Den kinesiskt födda kryptobörsen Binance finns i USA sedan 2019. Binance Holdings Ltd., registrerad utanför Amerika, är dock en annan enhet än Binance US, speciellt utformad för amerikanska medborgare (och med fler begränsningar). Nu är det första och originella företaget som kommer att utredas av Commodity Futures Trading Commission (CFTC).

Enligt en rapport som släpptes av Bloomberg, tror de amerikanska tillsynsmyndigheterna att denna plattform kunde ha tillåtit kryptoderivathandel för sina medborgare. Detta, även när Binance US inte erbjuder tjänsten eftersom det är kraftigt reglerat i landet. Binance Holdings är inte heller registrerat hos CFTC.

I USA, åtminstone Bitcoin (BTC) och Ethereum (ETH) anses vara råvaror och CFTC ansvarar för att reglera deras finansiella terminer och andra derivatinstrument. Varje företag som syftar till att hantera dessa verktyg i landet och / eller för sina medborgare måste registrera sig hos CFTC och godkänna deras krav för att fungera.  

För närvarande, som anges av Bloomberg, plattformen ”har inte anklagats för felaktigheter”. Men de börjar knappt undersöka Binance-aktiviteterna. Så det är fortfarande tidigt att säga om ytterligare verkställighetsåtgärder kommer att vidtas.

För att vara rättvis anges i Binance officiella villkor att amerikanska medborgare inte får använda den ursprungliga plattformen, bara den lokalt inriktade. Det inkluderar förbjuder dem från investeringar i derivat via Binance. Grundaren av företaget, Changpeng Zhao, kommenterade lite om det under en nyligen händelse.

"Vi fortsätter att förbättra vår efterlevnad (...) Vi kommer också att arbeta mycket aktivt med tillsynsmyndigheter runt om i världen för att förbättra branschens efterlevnadskrav."

Dessutom en av hans senaste tweets anklagade nästan att Bloomberg-artikeln bara var avsedd att sprida FUD (Rädsla, osäkerhet, tvivel) i kryptosamhället.

"Tai Chi" förmodade planer och Binance Coin

I slutet av oktober 2020, Forbes avslöjade ett polemiskt dokument om Binance. Enligt dem skulle kryptobörsen syfta till att undvika Amerikanska tillsynsmyndigheter sedan 2018. De planerade en hel företagsstrategi för att etablera en ny enhet i Delaware ("Tai-chi" -företaget) inte som ett “riktigt” Binance-dotterbolag i landet, utan bara som ett lur för att locka tillsynsmyndigheter.

Som beskrivs av Forbes:

”Medan den då namngivna enheten inrättade verksamhet i USA för att distrahera tillsynsmyndigheter med stort intresse för efterlevnad skulle åtgärder vidtas för att flytta intäkter i form av licensavgifter och mer till moderbolaget Binance. Under hela tiden skulle potentiella kunder lära sig att undvika geografiska begränsningar medan tekniska lösningar infördes ”.

Vid den tiden förklarade Changpeng Zhao att detta förmodade dokument inte skapades av någon nuvarande eller tidigare Binance-anställd. Så informationen skulle vara felaktig. Men amerikanska tillsynsmyndigheter har förmodligen hållit det i åtanke.

Under tiden, Binance Coin (BNB), den infödda symbolen för utbytet, led en liten snubbl med nyheterna. Under den senaste månaden fick denna kryptovaluta en ökning med 163% + och ett börsvärde på över $40b. Det avmonterade också Tether (USDT), Ripple (XRP) och Cardano (ADA) på tredje plats.  

Ändå har BNB-priset under de senaste 24 timmarna tappat över 11% och är fortfarande baisseartat. Vi kan inte riktigt säga om Krusningshistoria kommer att upprepas med detta andra företag. Det verkar som om de inblandade tar sig tid att ta reda på det.


Bild av Anna Nekrashevich / Pexels


Vill du handla Bitcoin och andra tokens? Du kan göra det säkert på Alfacash! Och glöm inte att vi pratar om detta och många andra saker på våra sociala medier.

Twitter * Telegram * Facebook * Instagram * Vkontakte

+1
Author

Litteraturproffs i kryptovärlden sedan 2016. Författare, forskare och bitcoiner. Arbetar för en bättre värld, med mer decentralisering och kaffe.

Write A Comment