På senare tid har DeFi-projekten varit favoritmålet för hackare. Så det är inte riktigt en överraskning att höra om nya attacker, men kanske är den här gången lite värre än de andra. Det har rapporterats att över $68m i Binance USD (BUSD), Binance Coin (BNB) och Paid tokens (PAID) sipponerades den här veckan från plattformarna Meerkat Finance and Paid Network.

Vridningen i dessa hackar är att ingen av dem involverade flash-lån, vars utnyttjande ofta används av angripare för att extrahera medlen. Den första riktades till Meerkat Finance. Detta DeFi-investeringsplattform debuterade knappt på Binance Smart Chain (BSC) när det förmodade hacket hände.

Meerkats BNB-BUSD Vault 1 komprometterades. Enligt rapporterna, bytte hackarna ägandet av det smarta kontraktet och började ta ut de tillgängliga medlen där. På detta sätt rånades cirka $17.67m i BNB och $13.9 i BUSD. Trots krisen stängdes den officiella hemsidan och Twitter-kontot för projektet. Det är därför många användare och experter ser denna attack mer som en avsluta bluff.

Dock, en självutnämnd utvecklare av projektet, med namnet ”Jamboo”, dykt upp timmar senare i deras kanal på Telegram. Han sa att rånet var en "rättegång" för att kontrollera användarnas girighet och subjektivitet. Tydligen skulle laget förbereda återbetalningar för offren.

Dessutom är det värt att nämna att BSC är typ av centraliserad. Så det skulle vara mycket svårt för hackaren att ta ut pengarna i sina ursprungliga tokens, eftersom Binance kan blockera de komprometterade mynten.

Från surikat till betalt nätverk

Å andra sidan hade vi också denna vecka infinity mining-attacken på projektet Paid Network. Denna DeFi-plattform beskrivs som en smart kontrakt program för företag. I fredags, någon okänd angripare utnyttjas dess gruvfunktion, skapa 60 miljoner BETALDA token ur ingenting och överföra dem till sin plånbok.

Vid den tiden var värdet för varje BETALT token cirka $2.8, enligt CoinGecko. Detta innebär att hackaren extraherade över $168m från plattformen, vilket skulle vara det största DeFi-hacket hittills. Emellertid devaluerade BETALADE token snabbt samma dag. Efter ett hårt 90%-fall är priset nu cirka $0.3 per token.

Vissa analytiker har följt spåren av fonderna, och det verkar som om hackaren inte tjänade så mycket med det. De bytte runt $3m till Wrapped Ether (WETH), men resten finns fortfarande i BETALDA token. Den totala stulna siffran har beräknats runt $37m.

Vissa användare misstänker att detta också kan vara en utgångsbedrägeri. Ändå laget snabbt förklarade på Twitter att de undersöker frågan och kommer att ge fler nyheter senare. Båda, Meerkat och Paid, måste svara på sina användare snart.


Bild av Tima Miroshnichenko / Pexels


Kom ihåg att du kan köpa och sälja Bitcoin- och DeFi-tokens på ett säkert sätt på Alfacash! Och glöm inte att vi pratar om detta och många andra saker på våra sociala medier.

Twitter * Telegram * Facebook * Instagram * Vkontakte

0
Author

Litteraturproffs i kryptovärlden sedan 2016. Författare, forskare och bitcoiner. Arbetar för en bättre värld, med mer decentralisering och kaffe.

Write A Comment