Efter en liten baissäsong börjar Bitcoin och Ethereum en bra återhämtning uppåt. Den första kryptovalutan förlorade över 20% från sin senaste All-Time-High (ATH) i februari, men visar nu positiva tecken. Den senaste veckan nådde inte ens $50k per mynt, men nu överträffade den märket och är nära $54k. Under tiden behöver Ethereum bara 11% mer för att överträffa sin senaste $2k ATH.

Prisökningarna beror troligen på nya institutionella investeringar och antaganden för båda kryptovalutorna. Om Bitcoin kan vi säga att den tyska banken Donner & Reuschel bestämde mig bara för att följa stegen i Amerikanska BNY Mellon, eftersom de kommer att erbjuda utbytes- och vårdtjänster för BTC och andra kryptovalutor.

Dogecoin-Reddit-short-selling

Likaså den norska energiska jätten Aker Solutions meddelat skapandet av Seetee, ett nytt kryptofokuserat dotterbolag. De investerade redan cirka 10% av sitt kapital i detta projekt, och de köpte cirka 1170 BTC som en långsiktig investering.

Det kinesiska AI-företaget Meitu går också med i dessa investeringar. De köpte runt $40m inte bara i Bitcoin utan i Ethereum också. Och om den första skulle vara som en långsiktig investering, skulle den andra vara för att använda Dapps i denna blockchain. Enligt deras pressmeddelande:

”Koncernen utvärderar för närvarande möjligheten att integrera blockchain-teknologier i sina olika utomeuropeiska företag, inklusive men inte begränsat till att lansera Ethereum-baserade Dapps, samt att identifiera lämpliga utomeuropeiska blockchain-baserade projekt för potentiella investeringar (...) Inköp Ether är därför en logisk förberedelse för båda initiativen. ”

Meitu uppgav också att de har en $100m topp att investera i kryptovalutor snart. Så de får köpa senare andra kryptor, eller ännu mer Bitcoin och Ethereum.

Fler goda nyheter för Bitcoin och Ethereum

Nästa mars 10, Berlin-uppgraderingen på Ethereum kommer att lanseras. Den första implementeringen kommer att vara på testnätet Rospsten, som det var meddelat denna måndag av utvecklingsteamet. Senare, den 14 april, kommer Berlin också att aktiveras i mainnet.

Sammanfattningsvis betyder det att flera funktioner aktiveras möjliggöra att sänka gaspriserna och möjliggöra nya typer av transaktioner. Om du är en standardanvändare av ETH behöver du inte göra någonting - bara njut av de nya priserna. Endast om du kör en Ethereum-nod måste du ladda ner den senaste versionen.

Å andra sidan är det värt att nämna att den amerikanska senaten bara godkänd President Joe Bidens hjälppaket $1.9 biljoner COVID-19. Detta kan innebära att Fed planerar att skriva ut mer pengar, vilket innebär högre inflation för USD. Och högre inflation för USD kan vara goda nyheter för Bitcoin, Ethereumoch andra kryptor eftersom investerare kommer att leta efter andra reservtillgångar. Faktum är att priset på Bitcoin kom tillbaka till att klättra efter tillkännagivandet.

Utvalda bilder av CitatInspektor

0
Author

Litteraturproffs i kryptovärlden sedan 2016. Författare, forskare och bitcoiner. Arbetar för en bättre värld, med mer decentralisering och kaffe.

Write A Comment