Att köpa eller sälja fastigheter innebär vanligtvis mycket pengar, och dessa pengar brukar finnas i lokal valuta. Men visste du att du faktiskt kan köpa eller sälja ett hus och till och med investera i en del av det genom att använda kryptovalutor? Det är vad som händer i flera delar av världen och nyligen i Spanien. Fastighetsfastigheter som betalas med kryptos blir allt vanligare.

Enligt flera rapporter av lokala medier och data från fastighetsplattformar finns det över 60 försäljningsannonser där säljaren accepterar bitcoins och andra krypton, som Ethereum (ETH). Och det är bara i portalerna Fotocasa och Idealista. Utanför har vi till och med specialportaler som erbjuder fastigheter betalas med kryptos, som webbplatsen Bitcoin Real State.

Dessutom det spanska företaget Caliber & Partners erbjuder förmedlingstjänster att köpa någon form av verkligt tillstånd med Bitcoin, även om ägaren bara vill ha euro. Och möjligheterna slutar inte där. Företag som den här låter också investerare som köper en billigare fastighetsandel tillsammans med andra köpare, så de kan bli delägare av fastigheten.

fastigheter-med-kryptos
BIld av Jens Neumann från Pixabay

Det är det lokala börsen Criptan och fastighetsföretaget Rental IT nyligen gjord. De tokeniserade ett hus i Sevilla för att dela upp värdet i flera fraktioner. Därefter lades dessa ut för försäljning till investerare över hela världen, i utbyte för ETH. Som ett resultat förvärvade 32 investerare från Spanien, Argentina och Mexiko huset som nu hyrs ut.

Eric Sánchez, VD för Rental IT, kommenterade det:

"Med betalningen i kryptovalutor lägger vi grunden för vad vi vet kommer att bli framtiden, vilket är att konvertera investeringar i fastigheter till en finansiell produkt som alla kan ha tillgång till".

Fastigheter med kryptos

Inom kort, vi kanske ser förhållandet mellan kryptor och fastigheter växer mer och mer. Inte bara för direktköp utan också för att förbättra hyresförvaltningen, fastighetsannonser och titelregister. Automatiska transaktioner och identitetsverifiering skulle också vara möjligt med smarta kontrakt. Slutligen kommer tokeniseringen av en fastighet att skapa ett nytt sätt att investera och ge likviditet till fastighetsmarknaden.

Det multinationella företaget KPMG förklarade i en rapport:

”Fraktionerat ägande gör att intressen i en tillgång [fastighet] kan delas mellan en stor pool av investerare, och den programmerbara karaktären av säkerhetstoken möjliggör tekniskt obegränsade andelsklasser och allmänt anpassningsbara avgiftsstrukturer till en låg driftskostnad. Med de här nya alternativen tillgängliga kommer emittenter att dra nytta av att tydligt identifiera investerarnas mål, inklusive nivåer av investeringskapitalåtagande och förväntad efterfrågan på likviditet.

Det finns dock fortfarande några utmaningar. Det viktigaste av dem är förmodligen osäkerhet i lagstiftningen. Detta är ännu inte en reglerad marknad, så nya lagar för denna typ av tillgångar kan dyka upp i framtiden.


Utvalda bilder av Nattanan Kanchanaprat / Pixabay


Vill du handla Bitcoin och andra tokens? Du kan göra det säkert på Alfacash! Och glöm inte att vi pratar om detta och många andra saker på våra sociala medier.

Twitter * Telegram * Facebook * Instagram * Vkontakte

0
Author

Litteraturproffs i kryptovärlden sedan 2016. Författare, forskare och bitcoiner. Arbetar för en bättre värld, med mer decentralisering och kaffe.

Write A Comment