Låt oss göra detta klart i första hand: Bitcoin (BTC) är inte anonym. Det är bara en myt. Du måste veta att varje enskild transaktion är offentligt registrerad med all relaterad data på blockchain (synlig via Internet). I alla fall, det finns några metoder du kan använda för att göra fler privata transaktioner med Bitcoin.

Naturligtvis måste vi också tänka på att integritet inte betyder anonymitet. Helt anonyma transaktioner är ännu inte tillgängliga på Bitcoin -nätverket, och knappast i vissa altcoins. Monero (XMR) har varit den mer privata hittills, och trots det undersöker myndigheterna tekniker för att bryta den integriteten.

Om du till exempel behöver behålla kommersiella affärshemligheter, betala för privata medicinska ingrepp, skydda dig mot fysiska attacker eller förhindra att vanliga människor och annonsörer får reda på dina utgiftsvanor; dessa åtgärder när du använder Bitcoin kan hjälpa dig fint. Upptäck dem!

Några grundläggande åtgärder för integritet

Lagringen är viktig. Om du använder kryptovalutautbyten eller heta plånböcker för att behålla dina mynt är dina transaktioner lätt att spåra. De har också dina personuppgifter (för KYC/AML -åtgärder). Så även om Bitcoin använder alfanumeriska adresser istället för namn, kommer det inte att vara svårt att koppla ihop dina transaktioner med din identitet. Faktiskt, utbyten gillar Myntbas är känd att ge information om sina kunder till regeringen.

Och hur vet du om ett utbyte är ”depå”? Lätt. Har du en egen plånbok med en privat nyckel - runt 12 ord för att återställa den någon annanstans? Om du inte gör det, och du ska hantera allt på deras plattform, är det vårdnad. Utbyte utan förvaring, liksom Alfacash, har ingen kontroll över dina kryptovalutor.

Köp-bitcoin-blockchain-telefon

En annan sak du måste göra för att göra privata transaktioner med Bitcoin är att dra nytta av adresserna. De arbetar för att ta emot och skicka pengar, som bankkontonummer, men de är disponibla. Därför, du kan använda en Bitcoin -adress bara en gång, för en transaktion, och aldrig använda den igen. Din (icke-depå) plånbok kan förse dig med nya olika adresser på begäran. Om någon sedan kontrollerar adressen hittar de bara en transaktion och inget annat.

Utöver Bitcoin själv är det också viktigt att dölja din IP -adress (din dators online -identitet). Det kan avslöja din geografiska plats (inte exakt, men ändå), din onlineaktivitet och din Internetleverantör (ISP), som vet vem du är - för att du anställde dem. Lyckligtvis kan du enkelt använda ett virtuellt privat nätverk (VPN) för att dölja din IP -adress. Det kan låta komplicerat, men VPN är bara användarvänliga skrivbordsverktyg eller mobilappar.

Privat Bitcoin full nod + Tor

En Bitcoin full nod är en super-plånbok, så att säga. Vem som helst kan installera det, men inte alla vill eftersom det kan vara besvärligt och det behöver mycket utrymme och resurser i en dator (det är en hel kopia av blockchain, trots allt). I alla fall, med en fullständig nod är transaktionerna säkrare, snabbare och mycket mer privata.

Genom att använda en Bitcoin -fullständig nod kan användaren rösta om alla föreslagna ändringar för koden, och de hjälper till att säkra nätverket. De behöver inte heller förlita sig på tredje part (dvs. plånboksmärken) för att lagra och handla privat med sina mynt.

Å andra sidan är Tor programvara med öppen källkod för anonym kommunikation. En Tor-webbläsare är tillgänglig, och det är också en inbyggd funktion i det integritetsfokuserade Modig webbläsare. Tor kan enkelt integreras med Bitcoin-kärna (den mest populära klienten för fullständiga noder) för att uppnå högre integritet. Inga transaktioner kommer att kopplas till din online -aktivitet när du använder den eftersom den inte lämnar några spår.

För att enkelt installera en privat Bitcoin full nod med Tor integrerad, du kan hitta prylar som myNode One, vilket är ett trevligt hårdvarupaket. Den innehåller själva enheten, strömförsörjningen, 16 GB SD -kort, 1 TB extern hårddisk och nödvändig programvara. Det är också en Lightning Network -nod, och användaren kan komma åt BTC Pay Server, Tor, Whirlpool och andra funktioner.

Sekretessfokuserade bitcoin-plånböcker

Om du inte vill gå igenom problemet för att installera en Bitcoin -fullständig nod finns det alternativ. Plånböcker som Samourai, JoinMarket eller Wasabi är integritetsfokuserade genom att använda protokollet CoinJoin. Som namnet antyder, denna mekanism kombinerar alla användares mynt till stora transaktioner med flera ursprung och öden.

Så i slutändan gör CoinJoin det mycket svårt för tredje part att avgöra var de första transaktionerna kom ifrån och vart de specifikt tog vägen. Whirpool (som nämns i det sista avsnittet) är CoinJoin -implementeringen som gjorts av Samourai. Denna "blandning" -tjänst på dessa plånböcker betalas dock. Samourai tar till exempel en fast avgift beroende på hur många gånger de "blandar" mynten. Under tiden tar Wasabi en avgift på 0,003% per blandad transaktion.

Dessutom kan du också skaffa en hårdvaruplånbok. De är små enheter som håller pengarna borta från Internet, för högre säkerhet och integritet. De är vanligtvis den säkraste typen av kryptoplånbok. Icke-depå. De kan stödja flera valutor, och dina data är mer privata (så länge leverantören blir inte hackad).

Nackdelarna ligger främst i bekvämligheten (du kommer förmodligen inte att kunna överföra pengar lika snabbt som på mobilen) och priserna. Det beror dock på plånboken och märkena. Populära leverantörer är Ledger, Trezor, KeepKey, Ballet, D'CENT och BitBox. Alla erbjuder olika enheter, med olika säkerhet och lättanvända nivåer. Priserna varierar från $23 till $2.000.

Blixtnätverk

Du har säkert redan hört något om den här. LN är ett mikrobetalningsnätverk för omedelbara och privata transaktioner utanför Bitcoin-blockchain. När de använder denna mekanism öppnar de inblandade parterna en privat betalningskanal mellan dem. De kan handla med varandra direkt, nästan utan avgifter, och privat. Dessutom kan det handlade beloppet vara så litet som 1 satoshi (0,0000001 BTC).

Eftersom detta görs utanför huvudblocket, är transaktionerna inte registrerade eller offentliga förrän kanalen stängs för gott genom deltagarnas beslut. Sedan registreras endast två transaktioner på blockchain: öppningen och stängningen. Denna teknik har varit mycket användbar för digitala tips, snabba betalningar och till och med funktioner i spelet.

För att använda LN är det nödvändigt att ha en ordentlig plånbok med en integrerad funktion. Bland dem har vi Zap, Éclair, HTLC och LND by Lightning Labs. Det senare företaget, förresten, erbjuder också en pool av kanaler och ett verktyg för att hålla kanalerna öppna på obestämd tid (loop).

Bitcoin -blandare

De kan låta som CoinJoin nu, och de är verkligen lika, men inte samma sak. Även kallade tumblers eller tvätterier, mixrarna är tjänster på Darknet, tillgängliga via Tor, där dina mynt blandas med många andra, flera gånger och i olika mängder, för att ”tvätta” alla spår. På utsidan skickar användaren dem det belopp som de vill blanda, betalar avgiften för det och väntar på att de ska skicka tillbaka det utan spår.

Tumblers tar en procentuell transaktionsavgift av de sammanlagda mynten för att få vinst, vanligtvis 1–3%. Exempel på dessa tjänster är BitBlender, CoinMixer, Helix, BitLaunder och Bitcoin Fog. Låter det här misstänkt som penningtvätt på Darknet? Vissa myndigheter tror kanske det. Det är därför du först måste uppmärksamma dina lokala lagar. Till exempel det amerikanska justitiedepartementet anser olagligt kryptovaluta -blandare.

Kontrollerar Bitcoin privat transaktions

Blockchair explorer kan hjälpa dig att upptäcka om din transaktion har några sekretessproblem. Denna plattform har en gratis "Privacy-o-meter", synlig för varje transaktion du söker efter. Verktyget kontrollerar indikatorer som omutnyttjade adresser, runda tal, hur många adresser som har använts, skripttyper och ordning på in- och utdata.

Användaren behöver bara klistra in transaktions -ID och vänta på resultaten. De betygsätter varje transaktion från 0 till 100 och beskriver sårbarheterna. Det ger också några sätt att fixa dem. Enligt webbsidan:

”Vi använder 100+ indikatorer för att mäta sekretesspoängen för Bitcoin -transaktioner. I vissa fall kan poängen förbättras, medan vissa indikatorer är beroende av programvaran som används för att interagera med Bitcoin -blockchain. Sådana sekretessproblem är inte möjliga att åtgärda om inte användaren ändrar appen eller webbplatsen som används. ”

Dessutom erbjuder de några grundläggande rekommendationer: skicka inte runda nummer, använd bitcoin-mixers och CoinJoin, undvik att återanvända plånböcker (adresser), inkludera inte många av dina adresser i en transaktion och undvik alternativet "skicka allt", såvida det inte är för uttag av kryptobyte. Kanske är detta inte ett magiskt recept för anonymitet, men det kan hjälpa dig mycket att öka din integritet med Bitcoin -transaktioner, och även med andra kryptovalutor.


Vill du handla Bitcoin och andra tokens? Du kan göra det säkert på Alfacash! Och glöm inte att vi pratar om detta och många andra saker på våra sociala medier.

Twitter * Telegram * Facebook * Instagram * Vkontakte

Författare

Litteraturproffs i kryptovärlden sedan 2016. Författare, forskare och bitcoiner. Arbetar för en bättre värld, med mer decentralisering och kaffe.

Skriv en kommentar