Bitcoin och kryptovalutor är vanligare över hela världen varje dag. Som sådan uppmärksammar tillsynsmyndigheter överallt mer, särskilt reglerna mot penningtvätt (AML). Det är nu fallet för Irland, vars tillsynsmyndigheter har beslutat att inkludera kryptotillgångar i sina nästa AML-regler.

Enligt en senaste rapporten av lokala medier, virtuella tillgångstjänstleverantörer (VASP) kommer att behöva registrera sig hos Irlands centralbank med början i april 2021. Dessa VASP inkluderar kryptobörser, krypto-bankomater, vårdgivare och OTC-skrivbord. Förutom den första registreringen är det obligatoriskt för dem att ordentligt identifiera sina kunder (KYC). Likaså ursprung och destination för deras medel.

spargris-mynt-kryptos

Om kryptoföretagen misslyckas med detta har centralbanken nu makten "att blockera äldre möten på företagen eller vidta verkställighetsåtgärder för att inte följa AML- eller CFT-lagar". Åtgärden kommer också att uppfylla det senaste EU-AML-direktivet. De tidsfrist som uppfyller kraven för medlemsländer (som Irland) är senast i juni 2021.

Verkställighetsåtgärderna för juridiska personer (dvs. företag) som bryter mot reglerna inkluderar uteslutning av offentliga förmåner (t.ex. finansiering), diskvalificering från utövandet av kommersiell verksamhet och den totala stängningen av deras kontor. Dessutom har den minsta fängelsestraffet för gärningsmännen ökat till fyra år.

Under tidigare år utfärdade Irlands centralbank endast några varningar om kryptos och initiala mynterbjudanden (ICO: er). Men kryptovalutor var oreglerade i landet, och handeln var mestadels anonym. Det är på väg att förändras i år.

Varningar bortom krypto i Irland

I en senaste rapporten, European Securities and Markets Authority (ESMA) varnade EU-investerare om icke-reglerade kryptotillgångar. För dem är vissa kryptor "mycket riskabla och spekulativa." Men de inser också att Bitcoin och kryptor blir mainstream, och det finns speciell oro om stallmynt.

“I kryptoutrymmet är Bitcoin-priset hela tiden högt, drivs av stark investerarefterfrågan, positiva nyhetsrapporter och förväntningen att kryptoassets i slutändan kommer att uppnå vanlig acceptans. Utvecklingen kring globala stablecoins fortsätter att vara under lagstadgad granskning, medan känslorna mot centralbankens digitala valutor förändras positivt. ”

Förra månaden, Europeiska centralbanken (ECB) förklarade att de skulle söka vetomakt över nya stallmynt. För enheten kommer de accepterade mynten inom deras jurisdiktion inte att hota kontrollerna över inflation eller säkerheten för betalningar. Dessutom skulle de stabila utgivarna vara föremål för ”stränga likviditetskrav”.

Andra länder, som Storbritannien och den Förenta staterna, förbereder också nya regler för stallmynt. Ändå verkar det som gamla etablerade kryptor som Bitcoin (BTC) och Ethereum (ETH) välkomnas mest - dock med rätt KYC.

Utvalda bilder av Worldspectrum / Pexels


Vill du handla Bitcoin och andra tokens? Du kan göra det säkert på Alfacash! Och glöm inte att vi pratar om detta och många andra saker på våra sociala medier.

Twitter * Telegram * Facebook * Instagram * Vkontakte

0
Author

Litteraturproffs i kryptovärlden sedan 2016. Författare, forskare och bitcoiner. Arbetar för en bättre värld, med mer decentralisering och kaffe.

Write A Comment