Regler för kryptovalutor blir vanliga över hela världen, men vissa av dem kan vara typiska drastiska. Det bevisas nu av Financial Action Task Force (FATF), som utvecklar nya policyer för allmän användning av kryptos. Tyvärr är dessa policyer kan utesluta användningen av decentraliserade plånböcker, P2P-transaktioner och integritetslösningar.

På en preliminär uppdatering av FATF bör virtuella tillgångstjänstleverantörer (VASP) identifiera varje klient med personliga dokument. Dessutom skulle de inte kunna acceptera insättningar eller uttag från eller till privata plånböcker, utan bara från andra VASP: er som följer samma KYC-regler (Know-Your-Customer).

Monero-legal-issues-identity

Detta skulle innebära ett förbud för P2P-transaktioner mot fiat och till och med för själva kärnan i decentraliserade kryptovalutor. Naturligtvis bara om vissa regeringar bestämmer sig för att följa deras rekommendationer med munnen.

Dessutom verkar det som att FATF: s VASP-koncept också inkluderar Decentralized Exchanges (DEX) och DeFi-applikationer. Så användarna av dessa typer av verktyg skulle behöva registrera sig och tillhandahålla personlig information. Sekretess tekniker som Monero (XMR), Zcash (ZEC) eller Lightning Network skulle inte heller vara genomförbart.

Peter Van Valkenburgh, forskningsdirektör på Coin Center, kommenterade om det:

”Dessa krav kan vara rimliga för banker och andra finansinstitut där mest penningtvätt sker, men de är absolut olämpliga för privatpersoner som deltar i öppna datanätverk. Påföljderna för bristande efterlevnad är extrema och massuppgiftsinsamlingen skulle förstöra personlig integritet och konstitutionella rättigheter mot motiverad övervakning. ”

Åtminstone accepterar FATF offentliga kommentarer till 20 aprilth. Enligt Dave Jevans, VD för CipherTrace, de slutliga riktlinjerna kommer att tillkännages i juni. Det är värt att nämna att FATF inte har verkställighet eller juridisk makt, och dokumentet är bara en rekommendation för deras medlemsnationer. Dessa inkluderar cirka 40 länder, mestadels från Europa och Amerika.

Decentraliserade kryptor växer fortfarande

Under tiden, det totala börsvärdet för kryptovaluta överträffade $2 biljoner för första gången, enligt CoinGecko. Hälften av det tillhör Bitcoin (BTC), nu till ett pris på cirka $59 000 per mynt. Den andra på listan är fortfarande Ethereum (ETH), med ett börsvärde på över $245b och ett nytt All-Time-High (ATH) på $2,150 per mynt.

bitcoin-ethereum-hausse-investeringar

Den nya posten för Ethereum kan behöva göra något med det sista Berlin-uppgradering. Den här körs redan i vissa testnät och kommer att nå mainnet omkring 14 april 2021. Förslagen för Ethereum-förbättring (EIP) som ingår ingår för närvarande är fyra: EIP-2565, EIP-2929, EIP-2718 och EIP -2930. De första två kommer att ändra gaspriserna (generellt minska dem), medan de andra kommer att inkludera nya typer av transaktioner.

DeFi-marknaden har också några nya skivor. Det totala låsta värdet stiger till $51.5 för första gången [DeFi Pulse], medan börsvärdet nu är över $107b [CoinGecko]. Compound, Maker och Aave är ledande i värde låst, men Uniswap, Chainlink och Terra vinner per börsvärde.


Utvalda bilder av PDPics / Pixabay


Vill du handla Bitcoin och andra tokens? Du kan göra det säkert på Alfacash! Och glöm inte att vi pratar om detta och många andra saker på våra sociala medier.

Twitter * Telegram * Facebook * Instagram * Vkontakte

0
Author

Litteraturproffs i kryptovärlden sedan 2016. Författare, forskare och bitcoiner. Arbetar för en bättre värld, med mer decentralisering och kaffe.

Write A Comment