt annat - det de avbröt sin handel på Ripples plattform. Deras partnerskap är i bästa fall på väntan på grund av den rättsliga osäkerhet som för närvarande står inför av Ripple.

”Företaget [Moneygram] planerar inte att dra nytta av utvecklingsavgifter för Ripple-marknaden under första kvartalet. På grund av osäkerheten kring deras pågående tvister med SEC har företaget avbrutit handeln på Ripples plattform. Under första kvartalet 2020 realiserade företaget en nettokostnadsfördel på $12,1 miljoner från Ripples marknadsutvecklingsavgifter. ”

Det här kan vara dåliga nyheter för XRPmen överraskande nog priset har inte lidit så mycket hittills. Tvärtom hade den en ökning varje vecka på över 31%, och det finns en förklaring till detta.

Moneygram och Ripple går sönder, men Wyoming väntar

Brad Garlinghouse hade tidigare sagt att de överväger att överge USA till förmån för vissa kryptovänligare territorium. Ändå verkar det som om de ändrade sig lite för att de bestämde sig för att registrera en ny enhet för Ripple Labs i staten Wyoming.

Detta förklaras eftersom Wyoming är en kryptovänlig jurisdiktion som erkänner kryptovalutor som egendom sedan 2019. Caitlin Long, VD på Avanti (en kryptorienterad finansiell institution), meddelade registret via Twitter.

Förutom den nya enheten var idag det första domstolsdatumet för Ripple Labs och SEC. Under mötet, uttalade advokaten Matthew Solomon, som representerar Ripples VD Brad Garlinghouse SEC misslyckades med att varna tidigare företagen och investerarna om den förmodade statusen för XRP som säkerhet. Som han sa, "när detta fall går framåt kommer dessa fakta att dyka upp, och det kommer att vara tydligt att XRP inte kan fastställa och inte kommer att fastställa att XRP är en säkerhet".

SEC förbereder sig deras försvar, medan båda parter publicerade ett brev förra veckan där förhoppningarna om en förlikning är mycket tunna. Upptäcksfasen av tvister (ackumulering av bevis) förväntas sluta tidigast den 16 augusti 2021.


Utvalda bilder av Andrea Piacquadio / Pexels

0
Author

Litteraturproffs i kryptovärlden sedan 2016. Författare, forskare och bitcoiner. Arbetar för en bättre värld, med mer decentralisering och kaffe.

Write A Comment